Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeni Anakart Tavsiyesi

Nessarien

Öne çıkan mesajlar

İşlemci : Phenom II X4 940 Quad-Core 3.0GHz 8MB AM2+Black Edition
Ekran Kartı : HIS HD4870 IceQ 4+ Turbo 1GB 256bit GDDR5 16X
Ram : 4 GB DDR2 1066MHzKIT(2X2GB) Kingston Hyperx CL5
Hdd : WESTERN DIGITAL Caviar Black SATA2 500GB 32MB
Psu : OCZ StealthXStream 600Watt
Kasa : AeroCool Hi-Tech 7 Pro 40CM Fanlı Kasa

Benim sistemim bu az önce sanalmarketim ile görüştüm teknik serviste erdem bey var o dün yaşadığım pcnin açılmama sorununun çok büyük ihtimalle anakarttan kaynaklandığını söyledi. 3 haftayı aşkın bir zaman gerecekmiş ürün değişimi/tamiri için. Eğer tahmin edildiği gibi sorun anakarttan kaynaklanıyorsa. Ben beklemeyip yeni bir anakart alırım bunuda tamirden döndükten sonra satarım diye düşünüyorum.

Bu kez gigabyte değil Asus ya da Msi almayı düşünüyorum. Siz neler diyorsunuz ? Bu sisteme sorunsuz performansı iyi bir anakart tavsiyesinde bulunabilir misiniz ? Parasal anlamda limit koymuyorum 250 dolardan pahalısı yok sanırım o yüzden sadece performansa ve sistem uyumuna göre değerlendirip bir kart tavsiyesinde bulunabilir misiniz ?

Şuandaki Anakart: GIGABYTE MA790GP-DS4H AMD 790GX DDR2 HDMI HD3300

Teşekkürler.

Edit: Smiley
Sosyal ağlarda paylaş

yani amd den pek anlamiyorum ama gigabyte kotu marka degil. bu tur hatalar her boardda olabilir.

msi genelde onerilmiyor nedense, ben kullandim 2-3 kere fena degil. asus desen guzel urunleri genelde pahali. gigabyte mobo acisindan cok ba$arili degil ama binbir tane salak program yuklemek istemiyosan ideal.

790 alacaksin heralde yine. arti ramler ddr2, eski nesil bi$eyler alacaksin yani. o zaman cok para harcamanin anlami yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Benim amd de ozellikle gigabyte tutmamin sebebi yeni chipsetlere hizlica cevap verip guncel boardlar cikartmalari, bunu yaparken board yerleskesini oldukca rahat birakmalari (intel boardlari icin de ayni sey gecerli), ozellikle amd kullanicilari bios kurcalamayi cok sevdikleri icin dual bios avantaji, pcb kalitesi, kati kapasitor kullanimini dusuk butceli boardlarinda bile standart hale getirmis olmalari ve guncellemeleri genelde piyasadaki vendorlarin %90 ina kiyasla daha hizli ve problemsiz cikartmalari.

asus icinde benzer seyler soylenebilir mainstream boardlari icin ama genelde verdigine gore pahali oldugu icin veya belki gigabyte in mavisini daha cok sevdigim icin tutamiyorum.

microstar ise eskiden clocking performansiyla ozellikle 865 intel boardlar zamaninda neolarla efsaneydi, birde kolay guncelleme ve son kullanici destegi sayesinde gozdeydi. Ama artik cogu board bunlari sunuyor zaten. o acidan guzel bi board ile guzel fiyat veremiyorlarsa direkt tercih sebebi olmuyor.Birde getirilen secenekler kisitli olunca =/ sahsen clockla ugrastigim eski tum boardlarim msi dir ama artik baktigim son markalardan biri oldu.

secime gelince,
ben olsam sanirim fiyat/perf olarak ortada duran gigabyte in 790x ini alirdim. (790x ud3p)
daha pahali ve gigabyte olmayan alternatifi ise asus un 790fx m4a79 u olur heralde.
maalesef sanalmarketim stogunda baska ele gelen board yok, dfi olsaydi keske ama kalmamis ellerinde =/

daha ekonomik modeller bakacaksan asus da 780g secenekleri de bol.
Sosyal ağlarda paylaş

Ters köşe olduk iyi mi :( Ekran kartı ve PSU mefta olmuş, anakart işlemci ramler vs sağlammış.

Off ha sıkıntı ya... Servislerine göndermişler 3-4 hafta sonra ne olacağı görülecek. Hadi psu bozuluyorda ekran kartı nasıl bozuluyor onu anlamadım :(

Sanırım o kadar zaman beklemeyip aynı ekran kartından bir tane daha alıp birde iyi bir PSU alıp kullanabilirim. OCZ psuyu satarım, ekran kartınıda crossfire yaparım.

PSU: Silverstone

http://www.sanalmarketim.com/urun/88bf04c9c4231c492ed58300abe4dfe4/SILVERSTONE-Strider-SST-ST75F-SLi-12cm-Fan-750W-PSU

VGA: (Bende de bundan var crossfire yaparım diğeri dönünce)

http://www.sanalmarketim.com/urun/7ef1605b8a63a226a201fc82c34e5d9a/HIS-HD4870-IceQ-4+-Turbo-1GB-256bit-GDDR5-16X

Kharon ve Esh yukarıdaki psu hakkında iyi düşünceleriniz yoksa bana iyi bir psu tavsiyesinde bulunabilir misiniz acaba. Ekran kartı hakkında biraz düşüneceğim belki şu yeni çıkanlardan alırım ya da 4870 alıp diğeri servisten dönmeyi başarırsa onunla crossfire yaparım hangisi daha iyi olur emin değilim biraz bakınmam gerek sizde fikir sunarsanız sevinirim.

İyi günler!
Sosyal ağlarda paylaş

gigabyte kullanıyorum 200 yıldır falan, en ufak bir problem yaşamadım. aksine msi ısınmasıydı bridglerin yanmasıydı bir ton sorun çıkarıyor.

gigabyte dan şaşma artık amd için. msi' da iyi de asusa hiç yanaşma bokun boku çünkü.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...