Imvoid Mesaj tarihi: Mart 10, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 10, 2010 Muhtemelen mesajlar vermeye çalışmışsınız ancak yukarıda söylediğiniz maddeler sunucumuzla uyuşmuyor. UO'nun demode ve dengesiz sistemlerinden kastettiğiniz şey şuana kadar Türkiye'de oynadığınız power play olduğundan eminim.
PublicEnemy Mesaj tarihi: Mart 10, 2010 Mesaj tarihi: Mart 10, 2010 amres gibi adamların yönettiği sunucu 15 kişiyi geçmez zaten birde skill gain çok yüksek herkesin işi gücü var kim uğraşacak artık?
Imvoid Mesaj tarihi: Mart 10, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 10, 2010 Kusurlarımızı bizimle de paylaşırsanız sevinirim.
Amres Mesaj tarihi: Mart 10, 2010 Mesaj tarihi: Mart 10, 2010 Sunucumuzda iki kişi banlandı şu güne kadar. İkisininde geçerli sebepleri vardır. @PublicEnemy Anladığım kadarıyla siz banlanan bu iki kişiden birisiniz.Ancak bende şöyle bir yönetim şekli vardır.Biri sunucudan uzaklaştırılıyorsa ve bunun sebepleri ap açık ortadaysa ilgili 'SS'leri alarak dosyama yedeklerim.. Buyrun oyun içi karakter adınızı verin bende ilgili 'SS'leri burada paylaşayım. TR Second Age ismi altındaki bu sunucuda 'Amres gibi adamların veya diğer yetkili arkadaşların' adına kötü söz söylettirmeye hiç niyetim yoktur. Bu sunucu Türkiyede bir ilk olmasıyla, profesyonel kadrosuyla yolunda ilerlemektedir. Sizinde bahsettiğiniz gibi '15 adamı geçmez' mantelitesiyle hareket etmemekteyiz.Oyuncu sayisina göre hareket etmeyeceğimizi baştan bildirmiştik nitekimde öyle yapıyoruz. O yüzden 15'ide geçemese oyuncu sayısı biz görevimizi en iyi şekilde yapıyor ve yapmaya devam ediyoruz. Ki önceki mesajlarınızada bakarsak sizin kim olduğunuz, ve ne tarz davranışlarda bulunduğunuzu az çok çıkartıyor gibiyim. 'Ego'lafından. Unutmayınki 'Pardon?' yazılı page'i 'pardon' sanıpta, banka önündeki oyunculara 'ha tamam pardon dedi ;) ' tarzındaki yaklaşmınızdan başlayan eyleminizin, egoistlik kavramının kim için gerçekçilik payı taşıdığını çok net görebiliyor,anlayabiliyoruz. Bizler yaşını başını almış insanlar olarak, bu forumdaki insanlara değer verdiğimizden dolayı bu muhattaba giriyor ve açıklama yapıyorum. Saygı ve sevgilerimizle.
mydice Mesaj tarihi: Mart 10, 2010 Mesaj tarihi: Mart 10, 2010 @Lord_Argos Bronx ve Bronx'un yarattıklarından bahsediyorsunuz, demagoloji yapıyorsunuz, kafa karıştırmaktan öteye gitmiyorsunuz kesinlikle... T2A replikası bir sunucuyla, Bronx kişisinin yazdığı yada yazamadığı scriptlerle ne alakası var çözemedim, x kişilerinin başarısının üstünden yada başarısızlığının üstünden saldırırvari bir mesaj yazıcaksanız, ilk önce ne yazdığınız hakkında bir bilgi sahibi olun, ne hakkında yorum yapıyorsanız ilk önce onu sindirmenizi öneriyorum. Bronx sevginizi göstericekseniz hiç bir bağlantısı olmayan bir sunucu hakkında açılmış bir konu üzerinden neden bu duygularınızı dışa vuruyorsunuz?
PublicEnemy Mesaj tarihi: Mart 10, 2010 Mesaj tarihi: Mart 10, 2010 amres işim gücüm var seninlemi uğraşacağım ne yaparsan yap umurumda olmaz ss leride wallpaper yap ne kadar güçlü olduğunu hatırlarsın.
Amres Mesaj tarihi: Mart 10, 2010 Mesaj tarihi: Mart 10, 2010 Kalite'nin ve seviyenin var olduğu bu sunucuda oynayan veya oynamak isteyen herkese iyi oyunlar dilerim.
