Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

4870 Crossfire ve 5850/5870 İkilemi

Nessarien

Öne çıkan mesajlar

Motherboard: GIGABYTE MA790GP-DS4H AMD 790GX DDR2 HDMI HD3300
Cpu: Phenom II X4 940 Quad-Core 3.0GHz 8MB AM2+Black Edition
Ram: KINGSTON HyperX 4GB 1066MHz DDR2 CL5
Hdd: WESTERN DIGITAL Caviar Black SATA2 500GB 32MB
Vga: HIS HD4870 IceQ 4+ Turbo 1GB 256bit GDDR5 16X
Psu: OCZ StealthXstream 600W

Birkaç gün önce sistemim öldü (RIP!) psu ve anakartın mefta olduğunu düşünüyorduk ki ters köşe olduk, psu ve ekran kartının kullanılmaz hale geldiğini söylediler.

Servis birkaç hafta içerisinde incelemesini bitirip ürün değişimi raporu verecek ben bu süreyi bekleyerek geçirmek istemedim. İki düşüncem var...

1) 4870 alıp servisden gelecek olanla birlikte crossfire yapmak.
2) 5850-5870 alıp 4870 için gelen rapor doğrultusunda ürün değişimi hakkımı ödenecek toplam tutardan düşürmek.

Bu iki seçenekle ilgili çekincelerim ve aklıma takılan noktalar olduğu için konu açmak istedim. İlgilenebilirseniz sevinirim.

- 5850/5870 ve yukarıdaki sistemimi çalıştırmak için 700wlık bir psu yeterli olur mu ? (Silvestone almayı düşünüyorum.)

- His iceq 4 modeli gerçekten oldukça sessiz çalışıp iyi bir soğutma sağlıyordu. Netten 5850 ve 5870 lere bakıyorum fabrika çıkışı fanlara sahiplermiş gibi gözüküyorlar ve çok fazla gürültülü çalışacaklarını ya da soğutmalarının yetersiz olacağı düşüncesine kapılıyorum çünkü daha önce sapphire serisi stok fanlı eski nesil kartlardan kullanmıştım ve pek iyi anılarım olmamıştı (1900 serisini hatırlarsınız). Bu endişelerimde haklı mıyım ?

- His'in 4870de olduğu gibi özel soğutmasını kullandığı modeller çıkacak mıdır ? Çıkacaksa bu ne kadar zaman alacaktır ?

Teşekkürler...
Sosyal ağlarda paylaş

walla testlerın bazılarında 5870 iyi iken bazilarinda 4870x2 tokatliyo. cf performansi, x2 kadar ba$arili olmasa da iyi sonucta.

5870 800 liradan girmi$. ben 4870x2 yi 460 liraya aldim. 1 ay rma yi bekle dicem, beklenmez gecmez o sure bilirim. 4870 al dicem, 2 ay sonra 150 liraya du$er 2. eli degmez. $imdi bi tane 2. el 4730 al dicem, geldiinde 4730 ve 4870 ini satarsin ikisini de alirsin bi tane 5850-70.

ama ola ki o fiyatlar du$medi 2 aya, o zaman okutursun 50 liradan 4730u.

kotu bi donemde kaybetmi$sin kisacasi.
Sosyal ağlarda paylaş

Diğerinde de aynısı oldu am3 öncesi sistem almam gerekti nasıl bir şansım var benim anlamıyorum :P

5850 ve 5870 arasındaki performans farkı çok büyük ölçülerde olmamasına rağmen fiyat açısından büyük fark var neden böyle ? Ati bu seri için kaç farklı model daha çıkarır sence ?

Ayrıca wow forumlarında araştırdığım kadarıyla (ki wow ağırlıklı oynayan biriyim) wow crossfiredan gerektiği ölçüde yararlanmıyormuş. Sanırım 2 4870 alıp crossfire yapmaktan geri adım atacağım.

Peki esh diğer sorularıma ne diyorsun yukarıda belirttiğim gürültü ve stok fan görünümlü ekran kartının sıcaklıkla ne ölçüde başa çıkabileceğini merak ediyorum. x1900 serisini hatırlarsın ilk ati deneyimim onlarla olmuştu üzerindeki fan çok ahım şahım birşey olmadığı için bana sinir krizleri geçirtiyordu :P Şimdi netten bakıyorum bunların görünümüne ve x1900ler aklıma geliyor.

Soğutma ve fanın gürültüsü anlamında Iceq4'ü aratır mı 5850/5870ler ?
Sosyal ağlarda paylaş

5 serisi kartlarin tuketimi 4 serisinden dusuk. psu konusunda bi cekince olmasin. 12v rail inda 18 amper cikartan her 650w ustu psu ile crossfire a gelirler.(strider yerine pc power and cooling tercih ederdim sanirim diye not duseyim)

referans sogutucu iceq4 ten sonra uzer, dogruya dogru. ama 5 serisinde 4 serisindeki gibi eski bloklari traslayip traslayip koymadilar. henuz deneme firsatim olmadi o yuzden kesin konusmayayim ama baya sessiz olacagini tahmin ediyorum. guc tuketimi de dusuk olacagi icin yazilim kisminda bi problem olmayip fan hizi duzgun ayarlandikca ne gurultu ne isi problemi olusmaz.

ne yapsan daha karli cikarsin sorusuna gelince, hakikaten pis bi zaman. ozel sogutuculu modeller ve aftermarket sogutucularin satilmaya baslanmasi genelde ilk partinin bitip ikinci partinin dagitilmasi bittikten sonrasina kalir. su durumda peynir ekmek gibi satan kartlar oldugu icin piyasada mantikli fiyata bulunacak zaman aralik sonu-ocak ortasini bulur gibi geliyor bana.

esh gibi 400 kusur liraya garantisiyle 4870x2 bulsan atla derim. veya 0 kart istiyorsan en guzeli nasilki 5850 alip faturadan 4870 i dusuruceksin, 5850 yerine 4890 al, hemde istedigin gibi sogutucu seceneklerin de olacak. ardindan 2. 3. parti 5 serileri geldiginde elinde cok deger kaybetmeden satip 5 serisine gecebilecegin, veya yanina kardes getirdiginde 5870 , 4870x2 ve muadili krallardan daha performansli bi takimin olmus olur. 430 kusur liraya bulabilecegini hesap edersen 4870 in ustune vermen gereken 60-70 civari bisey olmus oluyor.

ama belki 4830-4730-4770 alip idare etmek fikri de yaptigin harcama hayli az olacagindan cazip gelebilir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...