Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kimlik

HalbadaR

Öne çıkan mesajlar

Identity- Kimlik

Bu filme bugün gittim ve bayağı zevkli sürükleyici bi film.

Ayrıca konusu da çok hoş.

Ama sanırım 1-2 yerde mantıksızlık var :
(Filmi izlemeyenler lütfen alt kısmı okumasın!)
1.İdam edilecek olan adamın iç dünyasında insanlar ölüyor biliyoruz. Araba patladıktan sonra bütün ölüler kayboluyor ortalıktan. Yani ölüler kayboluyor , üstüne kanları da yok oluyor. Şimdi düşündüm eğer bu olmasaydı gerçek katil olan kişi belli olacaktı çünkü arabada ölmediği belli olacaktı ki o zaman biz direk katili bulabilecektik. Yani filmin sonu bu şekilde olmayacaktı. Bence bu bi mantıksızlık.
2.Bir adam bir mahkumu kaçırıyor biliyorsunuz. Mahkum neden bıçağı arkadaşına sokuyor da öbür polise sokmuyor? Anlamadım bu kısmı ya da film hatası... Çünkü filmin başında da polisin sırtında bıçak yarası gözüküyor. Ama mahkumun bıçağı ona değil , yanındaki adama sokması lazım değil mi?

SAYGILAR[hline]VATAN SAĞOLSUN!

[Bu mesaj HalbadaR tarafından 16 August 2003 00:01 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Film mükemmeldi

Charlies Angels Terminator gibi basarisizlikdan sonra adam akıllı bi film izledim en sonunda :)

hos ama film disinda söyle diyoloklar geciyordu cevvrede cok güldüm

- Film cok sacma ve kötüydü keske Ateşli pilice girseydik
+ Ya sorma zaten ben hic bisey anlamadim cok kötüydü

gibi geyiklerle dumur olduk.

eh altdaki yaziyi kaldırdım filmi izlemeyen wardir düsünmedim :)

[Bu mesaj Invulon tarafından 16 August 2003 00:26 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

harika filmdi
uzun zamandır böyle sürükleyici bi gerilim filmi izlemedim
bi kere senaryonun zekası insanı korkutuyo .. müthiş bi konu çünkü
100 kişi izliyosa onlardan 1'i falan katili tahmin etmiştir size söyliyim
film hep seyirciyi ters köşeye yaratıyo verdiği ipuçlarıyla

neyse gidin görün derim ..
zaten favori oyuncum john cusack başrolde
yan rolde deneyimli oyuncu ray liotta da hakkını veriyo rolünün
beğendim acayip[hline]things you own end up owning you
(tyler durden)
Sosyal ağlarda paylaş

said:
HalbadaR, 15 August 2003 23:58 tarihinde demiş ki:
2.Bir adam bir mahkumu kaçırıyor biliyorsunuz. Mahkum neden bıçağı arkadaşına sokuyor da öbür polise sokmuyor? Anlamadım bu kısmı ya da film hatası... Çünkü filmin başında da polisin sırtında bıçak yarası gözüküyor. Ama mahkumun bıçağı ona değil , yanındaki adama sokması lazım değil mi?

[Bu mesaj HalbadaR tarafından 16 August 2003 00:01 tarihinde değiştirilmiştir]

ben tam sorunu anlamadım ..
motele polis edasında gelen bi adamımız var (kendisi ray liotta olmakta) .. hikayesini gördüğümüzde ise aslında mahkum olduğunu anlıyoruz.
arka koltuktan ön koltuktaki polisi bıçaklıyo, polisin elbisesini giyiyo ve diğer mahkum ise hala mahkum olarak kalıyo

şimdi burda anlamadığın noktayı alabilir miyim !?[hline]things you own end up owning you
(tyler durden)
Sosyal ağlarda paylaş

Sanırım ben de anladım. Şimdi arka koltukta 2 kişiler , öndeki polisi öldürüyorlar. Tabi bıçağı arkadan soktukları için kıyafet kan oluyor. Sonra mahkum da o kıyafeti giyiyor , filmin başlarında gördüğümüz kan ise o ölen polisin kanı.

Tamam anladım sağol.

1. madde duruyor hala! Aksini ispatlayacak olan var mı?

Sosyal ağlarda paylaş

ya film aşmıştı cdden sonu ayrı süperdi :)
-fahişlere asla 2. bir şans tanınmaz...

ya arabada ceset ztn yok kızı o farklı şekilde öldürüo..
ztn en başndan beri kazalara sebep olan tim di.
senn dediini tam anladm hala ben ztn :)[hline]A Robin Red breast in a Cage
Puts all Heaven in a Rage
BiT¢H_oFBaT[/b]
Sosyal ağlarda paylaş

Bak şimdi o 2 kadın ve çocuk arabaya doğru gidiyolardı. Eski polis olan : "Arabaya binin , sabah buluşuruz" dedi ve onları arabaya yolladı.Ve aynı anda araba patladı.Ateşi söndürdükten sonra cesetlerin yok olduklarını gördüler. Ve onlara dair izlerin de yok olduğunu fark ettiler. Yani ortada kan bile yoktu!
Bunun bi mantığı yok bence.

Peki böyle olmasaydı ne olacaktı?
Yani bütün ölüler kaybolmasaydı?

Herkesin yeri belli olacaktı , herkes yerli yerinde olacaktı ama çocuğun cesedini bulamayacaklardı. E o zaman direk suçlu çocuk oluyor. Çünkü cesedi yok nerden biliyo arabanın patlayacağını?
Eheheh bu durumda en mantıklı şey ölüleri yok etmekti ama ben buldum hatayı.

Aksini düşünen varsa sölesin.

Sosyal ağlarda paylaş

ya hata deil o
adam aklındaki tipleri tek tek silio ya öldürüo yani
tamamen silmesinden kaynaklanıo
farkındaysanz aynı anda mahkemede adamın kafasını silmesine yardm ediyolr...

birde asıl bence olay filmin en başnda kopuyo :)
adam suçlunun raporlarını incelerken yazıo orda
küçükken 1 motelde yalnz kaldı filan filan yazıo :)[hline]A Robin Red breast in a Cage
Puts all Heaven in a Rage
BiT¢H_oFBaT[/b]
Sosyal ağlarda paylaş

Evet kesinlikle doğru. Annesi bir fahişe ve oğlunu banyoya kilitleyip çalışıyor. Derken birgün onu kilitleyip gidiyor. Arızanın diplerinde bir otel ve otelde değşet var. Psikiatr zaten bu yüzden otele yönlendirdi olayları. Şiddet bekliyorsdum demişti anımsayın mahkemeye.

Cesetlerin yok olması da film gereği değildi. Onların hepsini silmedi. Çünkü baskın karakter ÇOCUKTU. Kurguda ölebilir ve sonra tekrar görülebilir ve bu böyle sürer gider. Kurguda ölmüş birinin tekrar görülemeyeceği de doktorun iddası ama sadece bir idda.

Daha yazardım ama izlemeyenler izlesin bi önce
Sosyal ağlarda paylaş

film deki hiç bir şeye hata diyemezsiniz.çünkü herşey adamın akılnda oluyo.hiç bir şey mantıksız veya fizik kurallarına aykırı denemez.

bence film çok büyük bi pootansiyele sahip ama bu potansiyelin sadece yüzeyinde sıyırıp geçmiş.9-9.5 lik,ilerde cult olabilecek bi korku filmi olabilecekken 7-8 lerde kalmış.ufak değişikliklerle çok daha güzel olabilirdi.[hline]And Ra'd glorifies and praises Him,
and so do the angels because of His Awe.
Sosyal ağlarda paylaş

S P O I L E R - D İ K K A T :
1. sorunun bir ispati olması gerekmiyor, çünkü herşey adamın hayal dünyasında geçiyor. Yani herhangi bir mantıksızlık, aslında mantıklı bir olay oluveriyor.. Ona bakarsan herkesi öldüren Tim, koca beyzbol sopasını mahkumun ağzına sokamaz ve hatta ilk ölen kokona hatunun kafasını koparamaz.

Filmdeki hatalardan bir tanesi ( - ki bu hata mıdır artık bilemiyorum ), adamın hastalığının aslında Axis 1 ( 2 de olabilir, hatırlamıyorum şimdi ) olması.. Fakat adam Axis 4 olarak gösteriliyordu. Diğer başka bir hata yok.

2. soruyu ise gerçekten anlamadım. İki mahkumda birbirine bıçak falan sokmadılar. Polis kıyafetli mahkum, zaten ilk polisi öldüren.. Bıçağı da ona soktu.. Arkasındaki bıçak izi ise, polisin gömleği olduğundan dolayı ortada olan bir şey.[hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..

Ethernass Sys. Adm., Sys. Security Prv., Ethernass Rsp.

