Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tavuk Sote (Acil Tarif Lazım)


Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Ne koyacağımı ne kadar koyacağımı biliyorum da yapma sırasını çözemedim.


Önce tavada her şeyi ayrı ayrı kavuruyoruz sanırım, sonrasında bunları kapağı kapalı tencereye mi aktarmam lazım?

Malzemeleri değil de yapılışını, hangi tencere kullanılacağını falan acilen öğrenebilir miyim=)
Mesaj tarihi:
dün yaptım bende soteyi

domates soğan biber filan attım derin teflon bi tavaya.
yoksa tencerede olur abi.
3 yemek kaşığı sıvı yağ ile bunları biraz kavurdum.
sonra mantarları attım üstüne.
mantarla da 3-5 çevirdim tavada.
sonra üstüne tavukları attım.

ayrı bi kapta sos hazırladım.
1 tatlı kaşığı salçayı bi kase suda erittim.
içine tuz kekik mekik işte attım bişeyler.
tavuklarla da 1-2 dk kavurunca sosu da ekledim üstüne.
azıcıkta sıcak su ekledim.
kendi haline bıraktım. güzel soslu bi sote oldu öyle.
Mesaj tarihi:
* soğanla biberi ince ince doğra
* bunları yağda kavur
* biberler yumuşayıp soğanlar penbeleşince, küp küp doğranmış tavukları at tencerenin kapağını kapat
* bi kaç diş sarımsağı enine ince ince doğra
* tavuklar suyunu salmaya başlamıştır, sarımsakları içeri at, kapağı tekrar kapat (soğanlarla atıldığında daha çabuk piştiğinden yanıyorlar )
* tavuğun miktarı veya isteğe göre belli miktar domates alıp kabuklarını soy, küp küp doğra
* bi çay kaşığı domates salçasını 3-4 su bardağı suyun içinde erit
* tavuklar kendi suyunda piştikten sonra yani saldıkları su bittikten sora domates ve salçalı suyu içine dök
* son olarak kuru nane ve tuz

afiyet olsun.
Mesaj tarihi:
tencereye gerek yok
önce yağ koymadan tavukları at. 3 4 dakika içinde beyazlaşır ondan sonra soğan, biber filan koyarsın onlar da hafif pişince domatesi atarsın ondan sonra da baharatlarını işte ne seviyosan domatesle aynı anda atıyosun sonra da pişmeye bırakıyosun yağı da soğanları atmadan önce koy.
Mesaj tarihi:
Eoteyn said:

* biberler yumuşayıp soğanlar penbeleşince
ya ben bu pembe soğanları bi göremedim öğrencilik hayatım boyunca. ya maroon yada whitesmoke rengindeydi hep
Mesaj tarihi:
Skroce said:

Hep bir muammadir bende. ilk önce yagda sogan kavurma mi yoksa yagsiz et tavuk kavurmak mi avantajli


eti sonradan yağa atınca kokusu yağa siniyo sevmiyorum ben onu
Mesaj tarihi:
deadea said:

Eoteyn said:

* biberler yumuşayıp soğanlar penbeleşince
ya ben bu pembe soğanları bi göremedim öğrencilik hayatım boyunca. ya maroon yada whitesmoke rengindeydi hep


olum burç, azmı yemeğimi yedin lan, herkezlerden beklerdim senden beklemezdim
×
×
  • Yeni Oluştur...