Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kurban olayım maple klavyeli gitara

proggorp

Öne çıkan mesajlar

gitar alayım diyorum artık. fiyat aralığı 600 - 800 gibi. internette bakınırken ibanez rg350m gördüm. gitar seçiminde öncelikli olarak performans özelliklerine bakılması gerektiğini biliyorum fakat aşık oldum gitara.bakınız ne de güzel:

edge 3 tremelo var üstünde. forumlarda filan kötü yorumlar var bununla ilgili. var mı aramızda kullanan? nasıldır performansı?ibanez s serisinde kullanılan zr ler daha güzel diyorlar. bi kaç s modeline de baktım ama ne biliym en güzeli bizim sarı diyesim geliyor.
bi de bu var:

napıcaz nasıl olucak bu işler? içimdeki maple klavye sevgisini nasıl dizginleyeceğim?

Sosyal ağlarda paylaş

ayrıca dizginlemek için şunu da aklına getirebilirsin
rosewood tonu daha sıcaktır
özellikle stratlarda amerikada çok büyük farkla rosewood klavye kullanılırken türkiyede rosewood a bakan yok
alemin akıllısı biziz çünkü (: Neymiş Daha kayganmış ehueh
Neyse bugüne kadar mim maple strat da kullandım usa deluxe maple strat da kullandım ama abanoz kullanınca bitiyor tüm soru işaretleri fln yerini böyle bir çayır çimen kuşlar kelebekler alıyor
Sosyal ağlarda paylaş

floyd rose tavsiye etmem ama sen bilirsin. hatta sabit köprülü tavsiye ederim. entonasyon çok baş ağrıtan bi şey. zırt pırt servise götürmek zorunda kalabilirsin. belki kendin de yapabiliyosundur bilmiyorum, o zaman bi problem yok.

bi de rg serisinde büyük farklılıklar var mı bilmiyorum, çaldığım çoğu modeli birbirinden ses olarak ayırt edemedim. manyetik ve ağaç farklılığından başka bi şey yok tabi. ama anlayamadım aradaki farkları.

istanbul'da oturuyosan ve ibanez istiyosan zuhal müziğe git. ibanezin ıncığı cıncığı var orda, yedek parça için falan da yardmcı oluyolar. hem çalar denersin gitarları.
Sosyal ağlarda paylaş

istanbulda değilim ama istanbulda tünelde bi tek zuhali biliyorum. 2005 te ibanez s prestige serisinden bi gitar denemiştim çok iyi davranmışlardı. bi gün alırsam burdan alıcam demiştim. muhtemelen atlayıp gidicem bir günlüğüne istanbula ordan alıp dönücem.
köprü konusunda ben de eskiden hep sabit köprü alırım diyodum.ama diyorum ya bu gitarla ilgili mantıklı düşünemiyorum. ne zaman şurası iyi değildir desem içimden bi liseli kız "ama çok şekeeer" diyo.
en sağlıklısı gidip deneyip almak.ama inşallaah bunu bulurum denerim orda çünkü içimde kalır sonra.ilerde bu model üretimden kalktığında elimdeki prs lere gibsonlara filan bakmayıp kara kara "acaba o ibanez nasıldı lan?" diye düşünmek istemiyorum.(prs ye gibson a bakmam diyor. hanım tüfeğimi getir!)
Sosyal ağlarda paylaş

zaten zuhal'i biliyomuşsun : ) git takıl bütün gün orda, en iyi fikri öyle edinirsin. ibanez düşünüyosan başka bi adres yok zaten senin için.

tabi aşk başka bi şey. aşk için katlanırsın entonasyona filan. o konuda fikrini değiştirmek istemem. istediğini al, hepsi aynı kapıya çıkar. sabit köprülü ya da tremololu bi şey alsan farkları büyük sonuçta, sadece ekstra bi zahmetçiği var o kadar. o yüzden gönlüne göre seç sen yine. ibanez başlangıç için iyi bi seçim. giriş seviyeleri bile cort'lardan iyi. ilerde satman da zor olmaz markası yüzünden.

tabi son tavsiyem, sen yine de gitardan anlayan biriyle git. yanında olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

ibanez alcaksan japon al derim ben de.

yerinde olsam srv müziğe giderdim
800 tl ye güzel bir mexico fender alırdım
oh yes gibi takılırdım

sen şimdi floyd rose alcan ya
anan dinin ağlıycak demedi deme.
hele 800 liralık ibanezin floyd rose u ile
of ki ne of
muhtemelen endonezya malı bir rg alcaksın
1 aya kadar buraya gelip "kurban olayım maple klavyeli gitara" yerine "ucuz floyd rose sistemlerine kafam girsin" türünden bir topik ile kafanı karıştıran soruları yazcaksın

tabi umarım hiçbiri olmaz
ama olacak
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...