Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Apple Magic Mouse

Kanuni

Öne çıkan mesajlar

adamlar tek gercege dogru hizla ilerliyor be..

esime gecenlerde macbook pro aldim, yani kusura bakmasin pc cilerde (kendim) arada bayagi fark var.

alienware m17 alet yaninda sonuk kaldi :(

simdide bu mouse.. mesele mouse degil adamlarin teknolojik olarak yenilikleri onceden cikarma becerisi ...

http://apple.com/magicmouse

video var altta.
Sosyal ağlarda paylaş

multi touch ile alakasını zaten anlayamadık dediklerinin cüce ama onun dışında ergonomik olmadığını nereden anladın? denedin mi? denediysen varsa bir yerde ben de görmek istiyorum çünkü.

(ayrıca mouse hareket ederken multi touch özellikleri niye çalışmasın? bağımsız şeyler onlar)
Sosyal ağlarda paylaş

multitouch, belli bir aparat'ın aynı anda birden fazla noktadan input alması.

touchpadlerde bunu iki fakrlı noktaya dokunarak yapıyoruz, convensiyonel mouselarda aynı anda farklı tuslara basarak, wheel'ları cekip itip aynı anda mouse'un tuslarına basarak yapıyoruz.

Adı HD olunca nasıl yenı bir gerceklik olmuyorsa, sadece yüksek cözünürlük oluyorsa, multitouch'da bundan farksız.

Ergonomik olmadığını anlamak için kullanmama gerek yok. Sayısız mouse kullandım, farklı farklı şekillerde, bir mouse'un eli desteklemesi için nasıl olması gerektiğini kestirebiliyorum.

Calışmıyorlar cunku ne kadar bağımsız olsalarda, sen bi yandan track edip, bi yandan two finger swipe, veya two finger enlarge rotate yapamıyorsun. Ama su anda kullandığım mouse'la bi yandan track+wheel up,down/wheel left, right/double click/thump click/wheel click+right,left click+wheel up,down.... gibi sayısız kombinasyonu yapaibliyorum, hiçbiride tracking kapasitemi engellemiyo.

zor deneyin bi two finger swipe yaparken track etmeyi.

Mouseun teklonojik kapasitesinden bahsetmiyorum, fiziksel olarak kullnışsız olmasından bahsediyorum.

direk touchpad yerine mouse kullanmamızın sebebi, 1 daha ucuz olması, 2 bi yandan elimiz ve parmaklarımızla mouse'u kavrayıp tracking yaparken bi yandan parmaklarımızı basit işlere (click, wheel, vesaire vesaire) ayırabilmemiz.

multitouch touch padlerde yaptığımız şeyler basiy işler değil.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...