Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

[imdak]kara bahtım kör talihim // en garip bilgisayar problemleri 12 kısım tekmili birden

Emaleth

Öne çıkan mesajlar

sorunun usb hedesinin driverından kaynaklansaydı "send error report" dediğinde (bende de olduğu gibi) "bi device driver ında problem war" şeklinde bi yanıt alırdın karşında açılan yeni bi ie penceresinden. ama öle bişe olmadıına göre we bilgisayarın restart atmaya başladıına göre sorunun kesin ramdedir diorum.

tam demin bana da oldu. önceden olan 512mb 333mhz ddr ram in yanına bi 512mb 333mhz daha almıştım geçen gün. bildiğiniz gibi xp reboot edilmediği we açık kaldığı sürece sürekli ramden yiyen we kullanılmayan ram miktarını dewamlı azaltan bi işletim sistemi. ben de demin demek ki 1024 ramin sınırlarını zorlamışım bu şekilde ki "dzzrrtt" sesiyle ramlerin zorlandığını duydum we ardından kendiliğinden restart etti makine. sanıyosam bu "ram zorlandığında makineyi reboot etme" olayını kapatabilirsek ikimizin de sorunu çözülcek.
arkadaşlar biostan mı yapılıo bu hede?[signature][hline]a.k.a "bay bomba"
Sosyal ağlarda paylaş

said:
-MrBomb-, 24 Mayıs 2004 21:59 tarihinde demiş ki:
sorunun usb hedesinin driverından kaynaklansaydı "send error report" dediğinde (bende de olduğu gibi) "bi device driver ında problem war" şeklinde bi yanıt alırdın karşında açılan yeni bi ie penceresinden. ama öle bişe olmadıına göre...

said:
Emaleth, 24 Mayıs 2004 20:24 tarihinde demiş ki:
...diğer yandan, evvelki gün yine bi hata raporunu gönderdim, driver çakışması olabilir dedi. ordan da şuna varıyorum....

dediğim gibi, bir kere de driver hatasından dem vurdu. ama sağı solu belli değil ki, her türlü bozuk işte bokyiyen...
Sosyal ağlarda paylaş

usb yi söküp gidişata bakmayı kesin denemişsindir,
BIOS ta usb 1.1 , 2.0 naneleri var onlarada bakmışsındır,
önceki ethernet bağlantını kopardığın için etherneti sökmeyi denemişsindir,
modemin sürücülerini orjileriyle değiştirmeyi denemişsindir,
kesin usb ile alakalı bi problemin olduğunu sezmişssindir,

henüz yapmadıysan aida32 ile neler oluyor diye bir bakabilirsin;
http://www.soft-ware.net/system/steuerung/benchmark/download.asp?code=cfdf&pro=p03168&js=true&flvers=5&lang=tr&alt=false&sw=1280&sh=1024&br=IE&vers=6

yada usb 1.1 » 2.0 sorunsalı için http://www.usbman.com/winxpusbguide.htm
yamasını indirebilirsin.

microsoft faq a bakabilirsin ve dünyada tek olmadığını görüp rahatlayabilirsin;
http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=fh;en-gb;xpfaq

[Bu mesaj mukus tarafından 25 Mayıs 2004 05:03 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Arkansis, 24 Mayıs 2004 23:37 tarihinde demiş ki:
Formattan sonra yine aynı şekildeyse o zaman vay haline
yeni donanım eklemişmiydin ? okuyamadım son attığın mesajı

aynı şekilden kastın nedir bilmiyorum. defaatle yazdığım gibi problemlerim bir tane değil, bir sürü.
modemi usb'den bağladığımdan beri ie site seçiyor, bazı yerlere girmeye çalışınca kapanıyor. bu threadi açma sebebim buydu. orijinal problem bu.

bunun dışında uzunca bir zamandır ara ara kendi kendine kapanıyor ve ara ara "ciddi bi hatadan dönüldü" tadında hata mesajları serpiştiriyor.

yeni donanım eklemedim.

aşağıdaki mesajın da arasına girip cevapları verdim, bağırmıyorum, benim yazdığım yerler görünsün diye caps yaptım, yanlış anlaşılma olmasın :)
said:
mukus, 25 Mayıs 2004 04:53 tarihinde demiş ki:
usb yi söküp gidişata bakmayı kesin denemişsindir,
HAYIR DENEMEDİM ÇÜNKÜ USB'Yİ SÖKÜNCE MALUMUALİNİZ İNTERNETE BAĞLANAMIYORUM.
BIOS ta usb 1.1 , 2.0 naneleri var onlarada bakmışsındır,
BAKMADIM. NEDİR HABERİM YOK.
ETHERNETİM (DAHA ÖNCE DE YAZDIĞIM GİBİ) ANAKARTIN ÜSTÜNDE, SÖKEMEM
modemin sürücülerini orjileriyle değiştirmeyi denemişsindir,
İLK YÜKLEDİĞİMDE ÖYLEYDİ, SONRA TEKRAR TEKRAR YÜKLEDİM VE HER SEFERİNDE İŞİ KENDİSİ YAPIYOR, BEN MANÜEL OLARAK FLOPPY İÇİNDEKİ DOSYALARI NASIL GÖRDÜRECEĞİMİ BİLMİYORUM.
kesin usb ile alakalı bi problemin olduğunu sezmişssindir,
BANA ÖYLE GELİYOR ÇÜNKÜ İE'NİN SİTE SEÇMESİ İŞİ USBDEN BAĞLANMAYA BAŞLAMAMLA BAŞLADI.
...

[Bu mesaj Emaleth tarafından 25 Mayıs 2004 13:38 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Hmm
yazım yanlışı yapmışım. Yani demek istediğim formattan sonra temiz çalışması gereken sistem neden böyle bir dengesizlik yapsın ? Update lerin tam sanıyorum ama yinede şiddetle bir system restore denemeni öneriyorum , ne olur ne olmaz sonra yine eski haline alırsın.

