Laurelin Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 tip ve pozisyonb olarak himmler e benzetiyorum nedense bu adami http://naziwarcrimes.files.wordpress.com/2008/01/heinrich-himmler.jpg http://2.bp.blogspot.com/_0c8RkzYKjd8/SPjHwAdnvtI/AAAAAAAAByM/TtMiri4VKBQ/s400/cemil-cicek-bozok-uni-1-1.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 videosuna rastlayabildim sonunda alevlendireyim konuyu:p http://www.facebook.com/video/video.php?v=1228225219375&ref=nf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 yav ın verdiği görüntü yazdığım herşeyin kanıtı gibi resmen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 said: Herşeyden öte üniversite eğitim kurumudur. Eğitim kurumunda ne öğrenciler ne öğretmenler siyaset yapabilir. said: Buradaki alkış tepkisi gayet yerinde ve seviyeli bir tepki. Bu da nasıl tepki veremeyeceğini bilemeyen insanlara güzel bir örnek olmalı...Okul içerisinde siyaset yasak olmalı değildir dediğim. derken? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 (2) Okul içerisinde siyasetden anladığınızı sağda solda kantinlerde sohbet etmek olarak kabul edip o şekilde cevap verdim. Bu noktada ki siyasi sohbetlerin hiçbir zararı olmadığını savunuyorum. (1) Fakat bu siyasi sohbetlerin hazırladığı dinamizmin bu kadar salakça ve sonuç olarak zarar verici bir şekilde eğitim kurumları içinde kullanılmasına karşıyım. Bu görüşümün sebebi ise gençlerin bu şekilde siyaset yapmaya kalktığı zaman hiçbir şekilde ciddiye alınmayacakları. Crit vurabilecek durumdalarken bu şekilde devam ettikleri zaman her şekilde miss geçeceği gerçeği ortadadır. Bu gerçeği görüp üzüldüğümden dolayı öğrencilerin daha sistematik bir şekilde siyaset yapmasını isterim bunun sohbet kısmı elbette yaşamın içindeki her yerde gerçekeştirilebilir. Fakat eylem kısmının gerçekleştirileceği yer okul değildir. Okulda eylem gerçekleştirmek istediğinde her öğrenci eylem gerçekleştirmek isteyenler gibi düşünmeyebilir ve onların haklarına saldırmış durumda olursun. Öğrenciler pek ala üniversite bünyesinde bulunan öğrenci organizasyonları ile örgütlenebilir fakat bunun sonucunda oluşacak eylemin yapılacağı yer üniversite değil. Bizim gençlerimizin siyasetden ne anlayıp ne anlamadığı ile alakalı sunduğum çözüm önerileri. Demokratik katılım ilkesi çerçevesinde 300 tane öğrencinin heryerde eylem yapabilme hakkı var fakat bu hak üniversite içerisinde kullanıldığı zaman gerginlik yaşanacağı ortada bu ülkenin şartları bu durumda bunu göstermekte. E bu nokta da da gerginlik yaşamak istemeyen 300 ün dışındaki insanların hakkı başladığında o 300 ün hakkı bitmelidir. Bu hakkın sokaklarda daha mantıklı. Somut örneğini de verebilirim : bu akdeniz üniversitesindeki olayların olduğu esnada kendilerini polat zanneden elemanlar kantinlerde adam bıçakladılar. Bu işin altında benim tahmin ettiğim ve duyduğum kadarıyla kız meselesi var. Fakat tarafları birbirleriyle çatıştırmaya hazırlayan süreç dayak yiyen kişinin mhp ocaklarına gidip adam toplaması ve kendilerince pkk propagandası yapan adamlara saldırmaları ile başlıyor. Yani olay temelde kız olayı ama kavgaya adam toplamak için öğrencilerin ülkücü olması gerekiyor. Kavga olacağı sırada yurtlara eller kollar sallanılarak giriliyor ve insanlar bıçaklanıyor. Şimdi türkiyedeki gençler için siyaset kavramı temizlenmedikçe dayak yediğinden dolayı adam toplamak için daha çok genç ocaklara oraya şuraya buraya girecektir ve gençlerin itlik yapma ihtiyaçları siyaset ile birleşmeyince siyaset de gençler için temizlenmiş olacak gerekli gereksiz insanlar bıçaklanmayacak bir arkadaşın dediği gibi sandalyeler havada uçuşmayacak ve en güzeli isteyen yeteneği olan ve hevesli insanlar zaten siyaset yapma isteklerini gerçek arenada yani sokakta değerlendirek. Hem bu şekilde gençlerin ciddiye alınması da söz konusu olacak. Gençler siyasette akıllıca ve kaliteli ivmeler gerçekleştirmediği sürece Abbas Güçlü ile genç bakış stüdyosundaki koltukları doldurmaktan ziyade daha çok işe yarayacaklar :) Herşeyden öte şunu sorgulayalım ülkemiz üniversitede öğrencilerin aktif olarak siyaset yapmasını ve ürettiği çözümlerin eyleme dönüşmüş sonuçlarını kampüs içerisinde kaldırabilecek durumdamı ? Bana göre hayır belki 100 sene sonra ülkemiz hala kalırsa bu ayrıcalığı yaşar torunlarımız. Sonuçta yaşananları gördük kanı kaynayan genç bir jenerasyonun sebep olduğu sıkıntıları çekiyoruz şimdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 marmaristenmi yolladilar seni? ;p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SodomVsGomore Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 THIS TOPIC GOT LOTS OF WALL OF TEXT Nolursa