Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kuran Kurslarında Yaş Sınırı Kalkıyor

sg-1

Öne çıkan mesajlar

ben anlamıyorum. bu uygulamanın nesinden rahatsız oldunuz. yani çocuğunu kuran kursuna 5. sınıftan sonra gönderecek olan aile zaten ondan önce bi sürü bilgi veriyo çocuğuna. aile kültürünün yoğun etkisi altında kalıyo çocuk, o kültür herneyse. hiç bi zararı yok aksine devlet elinde olacak işte din eğitimi, ha ne kadar doğru düzgün bi eğitim olur o tartışılır.

çıkıp dersen ki şunu yapana kadar eğitimde kaliteyi arttır, daha çok çocuk, daha iyi şartlarda eğitim alsın (ilköğretim, lise) o zaman haklısın
Sosyal ağlarda paylaş

şu an gerçekten çok güzel Kur'an okuyabiliyorum . 28 şubat sürecinden önce böyle saçmalıkların olmadığı zaman Kur'an Kurslarından , gayet devlet kontrolünde Diyanet İşleri Başkanlığının atadığı hocalarla Kur'an okumayı öğrendim ben ve okuduğum çoğu yerde nerden öğrendin diye soruluyor bana?

sorununuz zaten dinle sizin , o ayrı mesele de.

Ayrıca batı devletlerinde çocuğa ve ailesine istediği din eğitimi soruluyor , ona göre eğitim veriliyor devlet tarafından . bilip bilmeden konuşulmuş sanırım. Belçika Anvers için böyle durum tabi ben oraya göre konuşuyorum . çoğu yerde de benzer uygulamalar vardır .

Ki Avrupa Devletlerinin çoğunda Müslüman alimleri Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığından gönderilen görevliler tarafından oluşturuluyor .
Sosyal ağlarda paylaş

Muslumanligin nasil uygulandigini ogrenmek icin elinize bira sisesi alip Carsamba'da 5 dakka yurumenizi tavsiye ediyorum. O zaman iste muslumanligin insanlar tarafindan nasil lafta kalan bir hosgoru dini haline getirildigine, insanlarin din acisindan dunyaya bakis acisini gormus oluruz. Denemek bedava, hastane masraflarini kimse odemez ama. Dine birsey diyen yok, sadece baskalarina bakis acisini degistirmesi lazim Turk milletinin. Baska yasam tarzina saygi duymasi lazim ki insanlarin hayatlari gun gectikce kisitlaniyor TR'de.
Sosyal ağlarda paylaş

Prawler said:

Butun dinler bu dunyaya kan ve vahsetten baska birsey getirmemis. Acin okuyun dunya tarihini.

charles dickens'ın bir sözünü alıntılıyorum buraya. "çağların en güzeliydi, çağların en çirkiniydi. ümit çağıydı, ümitsizlik çağıydı."

ortaçağdan bahsediyor üstat, o din adına işlendiğini iddia ettiğin cinayetlerin olduğu çağ hani.

çocuk düşmeden yürümeyi öğrenemez deriz ya hani, o hesap işte. insanlık da öğreniyor bişeler. eskiden din bahaneymiş şimdi petrol amacıyla demokrasi savaşları moda. ilerleme yok diyemezsin.
Sosyal ağlarda paylaş

huun said:

pekaziz said:

Bütün dinler denizin dibini boylasa anlayışından kuran kursunda yaş sınırı kalksın noktasına geldik ya, helal olsun.

devlet dine karşı savaş mı açtıydı bizim haberimiz olmadı.

Düşünülenden bahsediyorum, 38'e kadar olan süreç. Bir daha okursan anlayış dedim, uygulama demedim.
Sosyal ağlarda paylaş

pekaziz said:

Düşünülenden bahsediyorum, 38'e kadar olan süreç. Bir daha okursan anlayış dedim, uygulama demedim.

o kadar boş konuşuyorsun ki... o zaman birileri çıkıp atatürk dinsiz bilmem neydi dediği zaman haklı mı oluyor? var mı öyle birşey? yok.
Sosyal ağlarda paylaş

huun said:

pekaziz said:

o kadar boş konuşuyorsun ki... o zaman birileri çıkıp atatürk dinsiz bilmem neydi dediği zaman haklı mı oluyor? var mı öyle birşey? yok.

Boş konuşmak okumadan atıp tutan sizlere mahsustur. Atatürk yaşamının son döneminde Andrew Mango'yla yaptığı röportajda açıkça söylüyor "bütün dinlerin denizin dibini boylamasını dilediğini". Ki bunu demesi için önceki dönemlerde olduğu gibi hiç bir çıkarı yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Okuduğunu mu anlamıyorsun gerçekten? O zamanki Kemalist yönetimin anlayışı dinin bu toplum önünde bir engel olduğu yönündeydi. Yukarıda saydığım kitap, Çankaya ve Medeni Bilgiler bunun onlarca örneğiyle dolu. Uygulamada dini ezdiler demedim.

Ama insanlar neye inanıyor daha iyi öğrensin diye Kuran tercüme edildi ve ezan türkçeleştirildi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...