kirlipati Mesaj tarihi: Ekim 8, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 8, 2009 Selamlar, Ya Italya'ya 2-3 günlüğüne gitmek istiyorum. Kız arkadaşımı ziyaret için. Önceden de alınmış 2 schengen vizem var. Ama iş dökümanlara gelince çok tırsıyorum, vizeyi ay sonunda kullanmak için bu aralar başvurmam gerekiyor. Adamların bi listesi var zebellah gibi. Mesela, banka hesap cüzdanlarını geçtim, bi de anne babanınkini istiyorlar. Hesabımda 5000TL var, göstersem az derlermiş gibime geliyor, bir de Letter of Invitation var onun için de karşı tarafın fotokopisini, bu dökümanların posta ile yollanmış olmasını ve konsolosluğa fakslanmasını istiyor. Sizce 3 gün için ne kadar para göstermeli, sonuçta hesab benim adıma ama gelirim yok burs hariç o da aylık 500TL, bilemedim deneyimler konuşsun lütfen. :(
Kaspar Mesaj tarihi: Ekim 8, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 8, 2009 Önceden Schengen'in var madem, belgeleri toplamaya bak sadece. Anne veya babandan birini sponsor olarak belirleyip onun için istenen belgeleri toplamaya gayret et, ki öğrenciysen önemli bu kısım. Burs sonuçta pek bağlayıcı değil. Babam petrol zengini lan benim dersen daha iyi olur. İşin bürokrasi kısmını halledebilirsen (ki eksik belgen oldu mu aracı kurumdakiler uyarır seni şunu getir falan diye, yanmaz öyle yok yere) kıllık yaşamazsın geri kalan kısımda.
Kithnos Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 Ben çok rahat almıştım Italya ' dan .. hiç sorun çıkmamıştı valla
kirlipati Mesaj tarihi: Ekim 18, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 18, 2009 Selamlar yeniden, Tüm belgeler tamam, bi tek seyahat sigortası kaldı, onu da Idata yapıyormuş diye yapmadım, aslında 5 dakikalık iş gibime geldi. Önceden idata ile yapanlar varsa ne önerirler? Acaba başka bir bankaya mı gitmeli? Ne dersiniz? Yarın gitcem, söylerim neler yaşadım idatada :/
kirlipati Mesaj tarihi: Ekim 19, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 19, 2009 eksik belge dediler :/ Abicim sitede yazsa canım kurban, bir de kargoyla gelmesini bekliyoruz, neymiş ıslak imza lazımmış! Ama sevecen insanları koymuşlar, benim hala umudum var.
kirlipati Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 Şimdi bu elemanlar bi garip ya, öğrenci olduğum şehir Istanbul'dan başvuruyorum hani ikametgah falan bura, verdiğim dökümanlar Anadolu'da bir şehir diye, İzmir'e gidebilirsin burası vermez dediler. Sonra dedim ki, "hanım hanım kendine gel, daha 2 gün önce eksik döküman isterken tamam sen Istanbul'dan alabilirsin demiştiniz, neler dönüyor burada" Cevap olarak, alamazsanız biz karışmayız dediler! Kabak! neyse, aldım paşa paşa 60 günlük vizemi, 6 ay da geçerli, ama en kolay Italya veriyor olayı yalan. 2 tane Schengene rağmen red olacak diye korkular yaşadım. Kimse insanı konsolosluk kızlarının eline düşürmesin, amin!
bya Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2010 Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2010 öğrenciyim ve turistik amaçlı vize almam lazım. idata'ya gidicem ama belgeleri bi toplamak istiyorum önce. idata'nın internet sitesinde turistik-öğrenci diye bi seçenek olmadığı için hangi belgeleri götüreceğimi de göremiyorum haliyle. bilen biri aydınlatabilir mi belgeler konusunda?
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2010 Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2010 anne veya babandan birini sponsorun olarak göstereceksin. kimi sponsor olarak gösterdiysen onun çalıştığı şirketin evrakları, imza sürküleri (nasıl yazılıyor bilmiyorum), resmi gazetedeki ilk kurulduğundaki haberi, vergi şeysinin fotokopisi. ayrıca sponsor kişinin banka hesabı, araba, ev filan varsa onların ruhsat ve /veya tapusu. banka hesap cüzdanı fotokopileri. kk fotokopisi olabilir. senin öğrenci olduğuna dair belge. varsa hesap cüzdanı fotokopin. kalıcağın yerin adresi ve kanıtı, uçak biletitinin fotokopisi. seyahat sigortası (çok ucuz bişey zaten) aklıma şimdilik bunlar geldi.
bya Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2010 Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2010 of be ne liste o öyle. 1 haftada toplanır mı?
Seele Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2010 Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2010 tr'ye ne zaman vize kalkacak cok merak ediyorum.
Coder Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2010 Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2010 ben komple tüm ülkelerden ne zaman vize kalkacak onu merak ediyorum... 30 günlük işler için vize alınmasa artık...
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2010 Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2010 ızdırap'tan başka bir şey değil. bir de yani 2-3 kere gitmiş adama bile aynı çileyi çektiriyorlar.
maxigenous Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2010 Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2010 burdan vize alacaklara uyarı, seyahat sağlık sigortanızı gidin bir sigorta firmasına yaptırın seyahat acenteleri çok güzel geçiriyorlar fiyatlarda.
Öne çıkan mesajlar