Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Wireless sorunu

asfaloth

Öne çıkan mesajlar

4 ışıkta yanıyor ama sadece yanıyorlar, yanıp sönmüyorlar.

dnsleri otomatik yaptım zaten de, acaba modeme kablo ile bağlı bir bilgisayar var onun dnsi de bizi etkiler mi? çok saçma ama olay da saçma zaten:S

modeme de baya reset attık zaten de bir arayayım bir daha atsın arkadaş

,ttnet modemin internete bağlantısı var diyor ama biz neden sadece yerel görüyoruz :S

bu arada arkadaşın wirelessta sürekli gidip geliyor delireceğim
Sosyal ağlarda paylaş

problem muhtemelen gateway alamamanizdandir.

madem modem nette, siz modeme baglisiniz da internet yok. dns falan problem degil . hadise %80 gateway dir.

makinelerden birinde ipv4 ayarlarini manuel yapin.

ayar yapacaginiz makinenin ipsi, mask i, ve gateway i sirasiyla;
192.168.1.10
255.255.255.0
192.168.1.1
Sosyal ağlarda paylaş

Kabloyla bağlanan bilgisayar otomatik ip alımıyla sorunsuz bir şekilde bağlandıysa, kısacası modeminde bir sorun yoksa sabit ip'ye geçirme kiçni modem de de bir kaç ayar yapman gerekiyor. Ben RT-211 kullanıyorum. İlk kurup çalıştırmaya başladığımda sabit ip verdiğim bilgisayarlardan biri çalışmamıştı.

Sabit ip vermek için modemin kullanıcı arayüzünden Yerel Ağ>>Lan İstemcileri menüsünden sabit ip girmek istediğin bilgisayarların bir takım bilgilerini girip kaydetmek zorundasın.
Sosyal ağlarda paylaş

asfaloth said:

şu an evde değilim ama ışıklar sabitti, kıpırdama olmuyordu

airties rt 205 modem.

bütün ışıkları sabit yanıyorsa o modemde sorun var. yine de kontrol etmek için cihazı kapatıp aç. tüm ışıklar bi kere yanıp sönecek sonra en soldaki yanık kalacak. adsl ışığı (kablolu modemlerde en sağda, kablosuzda sağdan 2. sanırım) yanıp sönecek, sonra sabitlenecek. lan ışığı (soldan 2. olması lazım) yanıp sönmeye başlayacak, ppp ışığı (soldan 3.) yanıp sönecek bir süre, sonrasında sabit kalacak. internet bağlantısı kullanıldığında yanıp sönecek bu lan ışığıyla (varsa ve biri bağlıysa wlan da) beraber.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...