Chewy Mesaj tarihi: Ekim 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2009 Şimdi 2 tane c'de program yazdım ama hatamı bulamıyorum.Yardım ederseniz sevinirim. şimdi problem şu ona göre yazdım. y will be zero if x is negative y will be square of x if is positive but less than 10 y will be twice x when x is greater than or equal to 10 yazdığım şey bu.İlk ikisi sorunsuz çalışıyor ama 3. sü yani y will be twice x when x is greater than or equal to 10olmadı. #include #include int main(void) { double y,x; printf("Enter x: "); scanf("%lf",&x); if(x<0) { y=0; printf("y is %.2f",y); } else if(0<=x && x<=10) { y=sqrt(x); printf("y is %.2f",y); } İkinci problem age Message over 60 Retired between 31 and 60 Middle Aged between 20 and 30 Young gene ilkinde olduğu gibi ilk 2si çalışıyor yaşları girdiğimde ama 25 yazsam gene middle aged yazıyor neden? #include int main(void) { int age; printf("Enter your age: "); scanf("%d", &age); if(age>60) printf("You are retired"); else if(age<31 && 60>=age) printf("You are middle aged"); else if(age<20 && 30>=age) printf("You are young"); return 0; } Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Ekim 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2009 c den pek anlamıyorum ama 2. sinde sanırım else yerine else if yapman gerekiyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Experimental Mesaj tarihi: Ekim 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2009 else if(0<=x && x<10) { y=sqrt(x); printf("y is %.2f",y); } olucak tahminimce ki 10 dan küçük olsun Belkide sen eşittir koyduğun için olmamıştır . 3. şıkda sanırm if ( x => 10 ) { y = 2 * x; } 2. sorudada zaten hem 20 den küçük hemde 30 dan küçük demişsin ondan olmuş if(30 >= age && age > 20) printf("You are young"); return 0; } olacak sanırım yanlışsam kızmayın ^^ . 20 dahil mi değil mi anlayamadım ama ha birde şimdi gördüm else if(age>31 && 60>=age) printf("You are middle aged"); burdada gene aynı şey var sırf < > yannış yazmaktan gitmişin agatör ^^ . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chewy Mesaj tarihi: Ekim 18, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2009 eyw yaptım.Bide 1. problemin 3. if'inde || yapmam gerekiyormuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar