nutella yerim Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 merhaba duzenlenecek bir muhendislik tasarımı proje yarısmasına genel olarak soylemek gerekirse bilgisayar oyunlarında railgun diye bilinen metal bir parcacıgın dogrusal bir yorungede manyetik alan etkisiyle momentumu arttırılarak ivmelendirilmesini konu alan bir projeyle katılmayı dusunuyorum,tabi bu henuz bir dusunce ve projenin boyutlarını arastırıp altından kalkabilirmiyim kalkamazmıyım tartma asamasındayım,sizinde fikrinizi alayım dedim bu gibi bir tasarım askeri ve ulastırma alanı dısında ne gibi alanlarda faydalı olabilir (ornegin benim aklıma dunyaya gelen meteorları vurma geldi eheheh cok uctum eheheh) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pen Duick Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 benim de aklıma gelmişti şu uzay asansörü konusuna yazmıştım uzaya uydu göndermek için de olabilir amerikan ordusu yaptı bu işi bu arada biliyorsun dimi ? railgunlar mevcut yani bi de nerde bunun sitesi falan? ne yarışmasıymış bakayım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Ekim 22, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2009 evet mevcut teknolojiyle yapılmasının olagan oldugunu biliyorum benim yapacagım sadece farklı fonksiyonları olan fakat aynı calısma mantıgını kullanan bir prototip olacak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eoteyn Mesaj tarihi: Ekim 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2009 anladığım kadarıyla , maliyetler çok çok yüksek olur. herhangi bir ödenek olmadan altından kalkabilirmisin bilemiyorum. fizikçiye ihtiyacın olursa hertürlü yardıma açığım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Ekim 22, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2009 evet sadece bir kez calıstırmak icin bile o manyetik alanı elde edecek kadar elektrik enerjisi harcamak cok yuksek maliyet getirecek farkındayım fakat soyle bir avantajım var proje sadece ufak bir prototip yapmak uzerine kurulu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pen Duick Mesaj tarihi: Ekim 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2009 yarışmanın sitesini söylesene arkadaşım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Ekim 22, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2009 http://www.mmo.org.tr/genel/bizden_detay.php?kod=5800&tipi=2&sube=8 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar