Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

128 Adsl, çeşit çeşit nubii soruları


LiquiD

Öne çıkan mesajlar

evet, aramaya inandım diyerek başlıyorum yazıma. kesinlikle inandım ancak 6 yıllık bir dial-up kullanıcısı olarak çoğu şeyi algılayamadım. zaten bilgisayarın teknik olaylarından da çok fazla anlamıyorum, bir yerlerde hata yaptım mı diye korkuyorum o yüzden.


bi forumda filan, zoom x4 usb için kurulum hedesi, bağlantı filan demişler. orada uzun uzadıya yazmışlar. ama ben davayı çakamadım, zira usb kablosunu bilgisayara, adaptörü prize, hattı da modeme bağladım, bilgisayarı açtım, cd'yi taktım ve tanıdı. bundan sonra masaüstünde zoom web console diye bir program çalıştı, onu açtım ve kitapçıkta yazan, user ve passi girerek girdim ana bağlanma hedesine.

oraya girdikten sonra, türk telekomdan aldığım kullanıcı adı ve parolayı girdim, automatic reconnect işaretledim, save changes dedim, write settings to flash and reboot ve sonra da confirm diyerek bekledim. bu kadar bir şey yaptım yani sadece ve nete girdi. ben tabii 6 yıllık dial-upçı olarak böyle iş görmediğim için restart attım. bilgisayar açıldı ve netteydim. halbuki forumda gördüğüm kadarıyla bu konuda bir ip girilmesi filan falan, bir haltların ayarı varmış. ben böyle bir şey yapmadım? hala gerekiyor mu? olay nedir?

ayrıca modemin 128 ve 30'a kadar varan bir download hızına ulaşıyor. bu normal midir? zira bunu 256'lık bir arkadaşa söylediğimde, ben de max o hızda yapıyorum dedi kendisi, ben yine bir şey anlamadım.

bunlara ek olarak, bilgisayarımda bir bağlantı sembolü filan da oluşmadı. yani bağlı mı, değil mi diye ancak internet sitelerine girerek filan kontrol edebiliyorum. bunun olayı yok mudur sağ altta duranından, dial-uptaki gibi? ayrıca ip ayarları yok mu? kitapçıkta bir yerlerde, "otomatik ip hedesini seçiniz" gibi şeyler okumuştum. ne iştir kardeşim bu?

bana hatta siz "yeni başlayanlar için adsl" modunda ufak bir guide yazıveriniz, teknolojiye ayak uyduramama halleri içerisindeyim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Modemin Link ışığı sürekli yanıyosa nette olduğunu anlicaksın işte okadar basit =)

IP yazmana pek gerek yok aslında netteysen karıştırma derim.

128'in 30k ya varan dl yapması tamamen anormal 16 yı geçmemesi lazım fakat belki yanlış hat açılmıştır orasınıda karıştırma ha faturada geçirirlerse karıştır tabiki.
Yanlız şuna dikkat et kazaa da mı 30 kb görüyosun? normalde bi siteden dl yaparken kaç görüyosun max? farklı şeyler kazaada gördüğüne inanma webden gördüğüne inan.[signature][hline] V ò d à n | ICQ
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

webden görüyorum

ayrıca denetim masasından, buldum bağlantı olayını.
yalnız anlamadım, bağlantı hızım şöyle gösteriliyor: 10 megabit per second?
ne lan bu?
128 idi bu?

ve ip adresim şu: 10.0.0.3

bir arkadaş ethernet filan dedi o ama süre akıyor orada da, bağlandığım kadar filan.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Admin
Cdyi yüklediğin zaman bir kısayol oluşur desktopuna orda Zoom web console olacak senin şifreni filan yazdıgın yerde[signature][hline]Você Cría Os Mundos Que Nós Os destruímos
Virus,SatanixVirus,Satan-Virus,Virus-Satan,Satanix.
Trex DragonSlayerz Paladin of alb/exc
Viru Jan-Tiran BH of the Ecl The solo
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Admin
Yok iide oldukça basit birşey istiyorsan şifreni her seferinde hatırla yaparsın sorunun çözülür.[signature][hline]Você Cría Os Mundos Que Nós Os destruímos
Virus,SatanixVirus,Satan-Virus,Virus-Satan,Satanix.
Trex DragonSlayerz Paladin of alb/exc
Viru Jan-Tiran BH of the Ecl The solo
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

baktin ki faturada 49 yerine 69 geliyo noluyo kardisim diye gidersin telekom a ... Ama hazir acilmis 256k mis gibi kullan ver 20 kaat fazla .

Adam 6 yildir dial up takildigi icin o kulak tirmaliyan modemden gelen cizirtiyi duymadan net e girdigine inanmiyo tabi :) dut dut duuuut diye bagirir tum apartman senin net e girdigini anlardi :) ( dial ken modem ext ti da opt tan sesini kapamayi bulkana kadar oyleydi bende :) )
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...