Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Lan'den internete bağlanma sorunu (sınırlı bağlantı)

Xoo

Öne çıkan mesajlar

Merhabalar, daha 2 aylık olan toplama bilgisayarımda daha 2 güne kadar hiç bağlantı sorunu yaşamıyordum.Binanın bize verdiği bağlantı var ve lan kablosu ile bilgisayarımdan gayet güzel internete giriyordum.Bir sabah uyandım ve sınırlı bağlantı hatası vermeye başladı.Anakartımda dahili 2 adet lan girişi var, başlarda 1den 2 ye geçiriyodum düzeliyordu en sonunda hiç olmamaya başladı hep sınırlı uyarısı (ip adresini bulamıyor)çıkıyordu. driveri baştan yükledim üstüne windowsu baştan kurtum şuan bağlanamıyorum.Aynı kabloyu laptopa bağlıyorum bağlanıyor.Bilgisayar daha yeni dediğim gibi 2 aylık ve gayet iyi bir bilgisayar kendi kendine lan nasıl bozulur veya ne olmuş olabilir teşekkürler
Sosyal ağlarda paylaş

* Kablon bozuk olabilir ( ara sira yapiyorsa buyuk ihtimalle bu)
* Kablonun diger ucundaki aygitin DHCP server'i duzgun calismiyordur -ya da direkt kapalidir. Yani IP alamiyorsundur. Elle IP girmeyi deneyebilirsin. Miyadi dolmus modemlerde sikca gorulen bir durum.
* Kablonun diger ucundaki internet baglantisi yoktur.

Nasil test edersin ?

Kabloyu taktigin zaman ethernet karti ustundeki isiklar yaniyorsa en azindan sinyal geliyor demektir ama bu kablonun saglam oldugunu garantilemez. Cable tester denilen cihazlarla bakmanda ya da farkli bir kablo denemende fayda var.

Isik hic yanmiyorsa kablo tamamen bozuk ya da kablonun diger ucundaki cihazda bir problem var demektir.
Sosyal ağlarda paylaş

Aynı kabloyu laptopuma takınca direk giriyor, bağlantıda aynı haliyle.masaüstüne takınca bütün ışıklar yanmasına rağmen sınırlı bağlantı olarak gözüküyor sorunda burda gelde işin içinden çık (2 adet kablo ile deniyorum hem kablodaki hemde anakarttaki ethernet ışığı yanıyor
Sosyal ağlarda paylaş

modem binada olduğu için tam olarak o işlemi nasıl yapacağım bilmiyorum.Şöyle izah ediyim, her dairede lan çıkışı var fişlerin yanında oraya kabloyu takıyoruz direk bağlanıyor, başka bir bilgim yok devamında ne olduğu ile ilgili
Sosyal ağlarda paylaş

Bir switch al 15-20 liraya -hub degil switch. Onu kullan.

Farkli cihazlar farkli sinyal seviyelerini yakalarlar. Belliki sinyal biraz dusuk geliyor ya da dedigim gibi kablo zedeli. Garip sekilde asil laptop'inin baglanamamasi gerekirken bilgisayarin baglanamiyor =)
Sosyal ağlarda paylaş

hayır garip olan en başta sorun yokken, birden sınırlı olması, sonra 1-2 kez tak çıkar yaptıktan sonra geri gelip kendi kendine gidip laptopta çalışması.bütün ihtimalleri yıkıyor hiç birşey anlayamıyorum bilgisayar bilgim kötü değil bu zamana kadar ne sorun çıktıysa yaptım ama bu olay yıktı bitirdi beni
Sosyal ağlarda paylaş

ipyi sabitleyemiyorum çünkü ip bulamadığı için zaten orda default gateaway ve dns ler yazmıyo, sadece tek ip var onu tek yazsam birşey olacağı yok gibi düşünüyorum verdigin adresteki resimde birsürü bilgi çıkıyor ipconfig atınca
Sosyal ağlarda paylaş

Xoo said:

ipv4: 192.168.116.150
alt ağ: 255.255.255.0
ağ geçidi:192.168.116.1
dhcp:192.168.116.5
dns:192.168.116.5

Laptop'indan ping cekeceksin ip adreslerine once. Hepsi 192.168.116.2 ile 192.168.116.254 arasinda olacak. Hangisi ping'e cevap vermezse makinana verecegin ip o olacak.

IP adresi : buldugun adres
Alt Ag : 255.255.255.0
Ag Gecidi : 192.168.116.1

DNS bolumune de opendns'i gir
208.67.222.222
208.67.220.220

Ayarlarini bu sekilde kaydet. Baglandi diyecek sana. Bu sekilde net'e ciktin ciktin. Cikamadin kablonu degistirmelerini iste. Ya da sen bir ethernet karti alip onunla dene.

Bu arada -dusuk bir ihtimal de olsa- isletim sisteminde bi sacmalik oldugunu dusunerek bir live cd ile -ubuntu olabilir- sistemini acip internet'e cikip cikmadigina bir bak. Sorunun yazilimsal mi yoksa donanimsal mi olduguna kanaat getirirsin en azindan.
Sosyal ağlarda paylaş

di said:

Bu arada -dusuk bir ihtimal de olsa- isletim sisteminde bi sacmalik oldugunu dusunerek bir live cd ile -ubuntu olabilir- sistemini acip internet'e cikip cikmadigina bir bak. Sorunun yazilimsal mi yoksa donanimsal mi olduguna kanaat getirirsin en azindan.

Şunuda bir dene istiyorsan hazırda varsa ubuntu falan.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...