olsun bence çok iyi yapmış çocuk (okumadım wot ları kızmayın) protestoyu. İster sağcı ister solcu çıksın konuşsun bunları ama birileri konuşsun artık. Saçma sapan gündemler yaratacağımıza gündemimiz memleketin gittiği yer olsun ve sorumlulara tepkimizi koyalım. YAŞASIN HALKLARIN KARDEŞLİĞİ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Daha önce bahsettiğim gibi eylemin okulda gerçekleşmesinin tek sebebi bakanın o okulda olmasıdır. Ha akmerkezde olmuş ha okulda çok fark etmez. Yine okulda meydana gelen bir olayı eleştirmek için eylem düzenleyeceksen ve bunu okul yönetmini dürtmek için yapıyorsan eylemi okulda yaparsın. bu tamamen amaçlarla ilgili bir durum. ama ne bileyim genel olarak faşizme karşı bir gösteri yapacaksan bu durumda okula kısıtlı kalman mantıklı olmaz. ki benim okullarda gördüğüm grupların çoğu da bu doğrultuda ilerliyor. yani okulla ilgili konular olduğu zaman sadece gösterileri okulda yapıyorlar onun dışında gayet taksime çıkıp yürüyorlar. mesela aynı grup tersanedeki ölümleri eleştirmek için örgütlenip tersaneye kadar yürüdü. Bunların hepsi de okulda yapılabilen siyasetin sonucudur. Üniversite çağı tam olarak da bir öğrencini siyaset yapması için en uygun çağdır zira gerek gerçek hayata daha fazla mazur kalması gerekse bu konularda ufkunu açabilecek kaynaklara sahip olması açısından bu zamanları siyasi açıdan boş geçirmemesi verimlidir. Bu tartışmanın çıkış noktasının da "öğrenciler okulda siyaset yapmamalı akademik kariyerlerine odaklanmalıdır" sözünden ortaya çıktığını hatırlatırım. Eğer siyaset yapmak tanımın okulu yıkmaksa evet yapmamalılar tabi ama eğer siyaset yapmak güncel konular hakkında toplantılar, tartışmalar düzenlemek ise evet yapmalılar, yapmazlarsa çok yazık olur. Senin burda yaptığın gençlerin yaptıkları siyaseti eyleme dönüştürme yöntemleri ile ilgili. O siyaset yapmaktan bağımsız bir konu. Dediğim gibi üniversitede zaman zaman yapılan gösteri ya da eylemler, koşullar öyle gerektirdiği için olan şeyler. Kimsenin amacı sokağa çıkmayıp üniversite içersinde kısıtlı kalmak değil bu tarz gösterilerde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Tamam Ardeth aynı şeyleri söylüyoruz işte. Yalnız o videoyu izleyelim her kim olursa olsun bir adam orada çıkıyor konuşma yapma amaçlı. Bende sevmiyorum o adamı temsil ettiği hükümeti bende sevmiyorum. O hükümetin defolup gitmesi için herşeyi yaparım fakat biz bir terbiye aldık. Bir kişi konuşma yapma amaçlı orada bulunuyorsa yırtık dondan çıkar gibi konuşma kesilmez. Bende şimdi protesto yapacak olsam salona gitmem direk. Boş salona konuşur durur bundan güzel kaliteli ve sağlam protesto mu olur? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 videoyu izledim önce çok hoşuma gitti falan ama sonlara doğru eeh ama dedim ben bile senli konuşmaya başlayan zat yakışmamış mesela sonrası zaten dalavere olmuş neticede haşarı öğrencilerin konuşturmadığı bakan efendi şekilde kürsüyü terketti imajı kalıyor videonun sonunda biraz ölçülü kalsaymış protesto çok şahane olurmuş diyorum kısaca Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 yav said: videoyu izledim önce çok hoşuma gitti falan ama sonlara doğru eeh ama dedim ben bile senli konuşmaya başlayan zat yakışmamış mesela sonrası zaten dalavere olmuş neticede haşarı öğrencilerin konuşturmadığı bakan efendi şekilde kürsüyü terketti imajı kalıyor videonun sonunda biraz ölçülü kalsaymış protesto çok şahane olurmuş diyorum kısaca evet buna katılabilirim. protestonun fikri ve konseptinde bir sorun yok bence. sonuçta asıl amaç bu durumdan rahatsız insanların olduğunun fark edilmesi çevre tarafından. ama sonlara doğru gazs gelen gençler yüzünden tatsız bir hal almış. ama dediğim gibi bu üniversitede gösteri yapılması ve yapılmamasıyla ilgili bir durum değil. hatta bence o arkadan senli benli atlayan gaz arkadaşımız o gösteriyi düzenleyen grubun bir parçası değil, olsa böyle yapmazdı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Bu iş biraz nezaket isteyen iş. Bir mimari kalite sergileyen yapıt ortaya koyar gibi bir protestoyu şekillendiriyorsun bunu şekillendirirken de bu yapıyı biraz estetize etmeyi benim dışımda hiç mi düşünen yok bu koskoca forumda? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 bence ilk protestocu adam gibi yapıyor da, 2. eleman işin içine ediyor, artistliğe vurmuş biraz edit: sen, bu okuldan git, istemiyoruz falan gibi bağırmalar da işi iyice rayından çıkarmış. İşte biz ne yazık ki böyle bi milletiz, hakkımızı bile adam gibi savunmuyoruz. Halbuki yöntemi güzel olsa, böyle çirkinleşmese olay, cuk oturur amacına ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar