Deacon Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Ya bizim kitapta sd için verilen formülde sd= (1/n-1) çarpı bla bla yazıyor. fakat wikiye falan baktım orda: sd = (1/n) çarpı bla bla yazıyor. wikide bizim formül sample sd olarak tanımlanmış. hatta bessel's correction'mış sanırım. ben bunu amacını anlayamadım ama tam, var mı anlatabilcek olan :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pen Duick Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 abi 2 oluyo bu NEDEN STANDART SAPMA diyemedin mesela merak ediyorum ? "BİZ BÖEALAEEE GÖRÜYOAERÜZ ÖKÜEALDA ONDEAN" deme bana. Türkiye'de yaşıyorsun, biz de ingilizce gördük bunları. Ama türkçesini hatta almancasını da öğrendik. Nedir yani çok mu zor şunu yazarken ana dilini kullanmak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 birinde "sample" üzerinden yapıyorsun hesabı, birinde tüm küme üzerinden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pen Duick Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 N toplam örneklerin sayısı; önce ortalamalarını bulursun x1 + x2 + ... / N olarak bulduğun ortalama x değerini tek tek sd = kök ( 1/N * (∑xi-x)^2 ) sağda her bir örneğin ortalamadan farkı toplanır. bi de kolay hesaplamak için bazen sd = kök (1/n * (∑ xi^2 - N*x^2) ) kullanılır. O dediğin diğer -1 li değer örneklem kullanıldığında olur, karşına o şekliyle çıkmaz muhtemelen. Her seferinde bi örnek alıp hesaplamaları onu geri koyarak yaptığında falan filan kullanıyosun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pen Duick Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 "sample"ını yiyim mod. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kgns Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 "Pen Duick" said: abi 2 oluyo bu NEDEN STANDART SAPMA diyemedin mesela merak ediyorum ? "BİZ BÖEALAEEE GÖRÜYOAERÜZ ÖKÜEALDA ONDEAN" deme bana. Türkiye'de yaşıyorsun, biz de ingilizce gördük bunları. Ama türkçesini hatta almancasını da öğrendik. Nedir yani çok mu zor şunu yazarken ana dilini kullanmak.sanane ki :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pen Duick Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Because we are not fucking english speakers. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 edit: yanlış biliyomuşum can acıklamış zaten wikide de var The above assumes a complete population. If the 8 values are obtained by random sampling from some parent population, then computing the sample standard deviation would use a denominator of 7 instead of 8. See the section Estimating population standard deviation below for an explanation. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar