Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Macbook Pro'da Startup Sorunu

Sereglin

Öne çıkan mesajlar

Simdi nerden baslayim. Yeni nesil macbook pro sahibi olarak fusion 2 yuklemek istedim. Pc'den external hdd ile macbook'a aktarirken external'in format bicimi nedeniyle hata verdi ama yine de install dosyasini mac'e atti. Ancak ben yine de azimle bu install'i calistirdim. Nitekim sistem kitlendi ve restart attim. Bir daha da sistem baslamadi. Baslangicta ses gelmiyor ve OS'in loading durumundan ilerlemiyor.

Bu control ve command a basili tutarken P ve R ye basili tutarak tekrar calistirmayi denedim 2 kere acilis sesi duysamda yine de OS loading ekraninda kaldi. Bunun disinda ekstra olarak Snow Leopard yuklu sistemde normal Leopard install diskle boot etmeye calistim. Burda HDD yi repair etmeye calistim ancak hata verdi dolayisiyla verify da edemedi.

Simdi kitlendim kaldim. İlk defa mac kullaniyorum ve caresizce baka kaldim laptopa. Aci cekiyorum ve yardim bekliyorum hehe :)
Sosyal ağlarda paylaş

simdi disk utility'yi kullandim ama surekli sorun buldu ve repair islemini tamamlayamadi. Bir daha denedigimde hic disk utilityi kullanamadim bile. Bunun disinda bir format secenegi kaliyor ama veri kurtarma secenegim hic yok mu ? Bu kadar ufak bir problemden boyle formatla sonuclanacak bir seyin cikmasi saka gibi ama.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya narinler biraz evet. Benim de bir kere windows kurarken garip bir sorun başıma gelmişti, açılmıyordu alet. Aramaya inanıp bulmuştum sorunu, gerçi benim sorunum bu kadar komplike değildi. Google üzerinden aratmışsındır gerçi, ben macforums tadında sitelere girip topic açmanı öneririm. Çok aciliyeti yoksa mac'ini kullanman konusunda, işlerini halledebildiğin başka bir bilgisayar varsa, aç bir topic büyük mac forum sitelerine bekle 1-2 gün derim çünkü format hoş bir şey değil, hem veri kaybı olarak hem de mac öyle ayda bir format atın sisteminiz hızlanır olayına gelemeyen bir sistem.

Geçmiş olsun tekrardan, umarım en az kayıpla atlatırsın sorunu.
Sosyal ağlarda paylaş

tek iyi tarafi o zaten, hdd deki veriler disinda kullanmasam da olur bir kac gun ama daha yeni oldugu icin koyuyor bu durum icten icten. hangi siteleri onerirsiniz bu konuyu acmak icin. format atarim da sonra baska birisi keske format atmasaydin boyle halledebilirdir derse uzulurum kirilirim :(
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...