SimasheR Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2004 asp de sıfırım ve bi,şeyler yapmaya çalışıyorum. ama yalnız başına zor oluyo. şu linkdeki uygulamayı yaptım ama biyerinde takıldım http://www.maxiasp.com/konu_oku.asp?knno=12&ort=65 burda form.htm ve onun veri gönderdiği asp var. eywallah. iyide <% veri=Request.Form("formdaki_adi") %> bu ne oluyo. nereye konur nereye konmaz!! vahim durumdayım 3 saattir burdayım :( yardımcı olun plsss[signature][hline]recep tayyib bizi disko'ya götür www.simasher.com.tr.tc
Arthur_HellsFire Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2004 php öğren bence microsoftun kölesi olma :) php hem daha geçerli hemde çoğu hosting sunucuları linux olduğundan daha performanslı
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2004 aspden anlamam ama, <% veri=Request.Form("formdaki_adi";) %> bu sayfaya yönlendiren formdaki bir input box a ulaşmanı sağlıyor herhalde. örneğin ilk satfanın formunda username adında bir textfield'in var, formaction sayfanda bunu <% kulllanici_adi=Request.Form("username";) %> şeklinde çekebiliyorsun galiba.. $_POST[username] dengi birşey olsa gerek. [[ asp sux ]][signature][hline]en ince yerim bileğim..
neter Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2004 her şeyden önemlisi öğrenmek istiyorsan ve gerçekten 0a 0 elde var 0 durumdaysan konu anlatımı ara örnekler üzerinde çalışmak yerine. yani tipik "hello world" ile başlayan ve ilerleyen bir şey bul, türkçe arat bulabilmen lazım, olmadı ingilizce arat mutlaka bulursun. gelelim php vs. asp olayına, arkadaşlar dağoru sölemiş ama nedenlerini sölememiş. micropsoft sun micro ile kavga edip alın javanızı başınıza çalın diince kendine java benzeri bişi yaratmak zorunda kaldı, buna biz .NET diyoruz. hakkaten güzel bir şey ancak bu ortamda asp haliyle unutuldu, bu bir. php gerçekten kullanan, ve site yaratan insanlar tarafından, diğer kullanıcılardan gelen istekleri de göz önünde bulundurarak gelişen bir dil; asp, ise gelişmeyen ve sabit kalan, ancak sen gelişirsen component yazıp geliştirebileceğin bir dil. ikisinin arasında böle bir temel farklılık var. bu da iki. asp, tıpkı .NET de olduğu gibi ve, demin de söylediğim gibi bir grup belki hayatında site yapmamış ve yapmayacak olan insan tarafından yapıldığından kullanımı komutlar ve semantiği açısından oldukça hantal. php ise aksine nasıl kısaltayım da kullanıcılarım rahat etsin mantığında hareket ediyor. bu da üç. eğer aspyi, kendin için öğreniyorsan ve bu işten maddi bir beklentin yoksa php öğren daha iyi derim. yok eğer ben illa mikropsofta bağlı kalarak para kazanacağım dersen -ki şu an piyasada .NETçiler de aranıyor oldukça- o zaman .NET öğren derim. ancak her iki durumda da google en büyük yardımcın olacaktır, misal yukarıdaki sorun için google'da "request"+"asp" yazsan eminim bu sorununu açıklayacak çok güzel sayfalar gelecektir. kolay gelsin.[signature][hline]Tıklayalım yardım edelim ...
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2004 adama öyle bir .net öğren demişsin ki 2 senedir boşuna uğraşıyormuşum gibi hissettim. .net dediğin öyle bağımsız bir olay değil. bir virtual machine diyebiliriz. platform bağımsızlığı için tasarlanmış ayrı bir platform asp - php konusundan gelerek bağlayayım. hız ve kodlama kolaylığı konusundan bakılınca asp, phpye göre çok sıradan ve işlevsiz bir dildir bence. fakat araya asp.net girerse, orada dur derim. asp.net, .net platformu dillerinden c# ya da vb.net ile hazırlanmış sayfalardan oluşur ve gücünü bir yazılım dilinden alır. böylece asp.net ile yapabileceğiniz şeyler sınırsıza yakındır. bunları yapabilmek için ise c# ya da vb.net bilmek gerekir. fakat yine de, asp.net mi php mi kullanıyorsun diye sorarsanız php derim. çünkü her halukarda GNU rulz. microsoftla çalışmak hayatın boyunca haraç ödecek olmak demektir. ve "bize asp.net site yapar mısın?" diyen çıkmadıkça da microsofta haraç ödemeyi düşünmüyorum.[signature][hline]en ince yerim bileğim..
neter Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2004 abi ben kaç iki senedir yapıyorum, ama benim gördüğüm budur; işi bilmeyen iş veren beleş olanının öğrenmesi kolay ve yapması daha da kolay olan bir şey zannediyor. yani phpci bir adam 10 lira veriliyorsa aynı işi yapacak olan .netçi adam 12-13 lira veriliyor. ha ben gittiğim iş görüşmesinde ikna ediyorum php kullandırıyorum ayrı ama dediğim gibi eğer 0dan başlayacaksa asp.net öğrensin, phpyi öğrenmesi zaten kolay, vaktim olsa ben de öğreneceğim asp.net çünkü ... yani "asp rulaz" falan demiyorum, sadece piyasa içinde eğer freelance değilde, öle bir işe gireyim falan havasındaysanız asp.net büyük avantaj bence.[signature][hline]Tıklayalım yardım edelim ...
Rahan Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2004 said: neterrorist, 07 Temmuz 2004 22:21 tarihinde demiş ki: yani phpci bir adam 10 lira veriliyorsa aynı işi yapacak olan .netçi adam 12-13 lira veriliyor. işin komiği .net veya ms ürünleri kullanan adam da 2-3 liralık fazla iş yaptığını sanıyor. herşey imaj oldu artıkın.[signature][hline]KEDIDIR KEDI !
neter Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2004 daha fazla uğraşıyor çünkü abi ondan, haklı yani adam .)[signature][hline]Tıklayalım yardım edelim ...
ecosphere Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2004 said: SimasheR, 07 Temmuz 2004 06:49 tarihinde demiş ki: asp de sıfırım ve bi,şeyler yapmaya çalışıyorum. ama yalnız başına zor oluyo. şu linkdeki uygulamayı yaptım ama biyerinde takıldım http://www.maxiasp.com/konu_oku.asp?knno=12&ort=65 burda form.htm ve onun veri gönderdiği asp var. eywallah. iyide bu ne oluyo. nereye konur nereye konmaz!! vahim durumdayım 3 saattir burdayım :( yardımcı olun plsss merhabalar, Request.Form("formdaki_adi") <<< bu alan formdan gelen formdaki_adi seklindeki degiskeni almaktadir. Buna onek verecek olursak; bu yukaridaki sayfayi form.asp olarak kaydedelim. simdi geldi yukarida belirttigimiz deneme.asp ye ve senin takıldıgın noktaya; deneme.asp yi ne amac ile kullanacagini bilmiyorum ama belirtmek istedigim nokta surasi <% veri=Request.Form("formdaki_adi") %> burda bizim formdaki_adi kismi yerine adsoyad gelecek yani <% veri=Request.Form("adsoyad") %> olacak. basindaki veri= ilede bu degiskeni veri adinda baska bir degiskene atamis oluyorsun. hepsi bu kadar. iyi calismalar
Öne çıkan mesajlar