tunch Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 selamlar.. birkaç arkadaş birleştik ve birşey üretiyoruz (şu anda kesinleşmiş bir durum olmadığı için ve patent başvurusuna cevap beklediğimiz için isim vermiyim) bunun satışını internet üzerinden yaparak başlamak istiyoruz. yine aynı şekilde kendi e-store umuzu açmadan önce bunu sahibinden.com veya gittihidiyor.com adreslerine yönlendirerek yapma planımız var (yurt dışı için de e-bay tabii ki). benim sorum şu ki , bu gibi bir alışverişte (parça başı 15-20 milyon civarı bir fiyat olucak) vergilendirme durumu nasıldır? yeni bir şirket kurmamız gerekli mi? yoksa standart kargo işlemi ve banka transferi ile bu ilk aşamayı atlatmamız mümkün mü? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 gittigidiyor ve sahibinden gibi sitelerden satarsanız bir sorun olmaz. ama bir site yapıp biz bişi ürettik şimdide satıyoruz ahada burdan satın alabilirsiniz diyip gg'a falan yönlendirirseniz, şikayet falan oldugunda başınız ağrıyabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 firma kurmazsaniz sahsen vergi mukellefi olursunuz. nasil uygulanacagini bir muhasebeci daha iyi bilir ama satis yaptiginiz anda mukellefsiniz. buradaki soru nasil odeyeceginiz diye varsayiyorum, yoksa odememek vergi kacakciligina girer, onun da kitabi kurali olmaz. yeri de burasi degil. benim tavsiyem, urununuz tutmadan ve yaklasik 8-10 ay gecmeden firma kurma isine girmeyin, sahis olarak vergi sorununu cozun. firmanin masrafi cok fazla olur, sadece muhasebeydi, evrakti, vergiydi, ticaret odasiydi derken ayda 500-600tl gider. kurma icin vereceginiz kucak dolusu parayi geciyorum. bunlara kira, elektrik, telefon filan da dahil degil. ayrica firmayi kapatmak coook zordur, bir ton masraf cikar sonradan. sahis olarak yaparken de kimin mukellef olduguna cok dikkat edin cunku bu sadece ekstra sorun demek. ilerde fikrinizden vazgecerseniz bu mukellef olan arkadasa patlar hersey, genelde memurlarin sapsalligindan bir omur boyu da pesini birakmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 internet satışı son 1-2 yıldır vergilendiriliyo türkiyede. yeni kanun çıkmıştı internet kanunu diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 işin içinde bir kaç kişi varsa bir şirket kurmanızı kesinlikle tavsiye ederim. aksi taktirde ortaklıktan doğan hakları hukuki olarak sağlama alamazsınız. her ne kadar arkadaşlarım, güvenirim dersen de; dostluk başka ticaret başka. ayrıca üreteceğiniz şeyin ne olduğuna bağlı biraz da. sanayi odasından izin almanız gereken birşeyse şirket lazım. yurtdışına göndereğiniz için, gümrük mevzuatlarını da araştırmanız lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tunch Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 yurtdışı şu an için 3. veya 4. aşama. şahıs vergi mükellefliği ile ilgili araştırma yapıyorum şu anda , o şekilde başlama tavsiyesi alıyorum herkesden. bu arada arkadaşlarla yapıyorum desem de , küçük olan sermaye girişini ben yapıyorum , haliyle arkadaş çevresi burda çalışan durumunda ve ufak çaplı bir protokol yapmayı düşünüyorum iş somutlaşmadan önce. vergi mükellefliğini araştırmakla başlamak lazım peki diyelim ki ; bu yaptığımız ve satıcağımız şey "el işi" kavramına giren bişey? atıyorum kupa üzerine custom baskı şeklinde. buna bile vergi mi istiycek devlet baba? kontrolü var mı bu kadar? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 komandit şirket kur bir tane. mevzuat değiştiğinden beri takip etmiyorum ama ufak rakamlara kurabilirsin. muhasebeni de ucuza tutturabilirsin. defter tastiği falan da para etmez. ben diyeyim sene de hepsi gelsin sana 2000 liraya. 100 lira sermayeyi sen koyarsın, arkadaşlarınla anlaşmana göre 3-5 dağıtırsın sermayeyi, yönetim de sende kalır. kötü yanı, batarsan borç senindir. arkadaşların sadece verdiğin sermaye kadar sorumlu olur. bu çapta bir üretime genelde bizim memlekette karışmazlar ama devlet bu belli olmaz. imalatı faturasız verebiliyorsan sorun yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 hayatini el emegi ile kazanan ve anca hayatini idame ettirecek kadar kazanan "zanaatkar"lar vergiden muafti sanirim. vergi kanununa bakman lazim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar