Xoo Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Merhabalar, daha 2 aylık olan toplama bilgisayarımda daha 2 güne kadar hiç bağlantı sorunu yaşamıyordum.Binanın bize verdiği bağlantı var ve lan kablosu ile bilgisayarımdan gayet güzel internete giriyordum.Bir sabah uyandım ve sınırlı bağlantı hatası vermeye başladı.Anakartımda dahili 2 adet lan girişi var, başlarda 1den 2 ye geçiriyodum düzeliyordu en sonunda hiç olmamaya başladı hep sınırlı uyarısı (ip adresini bulamıyor)çıkıyordu. driveri baştan yükledim üstüne windowsu baştan kurtum şuan bağlanamıyorum.Aynı kabloyu laptopa bağlıyorum bağlanıyor.Bilgisayar daha yeni dediğim gibi 2 aylık ve gayet iyi bir bilgisayar kendi kendine lan nasıl bozulur veya ne olmuş olabilir teşekkürler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xoo Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 anakartım AMD phenom II X4 810, önceden xp kullanıyordum şuan vista yükledim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 * Kablon bozuk olabilir ( ara sira yapiyorsa buyuk ihtimalle bu) * Kablonun diger ucundaki aygitin DHCP server'i duzgun calismiyordur -ya da direkt kapalidir. Yani IP alamiyorsundur. Elle IP girmeyi deneyebilirsin. Miyadi dolmus modemlerde sikca gorulen bir durum. * Kablonun diger ucundaki internet baglantisi yoktur. Nasil test edersin ? Kabloyu taktigin zaman ethernet karti ustundeki isiklar yaniyorsa en azindan sinyal geliyor demektir ama bu kablonun saglam oldugunu garantilemez. Cable tester denilen cihazlarla bakmanda ya da farkli bir kablo denemende fayda var. Isik hic yanmiyorsa kablo tamamen bozuk ya da kablonun diger ucundaki cihazda bir problem var demektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xoo Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Aynı kabloyu laptopuma takınca direk giriyor, bağlantıda aynı haliyle.masaüstüne takınca bütün ışıklar yanmasına rağmen sınırlı bağlantı olarak gözüküyor sorunda burda gelde işin içinden çık (2 adet kablo ile deniyorum hem kablodaki hemde anakarttaki ethernet ışığı yanıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
/Escobar Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Ethernet kablosu takiliyken ve bilgisayarin acikken modeme reset attir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xoo Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 modem binada olduğu için tam olarak o işlemi nasıl yapacağım bilmiyorum.Şöyle izah ediyim, her dairede lan çıkışı var fişlerin yanında oraya kabloyu takıyoruz direk bağlanıyor, başka bir bilgim yok devamında ne olduğu ile ilgili Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Bir switch al 15-20 liraya -hub degil switch. Onu kullan. Farkli cihazlar farkli sinyal seviyelerini yakalarlar. Belliki sinyal biraz dusuk geliyor ya da dedigim gibi kablo zedeli. Garip sekilde asil laptop'inin baglanamamasi gerekirken bilgisayarin baglanamiyor =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xoo Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 hayır garip olan en başta sorun yokken, birden sınırlı olması, sonra 1-2 kez tak çıkar yaptıktan sonra geri gelip kendi kendine gidip laptopta çalışması.bütün ihtimalleri yıkıyor hiç birşey anlayamıyorum bilgisayar bilgim kötü değil bu zamana kadar ne sorun çıktıysa yaptım ama bu olay yıktı bitirdi beni Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fortuna Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Kendine sabit ip yapmayı dene bi http://www.portforward.com/networking/staticip.htm şurdan sistemini seçip dene bi. Büyük ihtimalle ip çakışıyor senin bilgisayarın açıkken modeme reset atsalar düzelir ; ama bu sefer başkası açıkta kalabilir iş alırısn başına. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xoo Mesaj tarihi: Eylül 28, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2009 ipyi sabitleyemiyorum çünkü ip bulamadığı için zaten orda default gateaway ve dns ler yazmıyo, sadece tek ip var onu tek yazsam birşey olacağı yok gibi düşünüyorum verdigin adresteki resimde birsürü bilgi çıkıyor ipconfig atınca Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xoo Mesaj tarihi: Eylül 28, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2009 Bina ile konuştum modeme reset atamıyorum çünkü metro internet kullanıyorlarmış server katlara dağıtıyomuş interneti o ihtimalimde kalmadı.