Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Virüs girdi

Tatar Ramazan

Öne çıkan mesajlar

Sabah yıllardır girmediğim bir siteden (phaze...) program indirdim. Ama indirirken veya kurarken KIS herhangi bir uyarı vermedi. Sadece kurulumundan sonra bir uyarı çıktı;
Driver indiriliyor Zazolin_.exe diye
sil dedim tabii, ama ondan sonra da nete giremez oldum.
KIS doğrudüzgün bir rapor vermedğinden, diğer bilgisayardan aynı siteye girip dosyayı indirmeyi denedim, virüsün ismini görmek için. ESET yüklü olan bu makina daha dosya inerken tanıdı ve kapattı dlyi, rapor olarakta;
WIN32/Koobface.NCF türevi bir worm dedi, ama bu biraz değişmiş yeni bir hali sanırım çünkü google yapınca basit ve tanınan bir worm gibi gözükürken, ESET ve KIS bulamıyor bu yeni wormu.

accept-encoding: text/html, text/plain
connection: close

Neyse şu an yukarıdaki hatayı alıyorum firefoxta sol üst köşede bir siteyi açmak istersem. KIS'i kaldırıp girmeye çalıştım sitelere, bu sefer de ekranda geri sayım yapan ve kod doğrulaması isteyen bir geri sayım çıktı. Kapattım ve Eset security kurdum, tarattım, ama değişen bir şey yok, yine nete girilmiyor. Yani ESET veya KIS gibi koruma açıkken nete girilmiyor, ama kaldırınca giriliyor, ama bu seferde geri sayım başlıyor.
4-5 senedir virüs yememiştim, şimdi bu uyuz etti beni. Formatsız ve geyiksiz bir çözüm önerisi lütfen?
Sosyal ağlarda paylaş

O yüzden diyoruz herzaman ESET diye...
cıx cıx, yazık olmuş.

Güvenli başlatıp, dos komutlarını biliyorsan dostan attrib yapıp(sistem dosyası özelliği vermiştir kendine büyük ihtimalle) önce sonra silmeyi dene.

EXE'nin ne olduğunu nerde olduğunu kestiremediysen de, başlat-çalıştır-regedit yaz enterla.

Ctrl-f yapıp virüsün ismini arat. Yannız bundan önce Process explorer kurup açıp o exeyi öldürmeni tavsiye ederim.
Neyse, regeditten SENİN KULLANICI İSMİNE SAHİP OLAN kısımlardaki pathleri sil. Sonrada(o pathleri aklında tut tabi), manuel olarak silmeyi dene.
Sosyal ağlarda paylaş

Wormu sildim sanırım, Malware Bytes kullandım ve buldu regleri de diğerlerini de. Ama ESET veya KIS yüklüyken nete girememe olayı devam ediyor. Acaba system dosyalarını mı halletti virüs? Yedekleme de kapalıydı ya, pehh.
Neyse (Avira + random firewall) ile formata kadar bir süre idare edeyim diyorum, ondan sonra ESET kurarım artık.
Şimdi bana bir Firewall önerisi pls
Sosyal ağlarda paylaş

Banada yakın zamanda virüs girdi şöyle kurtuldum:Önce güvenli modda başlattım kaspersky ile virüs taradım ne var ne yoksa sildi (98 trojan 13 virus buldu dsadasdas) sonra windows açılmadı, bende o güvenli kip'i seçtiğimiz menüden çalışan en son ayar'a bastım, düzeldi.

Sonra tekrar tarattım birşey çıkmadı.Makine temiz şuan.

Virüs olduğunu nerden anladım: Upload yapmıyordum ama upload full hızla makine yapıyordu.Görev yöneticisi 5 tane iexplorer.exe gösteriyordu, halbuki hiçbirisi yoktu.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...