Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Yağmurlu havadaysa bir şey olmaz da, yağmur yokken elektrikler giderse o zaman sakat.

Genelde hard diskte sorun olur, voltaj dalgalanmaları PSU'i yakabilir ki ona bağlı olarak bütün bilgisayar parçaları bozulabilir.

Kaliteli UPS çok işine yarar eğer sık sık voltaj dalgalanması/elektrik kesilmesi yaşıyorsan.
Mesaj tarihi:
Dragonmax said:

power yanar, anakart yanar, ekran kartı yanar, monitör çok zorlarsa gümler, ses sistemi özel regülatörü yoksa uçar... evet bunnar olur..

Yağmurlu havada pc açmaz hale getircen beni dostum

Alim bi ups olmuyo böyle 4 oldu bu voltaj düşmesi
Mesaj tarihi:
kaliteli power supply i olan icin cok buyuk masraf olmaz. cunku voltaj regulatoru felan olacak icinde, hatta guzelce de bir ampul sigortasi olacak. bunun di$inda ani elektrik kesilmesinde olabilecek en buyuk zarar hdd ye olur, o sirada yazma i$lemi devam ediyorsa, bad sektor hatta komple yalan olma gibi vakalara rastlanabilir.

ho$ ups ayni zamanda regulator gorevi de gorecegi icin cok sagliklidir.

tavsiye ederim. ama oyle gidip 600 luklerden alma, adam gibi 1-1.5kw lik bi$i al. hatta telefon hatti, rj-45 korumali bir$ey de olursa mantikli olur, zira benim internal dsl modemim yanmi$ti 2001de, bilgisayar kapaliydi.

icindeki akusu degi$tirilebilir bi$ey almani tavsiye ederim, akuler 3 yil sonra yattara..
Mesaj tarihi:
Direk bir model önerirmisin tunçmatik ten baktımda sürüyle model var . Birde bunların ayarları fln oluyomu yoksa kendisi otomatik mi yapıyor . Umarım otomatiktir yoksa kaş yapalım derken göz çıkarmayalım
  • Yeni Oluştur...