Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

TR Second Age

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Artariel said:

Kapancağını kim söledi sana :S Cuma etkinlik var ona gelin bare

ayrca biyerde kapatıcam galiba açmıycma gibi bieşy diyodu

adam yoksa glemiyorm bak geldi seceba
  • 2 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
Valla ben şunu anladım ki olmayınca olmuyomuş 2 haftadır bir post giren yok ki zaten oyuna giren kişilerin nicki de hep sabit gözlemlediğim kadarıyla. Bitti sanırım ?
  • 4 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
Bayadır sitesine bakmıyodum forumlarda rastgele bi topicte şöle bi açıklama var imvoidden :
"Ben, sizlerin de tahmin edebileceği gibi açıklama yapma gereği duymuyorum. Size soruyorum, sizce ortada açıklanması gereken bir durum var mı ? Türk Ultima Online oyuncularının son durumunu görebilmeniz için TR Second Age çok iyi bir ayna oldu. En azından TR Second Age değil de bir gün UO Second Age'de oynamak isteyen arkadaşlarımız da olabileceği için sitemiz bu UO türü hakkında Türkçe bilgi içeren portalıyla bir süre daha açıktır. Belki bir gün düzelir nesil yada düzelme umudu vardır, işte o günlerde yanınızda olacağız..."
inşallah o günler yakında olur güzel serverdi :D
  • 2 ay sonra ...
Mesaj tarihi:
TR Second Age bazı sebeplerden dolayı uzun bir ara vermek durumunda kaldı. Ancak eski oyuncularımızın ısrarı ve Türk Ultima Online oyuncularına eski tip bir sunucu keyfini yaşatmak adına alınan karar üzerine tekrar çalışmalara başlandı. Yakında sizlere 98' OSI deneyimini yaşatmaya kaldığımız yerden devam edeceğiz... İyi oyunlar.

29-08-2010
  • 1 ay sonra ...
Mesaj tarihi:
Belki bunu birçok kişi bilmiyor olabilir, sizinde bunu kullandığınızı ve değişik bir Ultima Online versiyonunu sunuyormuş izlenimi yaratmaya çalıştığınızı görüyorum:

"98' OSI Deneyimi..."

İki tip Ultima Online vardır. Biri günümüze kadar gelen, EA Games'in Ultima Online'ı, bir diğeri ise 99'da yapımına son verilen Richard Garriott ve ekibinin Ultima Online'ıdır. Türk oyuncularının büyük bir çoğunluğu ise (97-99) Richard Garriott Ultima Online'ını tercih etmektedir.

"...Türkiye çapında bir inceleme yaptığımızda TR2A , Türkiye'de eksik olan bir MMORPG projesidir..."

Vurgulamaya çalıştığım sphere oyuncuları zaten yıllardır TR2A'nın konseptini oynamaktır. Bilerek veya bilmeyerek lütfen insanları daha fazla kandırmaya çalışmayınız çünkü sunduğunuz farklı bir serüven değildir, yıllardır yediğimiz yemeğin garnitürsüz ısıtılmış halidir... Dilerim spoiler oyunun tarihini daha iyi anlamanıza yardımcı olur. Esenliklerle...

1983'de ORIGIN Systems Robert ve Richard Garriott kardeşler tarafından kurulur. Ultima serilerini (1983–1999) ve Ultima Online (1997) oyununlarını çıkartırlar.

Origin Systems, 1992 yılında EA Games bünyesine katılır.

1998 yılında Ultima Online: The Second Age ek paketini çıkartırlar.

1999 yılında Richard Garriott ve Origin System, Ultima Worlds Online: Origin bir diğer adı ile ULTIMA ONLINE 2'nin yapımına başlar ancak EA Games tarafından iptal edilir ve Richard Garriott ve birkaç Origin mühendisi 2000 yılında Origin'den ayrılarak Destination Games'i kurar ve seriyi bu firmadan devam ettirmeye çalışacaklar ancak başarılı olamayacaklardır.

ORIGIN Systems ise 2004 yılında dağıtılacaktır.

Kaynaklar:
http://en.wikipedia.org/wiki/Ultima_Online_2
http://en.wikipedia.org/wiki/Origin_Systems
http://en.wikipedia.org/wiki/Ultima_Online

Mesaj tarihi:
Karalamadan önce araştırma yapmanızı öneriyorum. Bu kadar insan kendini kandırıyor olamaz, biz de insanları salak yerine koyuyor olamayız. Sphereserver bir emulatordür. Sphereserver Ultima Online : Shattered Legacy (ilk sürüm) sürümünü örnek alarak ancak bir hayli değiştirilerek yapılmıştır. Daha önce kaynak kodları inceleme fırsatınız olduysa eğer, developerların zaman zaman UO 1 hakkındaki bazı formüller hakkında notlar aldığını da görebilirsiniz.

Bunca emekten sonra bu tür bir yorum almak gerçekten üzdü beni. Eğer gerçekten boşa kürek çekiyor olsaydık, aylarca çalışmak yerine 2 hafta duyuru yaptıktan sonra sizlere hizmet vermeye başlardık. Ancak gerçekten bizimle çalışmayanın anlayacağı bir şey değil bu. Size belki aynı konsept gibi gelmiş olabilir, bunun sebebi oyuncuların kendi alıştığı konseptte oynamaya çalışması olabilir.

Emin olun ki Türkiye'de 97-99 OSI tercihi yapacak çok oyuncu yoktur, bu konuda lütfen kendinizi kandırmayınız. Çünkü ben bu milletin Precasting, prehit gibi sistemlere alışabileceğini pek düşünmüyorum, benimki yalnızca hobi, kendimi kandırmak değil.

Basit bir Ultima Online tarihi araştırmasıyla lütfen amacınıza ulaşmaya çalışmayın. Gerçekten bir araştırmam, bildiklerim olmasa bu kadar kesin konuşmazdım. Oyunda farketmiyor olabilirsiniz ancak bir çok dinamik, kesin olarak ulaşılmış formüllere dayandırılarak ayarlanıyor. Eklenen sistemler birebir yazılarına kadar aynı olana kadar araştırılıp ekleniyor.

Gerçekten hala bu şekilde düşünüyorsanız, UO Second Age forumlarına girin ve onca "kendini kandıran" insana sphereserver emulatörünü önerin, gerçekten alay konusu olabilirsiniz.

Ek olarak : İnsanları kandırarak, başka sunuculara saldırmak gibi türlü oyunlarla sunucumuza oyuncu çekme derdinde insanlar değiliz. Böyle bir kaygımız yok ancak "online" bir oyunun ancak çok oyuncuyla zevki çıkacağı kanısındayım. Az önce de söylediğim gibi bu işi hobi olarak yapıyoruz, oyuncu sayısının çok olmayacağını bile bile kendimizi riske atacak kadar enayi insanlar değiliz.
Mesaj tarihi:
dümdüz kurmuşunuz diye anıranları şu linke havale ediyorum

http://stratics.secondage.gen.tr

hani akla hizmet araştırıp soruşturmadan bol keseden atıyosunuz onu açıklayın ya
Mesaj tarihi:
Artariel said:

dümdüz kurmuşunuz diye anıranları şu linke havale ediyorum

http://stratics.secondage.gen.tr

hani akla hizmet araştırıp soruşturmadan bol keseden atıyosunuz onu açıklayın ya

Korkutuyorsun beni Tr Second Age. Oraya kaynakça koymama rağmen "araştırıp soruşturmadan bol keseden atıyosunuz onu açıklayın ya" diyebilen bir oyuncu kitlen var. Üstelik dümdüz kurulduğunuda idda etmeye bile çalışmadım benim iddam daha farklı birşeydi, zaten anlayan anladı ama sunucusunu cennet katında sananlar bir taraflarından anladı. Herneyse onlarda bizden, onlarında yaşamaya hakkı var.
Mesaj tarihi:
baya baya onu vurguluyorsun, lafları çarpıtıp durma. sunucuyla ilgili bir kuyruk acın olduğu belli. erathia gibi bir epic faili savunuyordun zamanında hatırladığım kadarıyla, böyle tiplersiniz işte. süper renkli rare dyeli sunucularında mutlu mesut oynamanı ve oynayacaklara da karışmamanı tavsiye ederim.

bu topicteki onca insan salak, bir sen akıllısın çünkü.
  • 2 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...