Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

mühendislik tasarım yarışması

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
merhaba

duzenlenecek bir muhendislik tasarımı proje yarısmasına genel olarak soylemek gerekirse bilgisayar oyunlarında railgun diye bilinen metal bir parcacıgın dogrusal bir yorungede manyetik alan etkisiyle momentumu arttırılarak ivmelendirilmesini konu alan bir projeyle katılmayı dusunuyorum,tabi bu henuz bir dusunce ve projenin boyutlarını arastırıp altından kalkabilirmiyim kalkamazmıyım tartma asamasındayım,sizinde fikrinizi alayım dedim bu gibi bir tasarım askeri ve ulastırma alanı dısında ne gibi alanlarda faydalı olabilir (ornegin benim aklıma dunyaya gelen meteorları vurma geldi eheheh cok uctum eheheh)
Mesaj tarihi:
benim de aklıma gelmişti şu uzay asansörü konusuna yazmıştım
uzaya uydu göndermek için de olabilir
amerikan ordusu yaptı bu işi bu arada biliyorsun dimi ?
railgunlar mevcut yani

bi de
nerde bunun sitesi falan? ne yarışmasıymış bakayım.
Mesaj tarihi:
anladığım kadarıyla , maliyetler çok çok yüksek olur. herhangi bir ödenek olmadan altından kalkabilirmisin bilemiyorum. fizikçiye ihtiyacın olursa hertürlü yardıma açığım.
Mesaj tarihi:
evet sadece bir kez calıstırmak icin bile o manyetik alanı elde edecek kadar elektrik enerjisi harcamak cok yuksek maliyet getirecek farkındayım fakat soyle bir avantajım var proje sadece ufak bir prototip yapmak uzerine kurulu
  • Yeni Oluştur...