Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Askerlik-Yoklama-Üni Kaydı

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Selam
90 doğumluyum,31 Ekim Askerlik Yoklaması için son gün.
Üniversite ek yerleştirmelerle açıköğretime yerleştim pazartesi kayıt başlıyor...
Şimdi açköğretim kaydını yapınca benim askerlik yoklamasına gitmem gerekiyor mu ? Yoksa açıköğretim falan hallediyormu o işleri.
Açıköğretimi aradım biz yolluyoruz falan dedide yine sakata gelmiyelim diye dedim patiye soralım pati iyidir pati bilir.
Mesaj tarihi:
bende üniye ilk başladığımda öyle demişlerdi. sonra eve kaçak kağıdı gelmişti. okuldan belge alıp düzelttirmiştim. sonraki yıllarda otomatik tecil edilmişti ama. sen yine işini garantiye al git bi askerlik şubesine. Sonuçta eve o kağıtta gelmeyip butun sene kaçak durumunda olabilirsin.
Mesaj tarihi:
Kaydın varsa bi süre içerisinde açık öğretim halleder ama sen nolur nolmaz ek-g belgesi denen şeyden al okuldan kaçak maçak derlerse buyrun burdan yakın dersin. Gerçi inzibata böle olmaz ama bi şekilde elinde kanıt olur :)
Mesaj tarihi:
yarın sabah kadıköy-üsküdar askerlik şubesine gidiom tecil için

başka giden varsa buyrun gelsin sırada sohbet edelim uzun ve sıkıcı bi gün olacak yoksa ehuhue.
Mesaj tarihi:
Yoklama problemlerinden çok çekmiş biri olarak size yardımcı olayım.
İlk yoklaman gelince gidip 3 sene tecil ettiriyosun. Eğer daha yoklaman gelmediyse sakın karıştırma git kaydını ol okulun halletsin.

Askerlik ve üni kaydı işlemlerindeki en sakat olay benim başıma geldi. Ben ilk başta gittim kendim tecil ettirdim 3 sene. Aynı sene de üniye girdim. Sonra 3. senem de okulu bıraktım başka üniye girdim. Bu sırada tecilin bitmiş oluyor tabi. Okuldan dosyaların askerlik şubesine 2 ayda gidiyor. Sen bu sırada yoklama kaçağı görünüyosun Askerlik Durum Belgesi almaya gidiyosun. Ben bu şekilde gittim ve beni çat diye muayeneye aldılar derdimi zar zor anlattım. Terk belgesi ve kazandı belgesi getiriyosun hallediyolar.

Kısacası seri şekilde kaydınızı olun okul uğraşsın yoksa Verem savaşıydı o belgesiydi bu belgesiydi uğraşırsınız.
Kapıya gidersin adam sana git traş ol yarın gel der.
Yarın gelirsin haftaya şu gün gel der. Senin kayıt tarihlerinin limitli oldugu pek umrunda değildir haberi de yoktur zaten. Tatlı dilli olmaya çalışın, efendi görünün en ufak pürüzde işi öyle bir yokuşa sürüyolar ki inanamazsınız. Ben bir hafta tecil ettirmek için uğraştım. 3 sene sonra da 3 gün boyunca durum belgesi için uğraştım.
Mesaj tarihi:
Mortis said:

başka giden varsa buyrun gelsin sırada sohbet edelim uzun ve sıkıcı bi gün olacak yoksa ehuhue.

gitmedin mi bugün pis herif
Mesaj tarihi:
Vingthor said:

Mortis said:

gitmedin mi bugün pis herif

yok bugun fotoğrafımı çoğalttım bişeyleri evrakları fotokopi çektirdim. hazırladım yarın sabah 7 de yola çıkıorum. ^_^ nintendo dsimi de yanıma alacam. das
  • Yeni Oluştur...