Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ugh! o_O? hdd partition sorunu

dasaaa

Öne çıkan mesajlar

sorunun kısa hali: bi şekilde yeni win kurmam gerek ve kuracağım yer k: olarak adlandırılıyor. bunu diğer partitionlara dokunmadan c: olarak adlandırmam mümkün mü?

uzuuuun ve gereksiz hali

madem çok meraklısın dur bak işi başından anlatayım.. ben de rahatlayım sen de rahatla.. sabahtan beri daral geldi zaten.

elimdeki 3HDD şöyle partitionlardan oluşuyordu.
c:,d:,f:-g:,h:-i:,j:

bunlardan ödevlerimin, dökümanlarımın vs olduğu -yani önemli şeyler işte- g ve h iflas etti sanıyorum.

sabah saatlerinde açtığımda durup bekledi boot açılış ekranında bilgisayar. orada "ide master...." diyor ve... evet tanımıyordu.

yapıcak bir şey yok, çıkarttık kendisini. gelgelelim windows problem çıkarttı haliyle. win xp ekranına geliyor. açıcak derken basıyordu restartı. habire aynı şey'i 10-15kere yaptı. safe modeda da açılmıyor.

c: desktop'ta da önemli yazılar, hedeler, fotolar ve en önemlisi yeniden alıp kurmam imkansız gibi olan proğramlar olduğu için ilk başta windows repair install mu ne diyorlar onu denedim.. ı-ıh. sonuç yok.

şimdi geliyoruz soruma..
evet evet soru buradan sonra başlıyor. elimde 500gb'lik bi hdd var. win'i buna kurmak istiyorum. (c:deki önemli programlar windows başka bir yere kurulsa bile yine çalışacaklar. bu programları yeniden tedarik etmem, servis sağlamam, kurmam mümkün değil. ondan böyle garip bir yola giriyorum) win'i kuracağım yeni hdd'nin partition k: olarak adlandırılıyor. bunu daha sonra c: ye çevirmem mümkün mü?

ayrıca buradan samsöng firmasına sevgilerimi sunuyor ve teşekkür ediyorum..

sokarım..

Sosyal ağlarda paylaş

şansıma paragon partition manager bugün giveawayoftheday da free imiş..

onunla bi backup aldım, driver adını silip değiştirebiliyorum ama denemedim, yemedi..

macrium reflet free ile bi back up daha alıcam. zaten xpress recovery'de de bi backup daha var.. :( hala bişi olursa daha naapayım
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...