crackedboy86 Mesaj tarihi: Ekim 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2009 Merhabalar, uzantısı C olan bir dosyadan satır satır okuma yaparak, okuduğu satırda bulunan kodlara göre yorum yaparak bir text dosyasına atan program yapmak istiyorum. Dosyadan okuma ve yazma işlemi sorunsuz. Fakat okuma sırasında mesela okunan satır bir comment içeriyor. (/* Yeni Dizi */ gibi) Bu satır yeni oluşturulan text dosyasına yazılmayacak. Yani bir preprocessor (Önişlemci) yazmak amacımız. Okunan satırda nasıl kontroller yapmam lazım? Satır sonunda mıyız, başında mı, printf içinde miyiz yoksa değişken mi yazmak lazım? bunları satırı okuduğum zaman nasıl bir karşılaştırmadan geçireceğim, çözemedim. İlgilenenlere şimdiden teşekkürler... Örnek: okunan satır => printf("Degerler Bunlar..."); /* Değer Yazılıyor ! */ Text dosyasında görülmek istenen ise printf("Degerler Bunlar..."); Yani kullanıcıya ait yorumlar yazılamayacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wildpervert Mesaj tarihi: Ekim 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2009 okuduğun satırı string olarak alıosun zaten. sonra bunun içinde /* aratmaya başla. eğer bulursan, oraya koy, NULL karakteri olduğu için stringin orda kesilicek. eğer commentlerinin tipi /*sdfsdf*/ şeklinde tek satırdan oluşuyosa bu kadarı yeteri. ama yok bi satırda /* başlayıop 3 stır sonra bitebilme ihitmalide varsa /* bulduktan sonra koyup, strgini bitirp, */ aramaya devam etmen lazım. bir de flag gibi bir variableı 1 yapıp, comment aradığını bir yerde tut, */ gördükten sonra flagi 0 yapıp yazdırma işlemlerine devam edebilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Ekim 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2009 c bilmiyorum ama bi regex library si ile kolayca manipule edebilirsin o satirlari.. tabii overkill de olabilir regex le calismak, incele bi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
crackedboy86 Mesaj tarihi: Ekim 15, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2009 Çok teşekkür ederim, hemen deniyorum dedikelerinizi sağolun... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ekim 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2009 parser filan diye ara googledan, biseyler cikar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar