Seceba Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 eet server 10 kişiyken scp fln yapmayız bi dolsun 250 kişi zaten hostuda cafedeki bi bilgisayara alıcaklar hehe ooh ooh mastika mastika Benim bunca yazımadn senin anladıgın şey server dolana kadar fanfinifinfon mu oldu ? Ben böle mi, anlattım ? Dedim ki yukarıda Server 15 kişiyken neden dedicated alayım ? Şöle bir giriş yapalım. Sphere.exe 200ram kadar bir ram yer. Player başınada 3kb upload kadar harcar. Bu demek olur ki, 256 Ram bir bilgisayar ve 300kb upload olan ( 3mbit upload ) bir bağlantı ile 100 kişilik bir server açabilirsiniz. Serverın şimdilik 1gb ram 10mbit upload bağlantısı var, ne için 20 player oynarken ne nolur ne olmaz kasma yaşamasın lag yaşamasın diye. Biz gidip 20 playerken 16gb ram 10mbit upload paylaşımsız ıvır zıvır bir dedicateda neden geçelim ? Para israfından başka birşey değil.
Seceba Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 Özet: Server zaten adam. 150 kişiyi kaldırabilecek bir server. Daha 20 kişiyiken server 150 kişilik makina var. 20 kişiyken 1000 kişi kaldırabilecek bir makinaya ne gerek var diye soruyorum ben ?
Sintisyzer Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 makinadan bahseden yok zaten. hosting sirketi bok. sıkıntı orda. lag da, actif olmak da onların elinde
Cairne Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 abi cok boş yorum yapıyorsun ciddden anlamıyorsun bişiden bence
Seceba Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 Seceba said: Hostmaestronun datacenter'ı yok zaten, kendileri distribütörlük yapıyorlar. Hizmeti aldıkları hosting şirketi gayet sağlam ve güvenilir bir şirkey ancak, hostmaestronun verdiği hizmet bilgisizlik ve acemlik üzerine kurulu. Zaten türkiye lokasyonlu adam gibi vps bulmak mümkün değil. Türkiye Lokasyonlu iyi hizmet almak isterseniz yapabileceğiniz tek şey dedicated almaktan geçer. Aynı fikirde değil miyiz ? Dediğim gibi adam gibi bir hosting şirketi yok, Adam gibi hosting hizmeti verenler ise çok uçuk ücretler talep ediyorlar. Biz bu ücretleri ödeyemiyecek seviyede değiliz ancak talep ettikleri hizmet 750-1000 playeri karşılayacak kadar iyi. Şuan da buna gerek olmadığını düşünüyoruz.
Sintisyzer Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 Cairne said: abi cok boş yorum yapıyorsun ciddden anlamıyorsun bişiden bencebence sen zaten konusma, bence sen de şakşakçılıkdan ileri gidemiyosun
Sintisyzer Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 Seceba said: Seceba said: Hostmaestronun datacenter'ı yok zaten, kendileri distribütörlük yapıyorlar. Hizmeti aldıkları hosting şirketi gayet sağlam ve güvenilir bir şirkey ancak, hostmaestronun verdiği hizmet bilgisizlik ve acemlik üzerine kurulu. Zaten türkiye lokasyonlu adam gibi vps bulmak mümkün değil. Türkiye Lokasyonlu iyi hizmet almak isterseniz yapabileceğiniz tek şey dedicated almaktan geçer. Aynı fikirde değil miyiz ? Dediğim gibi adam gibi bir hosting şirketi yok, Adam gibi hosting hizmeti verenler ise çok uçuk ücretler talep ediyorlar. Biz bu ücretleri ödeyemiyecek seviyede değiliz ancak talep ettikleri hizmet 750-1000 playeri karşılayacak kadar iyi. Şuan da buna gerek olmadığını düşünüyoruz. evet orda aynı fikirdeyiz ama bosa para, 1000 playeri napalim biz derken durmadan coken bi host yuzunden dimyata bulgura giderken eldeki pirincten olmayın diyorum
PublicEnemy Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 bu sunucunun geleceği yok adam diyor 2 kişi banladım şimdiye kadar zaten 20 kişi var 2 sini banlarsan bayağı azaltıyorsun popülasyonu. insanlar eğlensin diye açtık iyi hosta ne gerek var deniliyor ama 20 kişinin 15 tanesi zaten makroya bırakmış oluyor duvarlarla ağaçlarlamı eğlenecek bu adamlar?
Seceba Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 Ben yaklaşık 2 haftadır oyuna giremediğimden bu çökmelerden haberim yoktu. İmvoid açıklamayı yapar, çökmelere dair. @Public Enemy Serverda oynamıyorsun sanırım ? Gayette kendi kendine single player gibi yeten bir server, akşamlar faction savaşlarıda oluyor tadından yenmiyor ozaman
Cairne Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 Sintisyzer said: Cairne said: abi cok boş yorum yapıyorsun ciddden anlamıyorsun bişiden bencebence sen zaten konusma, bence sen de şakşakçılıkdan ileri gidemiyosun bu seyleri yazmadan once ben secebayla konusuyorum yanlız senin gibi bilmeden tartısmadan kafama estigi gibi yazmıyorum birşey bilmedigini savunurum cunku sende aynı şaksakcılıgı yapıyorsun
Cairne Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 PublicEnemy said: bu sunucunun geleceği yok adam diyor 2 kişi banladım şimdiye kadar zaten 20 kişi var 2 sini banlarsan bayağı azaltıyorsun? yönetimi şimdiden bırakırsan server panayıra döner bence
SouLKilLeR Mesaj tarihi: Mart 14, 2010 Mesaj tarihi: Mart 14, 2010 Of of of offf.... Birilerinin fena kuyruk acısı var server ve yönetime sallamış durmuş. Ona buna küfür edip sonra da yağ gibi üste cıkmaya calısacagına önce bi özür dile, hatanı kabul et, adam olduğunu ispat et. Ondan sonra milletin yanlışları hakkında ahkam kesme işlerine girersin. Birisi de server dan bi haber sallayıp duruyor. Ne yapıldıgından haberı olmadıgı dırek cumlelerınden bellı" dünya capında projeyi ne hale soktunuz" diyor. Yahu ne dünya capında projesınden bahsedıyorsun?? Yanlıs lımanda demır atıyorsun sanırım arkadas. Server ın ılk acıldıgı gun ıle suan arasında daglar kadar fark var. Server zırt pırt kapanmıyor. Nadiren hafta da bir koptuğu oluyor o da en gec yarım saat ıcınde acılıyor tekrar. Bır cok bug duzeltıldı. Sureklı oyuncuları eglendırebılmek ve kaynaştırmak için uzun soluklu questler ve mını questler yada turnuvalar vs yapılıyor. Oyuncuların istek ve şikayetlerini kulak arkası etmiyorlar. T2A dinamiklerine uyduğu sürece gerekli düzenlemeleri yapıyorlar. Ayrıca tekrar hatırlatmak lazım sanırım bazı arkadaşlara, bu server da oynamak bedava. Bu insanlar hem ekonomik olarak hemde zaman bakımından kendilerinden feragat ederek çalışıyorlar ve bizlere hizmet sunuyorlar. sımdı 20 kısı varken 200 kısıyı rahatlıkla kaldırabılecek bır makınede calısıyor. hangi sebeple 100 kişilik-2000 kişilik bir hosta gecılmesı öneriyorsunuz ben onu anlamıyorum. Geleceğe yatırım mı? Gelecek geldiğinde yatırım yıne yapılır. Sonucta sunucu tasımak dedıgınız cok buyuk bır ıs degıl. İstendikten sonra iki günde halolur, yeterki ihtiyaç olsun. Ha yönetimin hal ve tavırlarında yanlışlar yokmudur?? illaki vardır. Ama bunu düzgün bir uslup ile soyleyıp kimsenin calısma hevesini kırmamak, kimseye hakaret etmemek lazım. Ayrıca iki tane ayarı kaçmış adamın serverdan yollanması ile de dünya batmaz. Enazından hali hazırda var olan insanların huzuru bozulmamıs oluyor, yeni gelecek kişiler içinde düzgün bir ortam sunulmuş oluyor. Herkez kendine bi ben ne yaptım diye sorsun, ondan sonra konussun.
Eraqrest Mesaj tarihi: Mart 14, 2010 Mesaj tarihi: Mart 14, 2010 Seceba said: Aynı fikirde değil miyiz ? Dediğim gibi adam gibi bir hosting şirketi yok, Adam gibi hosting hizmeti verenler ise çok uçuk ücretler talep ediyorlar. Biz bu ücretleri ödeyemiyecek seviyede değiliz ancak talep ettikleri hizmet 750-1000 playeri karşılayacak kadar iyi. Şuan da buna gerek olmadığını düşünüyoruz. Sintisyzer said: evet orda aynı fikirdeyiz ama bosa para, 1000 playeri napalim biz derken durmadan coken bi host yuzunden dimyata bulgura giderken eldeki pirincten olmayın diyorum seceba'nın "150 kişi kaldıracak server'ımızda 20 kişi varken 1000 kişilik makineye geçmek yapmak gereksiz bir masraftır." anlamına gelen mesajının; nasıl "1000 playeri napalım biz" olarak algılanabildiğine öyle bir şaşırdım ki, ancak bu kadar şaşırabilirim.
Seceba Mesaj tarihi: Mart 14, 2010 Mesaj tarihi: Mart 14, 2010 archery gmleyen varmı ya 15bin arrow harcadım 35 daha
SouLKilLeR Mesaj tarihi: Mart 14, 2010 Mesaj tarihi: Mart 14, 2010 gece gunduz 1 aydır archery kasıyor herhalde :S ayrıca o kadar ok satınalmak ta az para degıl. kendı yaptıgını varsaysak bıle agac kesme ısı de uzun suruyor. sırf archery uzerıne yogunlasmıs olması lazım. :S
lord_gorthaur Mesaj tarihi: Mart 14, 2010 Mesaj tarihi: Mart 14, 2010 isabet olmazsa skill gain gelmiyor en iyisi mezarlıkda citlerin arkasından zombi, iskelet falan kesmek öyle 66 falan yaptım
Sintisyzer Mesaj tarihi: Mart 14, 2010 Mesaj tarihi: Mart 14, 2010 Eraqrest said: Seceba said: Aynı fikirde değil miyiz ? Dediğim gibi adam gibi bir hosting şirketi yok, Adam gibi hosting hizmeti verenler ise çok uçuk ücretler talep ediyorlar. Biz bu ücretleri ödeyemiyecek seviyede değiliz ancak talep ettikleri hizmet 750-1000 playeri karşılayacak kadar iyi. Şuan da buna gerek olmadığını düşünüyoruz. Sintisyzer said: evet orda aynı fikirdeyiz ama bosa para, 1000 playeri napalim biz derken durmadan coken bi host yuzunden dimyata bulgura giderken eldeki pirincten olmayın diyorum seceba'nın "150 kişi kaldıracak server'ımızda 20 kişi varken 1000 kişilik makineye geçmek yapmak gereksiz bir masraftır." anlamına gelen mesajının; nasıl "1000 playeri napalım biz" olarak algılanabildiğine öyle bir şaşırdım ki, ancak bu kadar şaşırabilirim.dostum evet bende de hata var ama sen de bi algılarını kontrol et 1000 playerlik kapasite, kelime obegini, 1000 player icinde ozetlemeye calismistim orda.
Cairne Mesaj tarihi: Mart 16, 2010 Mesaj tarihi: Mart 16, 2010 Bende skeleton fln kescem artik dummyde 5bucuk saatte 0.1 bile gelmedi
Eraqrest Mesaj tarihi: Mart 16, 2010 Mesaj tarihi: Mart 16, 2010 ya peki imvoid'in dediği "ultimatr benzeri bir site..." açılma mevzuu vardı. açıldı da adresi neydi yahu? =)
goodfellas Mesaj tarihi: Mart 16, 2010 Mesaj tarihi: Mart 16, 2010 eskisi gibi ha =) ne kadar mutlu oldum yahu :)
Artariel Mesaj tarihi: Mart 16, 2010 Mesaj tarihi: Mart 16, 2010 Eraqrest said: ya peki imvoid'in dediği "ultimatr benzeri bir site..." açılma mevzuu vardı. açıldı da adresi neydi yahu? =) http://stratics.secondage.gen.tr
Crematorium Mesaj tarihi: Mart 16, 2010 Mesaj tarihi: Mart 16, 2010 parry kasmak için çok uygun kalkanlar her bütçeye uygun silahlar satıyorum alan yok karasakalda olmasa açlıktan ölücem
Öne çıkan mesajlar