Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Amatör Fotoğraflar

Tremour77

Öne çıkan mesajlar

Merhaba.Oncelikle belirtmek isterim ki fotografçılık konusunda pek deneyimim yok.Yavaş yavaş deneyim kazanmaya çalışıyorum.Paylaştığım fotoğraflara olan yorumlarınız da bana bu konuda çok yardım edicek.Yorumlarınız,eleştirileriniz yapıcı olursa çok sevinirim.Fotoğraflara iyi yada kötü derken nedenlerini lütfen belirtin.Eğer kötü demişseniz düzgün olması için ne yapmak gerekirdi onu da belirtin çünkü bu bana en çok yardımcı olucak şey.Trollsuz bir topic olması dileğiyle...

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

Sosyal ağlarda paylaş

Ferrero said:

bazıları kadraj bazıları kompozisyon açısından hatalı geldi bana.
bence rastgele çekilmiş o nedenle böyle olmuş. ben de böyle başladım ama.

hangi fotoğraflarda kadraj hatası buldun benim tespit ettiğim birkaç şey var onun dışında birşeyse bilmek isterim.Kompozisyon olarak da çekmek istediğim şeyi genelde ortalamaya çalıştım.Köşeler ve en ortaya gelecek şekilde ayarlamaya çalıştım.Manzaralarda ise gokyüzünü az tutup daha çok çekmek istediğim şeye yöneldim ki ne çekmek istediğim belli olsun.Ne yapsam daha güzel olurdu biraz daha açarak anlatabilirmisin?
Not:Kadraj çalışıcam biraz daha tavsiyene uyup
Sosyal ağlarda paylaş

Sintisyzer said:

23 ve 28 icin konusucak olursam;
aperture u cok daha kısık tutmalıydın kanatimce.
agacların arkasındaki denizi de netledigin icin resim cok karmasik oluyo, apertureu kısıp sırf agacı netlesen daha temiz ve yogun bi foto olurdu, ve daha etkileyici cıkardı

aperture olayını araştırdım bayağı haklısın onlar çok daha farklı olabilirmiş.Teşekkür ederim çok güzel bir yorum olmuş.
@Pen Duick:Arkadaşım boş yorum yapıyosun.Senin yaptığın bu yorum bana hiçbişey katmıcak.Fotoğrafları ele alıp şu şu kötü olmuş,şöyle yapman gerekirdi diyemiyosun.Boş mesajlar atma lütfen...
Sosyal ağlarda paylaş

"ferrero doğru demiş" dediğim kısımda "yapılması gereken pozitif yorum" kotamı doldurdum. sana bir şey katmak için yorum yapmak zorunda da değilim, sadece senden iyiyim ve gelip bunu söyleyip moralini bozmak için yaptım belki kötü bi adamım. Ama buna hakkım var burası forum. Diyıl vidit.
Sosyal ağlarda paylaş

"Pen Duick" said:

"ferrero doğru demiş" dediğim kısımda "yapılması gereken pozitif yorum" kotamı doldurdum. sana bir şey katmak için yorum yapmak zorunda da değilim, sadece senden iyiyim ve gelip bunu söyleyip moralini bozmak için yaptım belki kötü bi adamım. Ama buna hakkım var burası forum. Diyıl vidit.

Aklın o kadar bi yoruma yetiyosa haklısın tabi...Pardon senden daha fazla bişey istememeliydim sanırım.Troll olmasın diye belirtmiştim ama laftan da anlamaz ya da pek doğru düzgün okumayı bilmeyen bir adamsın demekki gelip buraya utanmadan böyle şeyler de yazıyosun.Evet hakkın var burası forum ama burası eskiden,senin gibi adamlar yokken çok daha güzel bir yerdi.Geldiğin yeri kirletmemeyi öğrenirsen tekrar eskisi kadar güzel bir yer olur belki.Umudum var bakalım inşalla bir gün düzelirsiniz
Sosyal ağlarda paylaş

Sintisyzer said:

kadraj baya bi problemli, cektigin objeleri ortalamanin hatasını geçtim, kadraja sığdıramamışsın nerdeyse hiçbirini. takla atan kadınların parmagı ve masanın bacagı falan hep dısarda kalmıs, keza ciceklerin yapraklarının ucu falan

haklısın kadrajı araştırdım da gerçekten olmamış ordaki fotoğraflar.Bir sonraki çekimlerimin farklı olacağına inanıyorum yorumun için çok teşekkür ederim hataları belirleyici oldular.
Sosyal ağlarda paylaş

Tatile gidip bol bol foto çekmişsin yeni aldığın kameranla belli. Ama hepsinin kadrajı kötü. Ya fazla uzak, fazla yakın ve ya yamuk. Seçtiğin konular kadar önemli olan bir şey varsa o da nasıl karelediğin. %50 %50 yani, yoksa her fotoğraf makinası alan fotoğrafçı olurdu.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...