vaniLLe Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 yurtdisi diyince nedense insanlarin kafasinda hemen rahat bir yasam canlaniyor da, öyle degil gercekten. libya degil de almanyaya geliyor olsan bile, hic bi zaman emin olamazsin. askerligi tercih etcegin vakit de gelir elbet o ''rahat yasama''. 3 sene o hayati cekcegine, 6-12 ay git askerligini bitir. yani libyaya gitme riskini alabiliyorsan, askerlige gitme riskini hayli hayli alabilmen gerekir bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Experimental Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 tibete git rahatla kal orda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
balon Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 dağa çık denmemiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Helcaraxe Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 amerikaya kaçak gir yüzerek venezuelladan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 ABI LIBYAYI BASTAN SOYLESENE YURTDISI DIYE OY VERDIRIYORSUN =| Libya ne olm gotunden kan alirlar lan orda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 vaniLLe said: yurtdisi diyince nedense insanlarin kafasinda hemen rahat bir yasam canlaniyor da, öyle degil gercekten. libya degil de almanyaya geliyor olsan bile, hic bi zaman emin olamazsin. askerligi tercih etcegin vakit de gelir elbet o ''rahat yasama''. 3 sene o hayati cekcegine, 6-12 ay git askerligini bitir. yani libyaya gitme riskini alabiliyorsan, askerlige gitme riskini hayli hayli alabilmen gerekir bence.ya bu karakter meselesi, ben rahat yasiyorum mesela yurtdisinda, cevreye ayak uyduruyorum hemen. Hayatimda ilk cikisimin 2. ayi gibi bi depresyona girip kafayi cizdim, ondan beri bisey koymuyo ehuehue. O 3 yilda guzel bi is tecruben olur, para kazanirsin, askerligini 1 ayda yapar kurtulursun, doguya falan da gondermiyolar 1 ayliklari. Da abi Almanya da cok kotu, Almanci Turkler var her yerde, Turk'um diyince seni de onlardan saniyolar, Libya'ya giderim Almanya'ya gitmem =/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 libyaya gidersen kaddafi'nin güneş gözlüklerinden getir bize.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Olivies Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Askerlik yaş ilerledikçe zorlaşan bişey. Git yap agabro. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 vaniLLe said: yurtdisi diyince nedense insanlarin kafasinda hemen rahat bir yasam canlaniyor da, öyle degil gercekten. libya degil de almanyaya geliyor olsan bile, hic bi zaman emin olamazsin. askerligi tercih etcegin vakit de gelir elbet o ''rahat yasama''. 3 sene o hayati cekcegine, 6-12 ay git askerligini bitir. yani libyaya gitme riskini alabiliyorsan, askerlige gitme riskini hayli hayli alabilmen gerekir bence. Direk kacan çok çevremde aynı şekilde, askerliği tatil olarak görüyorlar almanyadan sonra. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 sirf askerlik icin cikacaksan askerligini yap daha iyi :) cok akilli bi trade off degil o anlamda.. ama cikicaam hem egitim/is vs yapicam hem bunu yapicam, yaninda bonus olarak askerligide 21 gun yapicam diyosan e git tabii. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 nedanko penth +1 Bide abi almanya cidden cok kötu.Askerlikte zor bi olay elbette, ama nebiliyim yani Turkiyede halin vaktin yerindeyse gidip cekilir askerlik, sonrada hayatina bakarsin.Benim simdiki ev arkadasim sirf askerlikten kacmak icin burdan amcasi dayisi falan bisey bulup yaninda calisiyo göstertirmis kendini,gelmis buralara."Agali hayata ilkokuldan baslamis gibiyim, hic böyle seyler yasamamistim, askere gitsem daha iyiydi" deyip duruyo yeri geldiginde.Bunaliyo bide sikilgan bi tip.Bu gözle bakinca ha 15 ay cekmissin, ha yurtdisina cikip 36 ay cekmissin, ne farkederki, ikisininde kendine göre bidunya zorlugu var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DiadanLocke Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 ben de yurtdisi isaretledim de libya ne ya en boktan ulkeyi secmissin kuzum baska memlekete git bence. olmadi askere git. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 sadece askerlik(6-15 ay) icin 3.5 yili gozden cikarmak cok aptalca bisey lan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 gozden cıkarmamıs abi iyi para kazanıcam, istedigim arabayı alıcam diyo adam. bi de 3 yıl kalmayacakmıs zaten. adamın derdi askerligi bedelli yaptırmak degil, karsısına cıkan bol gelirli bu is fırsatını kacırmamak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 bedelli askerlik yapmak için doktoro yapcam ben O_o avrupa mavrupa olsa yurtdışı derdim ama libya düşündürdü beni. gideceğin şehrin suç oranı falan nedir, durum nasıl orda? http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/c/c6/LocationLibya.svg/800px-LocationLibya.svg.png Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 toggie said: gozden cıkarmamıs abi iyi para kazanıcam, istedigim arabayı alıcam diyo adam. bi de 3 yıl kalmayacakmıs zaten. adamın derdi askerligi bedelli yaptırmak degil, karsısına cıkan bol gelirli bu is fırsatını kacırmamak. Canin durumu icin demiyorum, baskalari icin. Yapan var yani bunu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 Askere git bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 libyaya çalışmak için giden arkadaşlarım var memnunlar hallerinden baya. inşaat firmasıylamı gidiyosun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 yurt dışına git, gel geri, askerliği yapıp yurt dışına git ; bknz: ben Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pen Duick Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 İnşaat firması Zuwarah diye bi yer 40.000 nüfusluymuş. Libyanın her yeri gibi işte, bi artısı sahili var ama napayım denizi kumu gözüme kaçar. Vazgeçtim dostlar, sokarım libyaya YAYLALAR YAYLALAR. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaniLLe Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 HLL Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Edge Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 balon said: dağa çık denmemiş. Harbiden öle..Çık dağa 2 oda bi klübevari yer yaptır kendine huzur budur olm.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 Askere git bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bansheee Mesaj tarihi: Ekim 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2009 "Pen Duick" said: Spesifik olmam gerekirse gideceğim yer Libya : ) Alacağım para da işte başlangıçta az sayılabilir ama 1-2 senede istediğim arabayı alabilirim cinsinden. (ferrari değil) tavsiye etmem iş hayatına bir kere orda başlayıp da 2-3 sene çalışırsan bir daha sektör değiştirmek çok zor oluyor.Türkiye'ye gelip başlasan bile sıfırdan başlamış gibi oluyorsun.Ben 1 seneye yakın çalıştım ordan biliyorum. Ayrıca askerlikten yırtabilmek için 1050 iş günü istiyorlar ki izinlerle beraber 3,5 seneyi bulur.Sakın sakın gitme.Tabi işi beğendiysen 5-6 yıl orda burda çalışıp firmanın türkiyedeki merkezine geçerim diyorsan olabilir tabi.(gene de tavsiye etmem ya) Maaşlar şu ara nasıl bilmiyorum ama benim zamanımda değmiyordu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar