Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fare Beyin Hücreleri, Simulasyon

SeaGle

Öne çıkan mesajlar

Yep,

bugün nat.geo izlerken denk geldim, çok şaşırtıcı geldi bana.

Farelerin korteksinden bi parça alıyorlar, sonra o parçaya enzim ekleyip sinir hücrelerini serbest halde elde ediyorlar. Sonra bu sinir hücrelerini -bu kısmı tam anlamadım ama- elektronik bi düzeneğin parçası haline getiriyorlar. İşlemci gibi birşey vardı programlamışlar uçağın uçurulmasıyla ilgili falan. Çalıştırdıklarında, nöronlar bi süre sonra uçağın en iyi şekilde uçması için gerekli şekilde veri iletecek şekilde diziliyorlar.

Ahanda video [video]http://www.izlesene.com/video/tv-fare-beyin-noronlarina-ucus-dersi/1158661?feature=oembed" width="459">

edit:

"bu hücreleri 300 den fazla elektrot un üzerinde bulunduğu bir çipe yerleştiriyor. İlk başta sağa sola çarpan uçağı daha sonra yönlendirmeyi öğreniyor." said:

Sosyal ağlarda paylaş

yav bilim kurgu gibi ya ama bunun sonu robotların dünyayı istila etmesi gibi birşey...
ne olursa olsun ya hayvan herifler nasıl heyecan yaratacaklarını çok iyi biliyorlar ya izlerken böööööle ağzım açıldı çüş dedim...
bide şey vardı böceklere çip ve alıcıyla işte uzaktan kumandayla yönetme olayı oda çok deli birşey ya...
ya bu asimov kahin gibi birşeymiş ya hepiciiini yıllar yıllar öce yazmış helal olsun demekten başka ne gelir.
arkadaşım sanırım en uzun yorumlarımdan biri oldu copy paste yapmadan :) sanada ayrıca bi helal olsun sağol varol =)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...