Pingu Mesaj tarihi: Mart 10, 2010 Mesaj tarihi: Mart 10, 2010 Açıldığından beri oynuyorum, yönetimle hiç alakam yoktu başlarda, daha sonra forum websitesi vs gibi web işlerinde yardımcı olmak istedim ve her insanda olan kadar, PublicEnemy'nin sahip olduğundan az bir egoyla karşılaştım. Gayet seviyeli bir sunucu, gerek oyuncusuyla gerek sistemleriyle. Abuk subuk warrior robe-poison robe hede hödö istemeyen, karakterini kazanmış insanlara göre..
Lord_Argos Mesaj tarihi: Mart 10, 2010 Mesaj tarihi: Mart 10, 2010 Eleştirmek istemiyorum ancak bu taktığınız nasıl bir gözlüktür anlamış değilim. Hedefiniz: Osi Kalitesi. Seçiminiz: Bakteri gibi kalitesiz sunucu türeten bir hosting firması. HostMaestro'nun UO Sunucuları "Bayram Harçlığına Bir UO Serverı" Kapmanyasının Sonucu: [hr] Achiret UO - www.achiretuo.com Adorean UO - www.adorean.net Age of Myth UO - web sitesi yok Akasha UO - www.akashauo.com Althora UO - web sitesi yok Angel&Devil PvP - www.angeldevilpvp.net Anubis PvP - www.anubisuo.com Arcadia UO - www.arcadiauo.net - Aktif - Online: 0 Arcanum PvP - www.arcanum.gen.tr - Aktif - Online: 71 Arion UO - www.arion.gen.tr Ascend UO - www.ascend.gen.tr C-Hosaurus UO - www.c-hosaurus.com Caldion UO - www.caldion.gen.tr Connection PvP - www.connectionpvp.com Cove UO - www.cove.gen.tr Curse UO - www.curse.gen.tr Deadly UO - www.deadlyuo.com DipsizKuyu - www.dipsizkuyu.org Drunken UO - www.drunken.gen.tr Elipsexp UO - www.elipsexp.com Elmora PvP - www.elmorapvp.net Elrose PvP - www.elrosepvp.gen.tr Elysia UO - www.elysia.gen.tr Enderun UO - www.enderun-uo.com Endisa PvP - www.endisapvp.com Epicon UO - www.epiconuo.com Erathia UO - www.erathia.gen.tr Esenyel UO - www.uo-esenyel.net Esten UO - www.esten.gen.tr Exile UO - www.exile.gen.tr Exodus PvP - www.exoduspvp.net Golden UO - www.goldenuo.com Gwydion UO - www.gwydionuo.com Heroes PvP - www.heroesuo.com Hestia UO - www.hestiauo.gen.tr Hoisleon UO - www.hoisleonuo.net Infected UO - www.infecteduo.com Kovuk UO - www.kovuk.net Land-Gamers UO - www.land-gamers.gen.tr Lance PvP - www.lancepvp.net Leaven PvP - www.leavenpvp.com LostIsles UO - www.lostisles.gen.tr Luthien UO - www.luthien.gen.tr Luxor UO - www.luxoruo.com Marvel UO - www.marvelpvp.com Miniora UO - www.miniora.gen.tr Minutes UO - www.minutes.gen.tr Molen UO - www.molenuo.com Mundus UO - mundus.kovuk.net Neverlands UO - www.neverlands.gen.tr Nimloth UO - www.uo-nimloth.net Nothing PvP - www.nothing.gen.tr - Aktif - Online: 24 Numenor PvP - www.numenorpvp.com Orb UO - www.orb.gen.tr Orta Dünya UO - www.ortadunya.org Power PvP - www.powerpvp.com Pyramid UO - www.pyramiduo.gen.tr - Aktif - Online: 103 Quandorian UO - www.quandorian.gen.tr Quen UO - www.quenuo.org Rave UO - www.rave.gen.tr Renew UO - www.renewogc.com Rodeo PvP - www.rodeopvp.com Ronark UO - www.ronarkuo.com Rosario UO - www.rosario.gen.tr Roxy PvP - www.roxypvp.com Royal UO - www.royal.gen.tr Saolindass PvP - www.saolindasspvp.net Second Age UO - www.secondage.gen.tr - Aktif - Online: -1 Skallia UO - www.skallia.net Slutgarden UO - web