Herşeyden önce bilmek istediğim modem makinana ethernetten bağlıydıde USB ye mi taktın ? nedir oradaki sorun
modemin bilmemnesiyle oynadın mı ? Ki hiç ama hiç sanmıyorum böyle bir dengesizlikten kaynaklansın.

Bu arada yine ısrar ediyorum (i insist) OPERA kurunuz rahat ediniz. Opera can imitate every browser it touches(oha). Mozilla Explorer vs vs gibi .

bu dönemi atlatana kadar çoktan çekmiştin , java sürümü ile sadece 14 mb[signature][hline]www.scuniverse.com
www.scuniverse.com/forum
Sosyal ağlarda paylaş

biri opera die bağırıo biri ram(ben) diye bağırıo, senin işinde zor ema.

Ethernet anakartın üstündemi yoksa ayrı bir kart mı ? Eğer anakartın üstündeyse ve çalışmıorsa sorun ondanda kaynaklanıor olabilir. Eğer anakart üzerindeki etherneti kullanmıorsan bios'daki menüden onboard LAN 'ı disable etmelisin.

Bu arada system restore'da alabildiğin en geri tarihe alıp sonra opera deneyebilirsin eğer deneyeceksen. Minimum yüklenmiş program ve driverlarla denemek daha iyi olur. Zaten olmazsa ve ram değiştirip deneyemezsen format atman gerekecek herhalde.

Yannız format attıktan sonra bir müddet ekran kartı, ses kartı nın driverlarını kurma, directx yükleme. Bikaç gün bi çalıştır, wordpad'i aç, icq kurabilirsin, onu dene. Eğer 2-3 gün sorun çıkarmazsa demekki driverini yükleyip düzgün çalışmayan bir donanım hatası var.

Ben yine ramları değiştirip dene diorum :D[signature][hline]This Cat Scratches Free.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Catscratch, 25 Mayıs 2004 18:01 tarihinde demiş ki:
Ethernet anakartın üstündemi yoksa ayrı bir kart mı ? Eğer anakartın üstündeyse ve çalışmıorsa sorun ondanda kaynaklanıor olabilir. Eğer anakart üzerindeki etherneti kullanmıorsan bios'daki menüden onboard LAN 'ı disable etmelisin.

AHA!
damar yakaladım :))
ethernet anakartın üstünde sanırım ve evet çalışmıyor. çalışmadığı için de usb işi devreye girdi.
bunu bi deniycem :)
Sosyal ağlarda paylaş

abi internet ile ilgili sorun DE Ğ İL
yazılım hatası

bak diğer sitelere giriyor
hata olsa
hiç girmez
driver sorunu
eski yeni driver çakışması , irq çakışması olması muhtemel değil
zaten girebiliyor internete
bir yada birden fazla program bilgisayarın saçmalamasına neden olmuş. Norton systemworks 2003 var kazaa da ''2003'' olan sürümü çekeceksin ve buradan norton disc doctor ve norton system doctor du yanlış hatırlamıyorsam bunları kullanacaksın bir taratacaksın.

ayrıyetten şiddetle Scan disc önerme durumuna geçiyorum ayrıca opera hala yüklemediniz ve beni şaşırttınız[signature][hline]www.scuniverse.com
www.scuniverse.com/forum
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Emaleth, 25 Mayıs 2004 13:36 tarihinde demiş ki
ETHERNETİM (DAHA ÖNCE DE YAZDIĞIM GİBİ) ANAKARTIN ÜSTÜNDE, SÖKEMEM:

daha önce "anakartın üstünde" diye tabir ettiğin için bende ingiliz olduğumdanmıdır nedir, ethernet kartı ayrı imişde sen anakarta takılı bırakmışsın gibi algıladım, onboard desen şıp anlardım :) (bugünlerde her terimi türkçe kullanmaya çalışıyorum ama yazılınca dikkat etmiyorum nedense) :D

BUNU indirdikten sonra, usb kablonu çekip açmayı denersen bir nevi çakallık yapmış olucaz :) (.zip in ihtivası ekşisözlük sitesi giriş sayfasının kaydedilmiş hali.)

sorun sadece internete çıkan/çıkmak isteyen programlarla ilgili ise ramda, browserda bişey yoktur kanımca.

[Bu mesaj mukus tarafından 26 Mayıs 2004 05:39 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Ramda ağır bir sorun varsa zaten windows yüklenmez. Setup registry yazacağı sırada göçer.

En azından win95, win98 ve win2k'da böyleydi xp'de bozuk ramla setup denemedim hiç :D

Ancak ethernet kartının bozukluğu sebep ise disable etmekte işe yaramayabilir. Zira anakart üstünde kalıcı bir hasar oluşmuşsa, akım oraya gittiği takdirde bilgisayar herşeyi yapmaya açıktır.[signature][hline]This Cat Scratches Free.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Catscratch, 26 Mayıs 2004 11:53 tarihinde demiş ki:
İnşallah çözerler. Yannız sonucu yazmayı unutma sakın :D

emaleth sonucu deil sorunun tam olarak ne olduğunu öğrenip yazarsan sewinirim çünkü aşağıdaki olaylar bende de war (bende kapanma problemi ie'de deil dier programlarda mesela winamp weya wmplayer)
said:
Emaleth, 25 Mayıs 2004 13:36 tarihinde demiş ki:
bunun dışında uzunca bir zamandır ara ara kendi kendine kapanıyor ve ara ara "ciddi bi hatadan dönüldü" tadında hata mesajları serpiştiriyor.
[signature][hline]a.k.a "bay bomba"
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...