Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Karanlıktakiler

Olivies

Öne çıkan mesajlar

said:
Egemen (Erdem Akakçe) 30’lu yaşlarını aşmış, bir reklam ajansında ofis boy olarak çalışan ve ilerleyen yaşına rağmen annesi Gülseren (Meral Çetinkaya) ile aynı evde yaşamak zorunda olan genç bir adamdır. Annesinin zihinsel kararmalarıyla geçen bir hayat Egemen için, evlerinin içine gizlenmiş, belki de sadece onlar için hazırlanmış ufak bir cehennem gibidir.�

Gülseren içinse hayattaki tek varoluş nedenidir Egemen. Gerisi, kendisini hapsettiği evinde yaşadığı bitmeyen bir huzursuzluk ve tedirgin bir ruhtur. Yanında olmasını istediği tek kişi Egemen’dir. Oğlunun kendisinden ayrılmasına dair en ufak bir düşünce bile bir çılgınlık nöbetine girmesi için yeterlidir.�

Egemen’in tüm hayatını geçirdiği bu cehennemden uzaklaşarak, rahat nefes alabildiği, normal bir hayata yaklaştığı tek yerse çalıştığı reklam şirketidir. İşi sayesinde dış hayatla bir bağ kurmak az da olsa annesinin karanlık dünyasından uzaklaştırır Egemen’i. Öte yandan patronu Umay’a (Derya Alabora) duyduğu ilgi genç adam için büyük bir açmazdır. Annesinin varlığı bu ilgi önünde koca bir engeldir. Çaresizliği artan Egemen iki kadın arasında sıkışıp kalır.�

KARANLIKTAKİLER orta sınıf ahlakının yargısıyla hayatı biçimlenmiş bir anne ve cehenneminde annesiyle beraber yaşamak zorunda kalan genç bir adamın, bilerek ya da bilmeden ötekileştirdiklerimizin, zaman zaman ürküten, zaman zaman gerilimli ve biraz da komik hikâyesi.

Yarın vizyonda bakalım nasıl gelicek yorumlar.
Sosyal ağlarda paylaş

fede said:

bu adamın menejeri kim ya. ne kadar başarısız bi adamdır. aylardır bi sürü film bangır bangır geliyo diye reklamı yapılıyo. 1 hafta öncesinden film mi duyurulur

Ben de aylardır HERYERDE bu filmi duyuyorum. Tüm sinema eleştirmenleri köşelerinde birden fazla değindi. Senin gözünden kaçmış, :)

Film korku-gerilim ama doğru tahmin.

Bir de süpriz/etkileyici/bişey final'i varmış amman diyim spoiler içinde bile olsa finalini söylemeyin burada.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu adam genelde aşırı reklamlarla gelmiyor ki zaten?
Issız Adam'da mesela sağdan soldan 'abi geberdim ağlamaktan' tavsiyeleriyle gitmiştim şahsen. Veya tvlerdeki ağlaklarla falan duyurulur. Filmi çıkmadan 2-3 ay önce dört gözle bekliyoruz imajını daha yaratamadı sanki.
Sosyal ağlarda paylaş

babam ve oğlum, mustafa hakkında herşey gibi bi film beklemeyin kesinlikle
konu kötü, çekimler idare eder oyunculuk başarılı ama evde izlesen hiç bişey kaybetmezsin
çoğu acıklı sahnede güldük, sıkıldık.
son 20 dakika anca konuyu rayına sokmuş.
6/10 anca
Sosyal ağlarda paylaş

bugün gittim filme.
meral çetinkaya ayakta alkışlanıcak bir performans sergiliyor filmde.mükemmeldi.

az buçuk spo

ilk yarısında pek bişi yoktu ama ikinci yarıdan etkilendim resmen bunalıma soktu.
bide ilk yarının girişi falan sıkıcı biçimde uzundu.
en önemlisi filmin sonu yoktu,abzürd bitti.

Sosyal ağlarda paylaş

Ben çok beğendim ya

Çekimler olsun, atmosfer olsun, hele ki oyunculuk olsun gayet şahane bir filmdi. Sanat kaygısı yüksek avrupai (sinemasal açıdan, yoksa buram buram türkiye kokuyor tüm sahneler) bir film olmuş.
Durum öyküsü, olay öyküsü olur ya bi de. Bu film durum filmi.

Asıl kitlesine festivallerde ulaşır diyerek ukelalık sınırlarımı zorlamak istiyorum bi de :D
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...