[Bu mesaj ShARkY tarafından 20 August 2003 01:17 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

yahu kardeşlerim;

bu film hadiselerinde çok fazla spoilera kaçıyorsunuz. gitmediğim filmler hakkında fikir almak için açtığımda tırsar hale geldim. lütfen spoiler içeren şeyler yazmadan önce koca koca boldlu şekilde "DİKKAT SPOILER VAR" yazınız. dikkat edelim bu tarz şeylere.

hatta yetkili kimseler bu tarz mesajları silsin veya editlesin, ne bileyim.
Sosyal ağlarda paylaş

Doğru haklısın, kendi adıma özür dilerim.

Zaten spoiler içeren bir mesaja cevap yazdığımdan, göz ardı etmişim herhalde. Hemen düzeltiyorum.[hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..

Ethernass Sys. Adm., Sys. Security Prv., Ethernass Rsp.
Sosyal ağlarda paylaş

bugün gittim filme. senaryosu dahiyane denilebilir ancak çok daha iyi işlenebilirdi kanımca. o açıdan sevemedim bir türlü. ama bu filmin senaryosunu direk elime alıp okusaydım ya da ne bileyim kitabı varsa onu okusaydım heralde "yarmış, geçirmiş" derdim.

neyse..

SPOILER TÜREVİ ŞEYLER İÇEREBİLİR BUNDAN SONRAKİ KISIM

filmde inatla mantıksızlık aramamak lazım. lakin neredeyse bütün senaryo kişilik bölünmesi yaşayan tipin zihninde geçiyor. filmde gerçekten öldüğünü gördüğümüz bir tek psikiyatr var.

ayrıca katilin küçük çocuk çıkması hoşuma gitmedi. chuckyi izlemiş olanlar kesinlikle filmin ortalarında anlamalıydılar katilin çocuk olacağını zaten. çünkü çocuğun hikayesi, üvey babasının anlattığı kadarıyla, yani annesinin kötü bir tipten boşanması sonra böyle suskunlaşması vsvs. hepisi chuckyde de vardı. ayrıca çocuğun tipi de uyuz, "ben de bir sakatlık var kardeş!" dercesine bağırıyor.

ayrıyetten bu adam nasıl 10 kişi oldu anlamayanlar için şöyle, anladığım kadarıyla anlatayım:
bu tipin galiba asıl karakteri chucky kılıklı çocuk. bu idam hedesinden 4 sene önce mi ne bir motelde sanırım bu zihninde canlandırdığı tipleri öldürmüş. sonra bu doktor tarafından tedaviye alınmış ve kişilik bölünmesi olayına kapı aralamış. sürekli bu tiplerle ilgili şeyler anlatılmış vsvs.. neyse sonunda adam bu öldürdüğü 10 kişiyi de canlandırmaya başlamış. psikiyatr de asıl katil kimseyi öldürmesi için bu motel sahnesini kanlı bir şekilde kafasında kurması için onu yönlendirmiş. aslında mantık olarak doğru. hatta bu kişilik bölünmesinde birey kendini inandırıyor(bkz. fight club son sahne) karakterlerinden birinin öldüğüne.

dikkat ederseniz o john cusackin canlandırdığı karakter bir ara toplantı masasında tiplerle konuşmaya başlıyor. ve bu esnada hayal ve reel dünyalar arasında geçiş yaşıyor. ve hayal dünyasında ne yapması gerektiğini algılıyor sanırım(anladığım kadarıyla). bu yüzden en mantıklı seçenek olarak gidip sona kalan sahte polisi öldürmeye yelteniyor.

yönetmenin germek için kullandığı tek bir hadise yağmur vs. idi. efektler de fena değildi ama yani olamamış, olmamış. hep bir eksiklik var, anlayamadım nerede. klişeler mi bayıyor, bir ara filmin akıcılığını, atmosferini kaybetmesi mi bayıyor; kavrayamadım. profosyonel bir sinema eleştirmeni olmadığım için yorum da getirmeye korkuyorum, saçmalayacağım çünkü. bir izleyici olarak diyebilirim ki: bir şeyler eksik.
(ayrıca senaryo için başka bir hadise: sona o kadın değil de sahte polis bozuntusu tip kalsaydı daha güzel olurdu. ne bileyim, bence bu kadar boktan gelmezdi filmin sonu bir kısım insana. herkes kötü tip kazandı diye beklerken, -ki kötü tip aslında neutraldır tamamen- çok daha kötü, kötünün kötüsü bir tip kazanmış olur hadiseyi. çok daha orjinal olurdu sanki böyle.)

YUKARISI SPOILER İÇERMEKTEDİR

[Bu mesaj BombaciMulayim tarafından 20 August 2003 22:56 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...