çıldırıcam bir anda bu hale geldi herşey ne yapıyim bir yardım edin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Eylül 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2009 Laf dinlesen cozulecek sorunun da dinlemiyorsun ki. Git yan odaya, komsuna falan. ipconfig ciktisini al yaz bi yere, yapistir buraya, hangi aralikta ip verebilirsin gw ne olacak netmask ne olacak soyleyelim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Eylül 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2009 bak yukardaki arkadaş negzel sölemiş. sorun makinada. ama makinanın donanımında değil. ha eternet kartın da sıkıntılı olabilir ama sanmam. default gateway ayarlarında sıkıntı var çok büyük ihtimalle. sn ellemediysen kesin bi program kurcaladı senden habersiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xoo Mesaj tarihi: Eylül 28, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2009 laptoptan kendi evimden ipconfig alıp yazsam olacakmı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xoo Mesaj tarihi: Eylül 28, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2009 ipv4: 192.168.116.150 alt ağ: 255.255.255.0 ağ geçidi:192.168.116.1 dhcp:192.168.116.5 dns:192.168.116.5 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Eylül 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2009 LEN ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Eylül 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2009 Xoo said: ipv4: 192.168.116.150 alt ağ: 255.255.255.0 ağ geçidi:192.168.116.1 dhcp:192.168.116.5 dns:192.168.116.5 Laptop'indan ping cekeceksin ip adreslerine once. Hepsi 192.168.116.2 ile 192.168.116.254 arasinda olacak. Hangisi ping'e cevap vermezse makinana verecegin ip o olacak. IP adresi : buldugun adres Alt Ag : 255.255.255.0 Ag Gecidi : 192.168.116.1 DNS bolumune de opendns'i gir 208.67.222.222 208.67.220.220 Ayarlarini bu sekilde kaydet. Baglandi diyecek sana. Bu sekilde net'e ciktin ciktin. Cikamadin kablonu degistirmelerini iste. Ya da sen bir ethernet karti alip onunla dene. Bu arada -dusuk bir ihtimal de olsa- isletim sisteminde bi sacmalik oldugunu dusunerek bir live cd ile -ubuntu olabilir- sistemini acip internet'e cikip cikmadigina bir bak. Sorunun yazilimsal mi yoksa donanimsal mi olduguna kanaat getirirsin en azindan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xoo Mesaj tarihi: Eylül 28, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2009 ping nasıl çekeceğim?? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xoo Mesaj tarihi: Eylül 28, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2009 ping 192.168.116.2 ve .3 yaptığımda istek zaman aşımına uğradı ve kaybolan 4 100% kayıp diyor 192.168.116.9 da 192.168.116.150 hedef ana bilg ulaşılamaz kayıp 0 diyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xoo Mesaj tarihi: Eylül 28, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2009 denedim hepsini olmuyo yarın ethernet takıcam ölede denicem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fortuna Mesaj tarihi: Eylül 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2009 di said: Bu arada -dusuk bir ihtimal de olsa- isletim sisteminde bi sacmalik oldugunu dusunerek bir live cd ile -ubuntu olabilir- sistemini acip internet'e cikip cikmadigina bir bak. Sorunun yazilimsal mi yoksa donanimsal mi olduguna kanaat getirirsin en azindan. Şunuda bir dene istiyorsan hazırda varsa ubuntu falan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
/Escobar Mesaj tarihi: Eylül 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2009 - Network ayarlarinda Internet Protokol(Tcp/Ip) secenegini kaldir - Windows explorer->ekstralar->Dosya ayarlari->Görünüm->Ag klasörlerini ve yazicilari otomatik olarak ara (bunu kapa) Sonra Tcp/ip'yi yeniden ac ve bak bakalim baglanicak mi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar