Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Programlama Ödevi ve Yardım

sexdrugsrocknroll

Öne çıkan mesajlar

şimdi şöyle bir matris var

1 -1 0 1
-1 0 1 0
1 1 0 0
-1 1 -1 1

bu matrisin tersini bize vericek olan programın kodlarını istedi hoca. pascal veya delphi de olucak.

bu programın kod listesini yapabilicek ileri programlama bilen bir babayiğit varsa hayır dualarımı alır çok makbule geçer. kendim yapmayı denedim olmadı, nette aradım bulamadım.
Sosyal ağlarda paylaş

soruyu soran matris determinant vsyi bildiğinizi kabul ediyor mu ?

matrisin tersi = (1/matrisin determinantı) x [matrisin komatrisinin transpozesi] formulünü kullanacaksın,

determinant formülünü bilmiyorsan yazarım, biliyorsan da recursive bir fonksiyonla çok zor olmaması lazım.
komatris için de yeni bir dörtlü matris açıp sırayla doldurursun
transpozede ise yine kolay yöntem olarak yeni matris al hafızaya, sütun-satırları satır-sütun olarak değiştir ve yazdır (a31 => a13 gibi yani)
Sosyal ağlarda paylaş

şu 2 sayfa yardımcı olur sanırım
gaussian method
Burda nası yapıldığını anlatıyor özetle A matrisi ve aynı boyutlarda bir birim matris oluşturuluyor ikisine de aynı anda A yı birim matrise çevirmek için yapılacak işlemler uygulanıyor bu durumda a matrisi doğal olarak birim matrise dönüşüyor birim matris te a nın tersine.
Alttakinde de bu işlemlerle alakalı pseudocode var soldakinden yapılması gereken işlemi bulup sağdakine de uygularsan tersini bulursun.
tık
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...