sitesi yok SonKrallik UO - www.sonkrallikuo.com South UO - www.south-uo.net Sunrise UO - www.sunrise.gen.tr Sydrean UO - www.sydrean.gen.tr Systec UO - www.systecuo.net Troy PvP - www.troypvp.com Under UO - www.under.gen.tr War-Axe UO - www.war-axe.com War of Near UO - www.warofnear.net Wings PvP - www.wings.gen.tr Wista PvP - web sitesi yok [hr] Asıl drama bu sunucuların 99%'unun kapalı olması. HostMaestro'yu Biraz Tanıyalım "Bayram Harçlığına Sanada Bir UO Serverı Açalım" mantalitesinden doğmuştur, vergi levhalarının bile varlığından şüphe duyduğum, ancak UO'yu Türkiyede bitirdiklerine emin olduğum bir gruptur. Amaçları sadece para değildir. Kendilerininde sunucuları vardır ve müşterilerinden rakip olan sunucular çıkarsa "X SERVER DDOS ATTACK YAPIYORH!" benzeri bir bahane üretip kendi sunucularını yüceltmektir. Referanslarının %99'u kullanılıp atılmış sunuculardan oluşmaktadır. Denetleme mekanizmaları veya "dernekleşelim" gibi herhangi bir niyetleri yoktur aksine birşeyler başarmaya çalışan sunucuların ayağına çelme takmaktan ileri gitmezler. Imvoid said: Saldırı yapıldığını öğrenmiş bulunmaktayız. Malum oyuncu hırsı olan bazı sunucular (andoria), hostmaestro bünyesinde barınan bütün sunuculara saldırı yapıyor. Saldırı ilk olarak gece 1 civarı başlayıp bitmiş ve bugün ise öğlen 13:54 civarında tekrar başlamıştır. Andoria ve bu saldırıya destek çıkan sunucuları kınıyoruz. İnfaza geçmeden önce, doğruluğunu ne kadar araştırdınız? UO-Nimloth, Hostmaestro sahipleri tarafından açılmıştır. Uo-Nimloth 50 kişi, Andoria 300 kişidir. Bu şekilde ucuz iftiraları sizin üzerinizden atmış olması olasılığını hiçmi değerlendirmediniz? Daha birçok sunucu sahibi, bu tarz sağlayıcıları destekleyerek ortamın "görünmeyen" kalitesinide düşürdüklerinin farkında olmamaları ne kadarda dar bir gözlükten baktıklarınında bir göstergesi, "UO bitti yahu", "Player kalmadı Türkiyede" gibi cümleleri daha nice seneler duymaya devam edeceğiz... (=
Helcaraxe Mesaj tarihi: Mart 10, 2010 Mesaj tarihi: Mart 10, 2010 Haklılık payı var Lord_Argos'un. Gereksiz taşlamak istese zaten; cacik olmaz, kapanir mesajini atar gider ama adam bişi anlatmaya çalışıyor.
Killer Mesaj tarihi: Mart 11, 2010 Mesaj tarihi: Mart 11, 2010 argos vermiş ayarı. adam kanıtıyla mantığıyla savunuyor.helal hiç böylesini görmedim
Crematorium Mesaj tarihi: Mart 11, 2010 Mesaj tarihi: Mart 11, 2010 argosun yazdıklarından tek anladığım yanlış hosting firması seçildiği
Seceba Mesaj tarihi: Mart 11, 2010 Mesaj tarihi: Mart 11, 2010 Hostmaestronun datacenter'ı yok zaten, kendileri distribütörlük yapıyorlar. Hizmeti aldıkları hosting şirketi gayet sağlam ve güvenilir bir şirkey ancak, hostmaestronun verdiği hizmet bilgisizlik ve acemlik üzerine kurulu. Zaten türkiye lokasyonlu adam gibi vps bulmak mümkün değil. Türkiye Lokasyonlu iyi hizmet almak isterseniz yapabileceğiniz tek şey dedicated almaktan geçer. 200 ram yiyen bir oyun için de gidip ayda 350-400 lira vermek kadar luzumsuz birşey yok
Pingu Mesaj tarihi: Mart 12, 2010 Mesaj tarihi: Mart 12, 2010 genelleme yaparak kanıt sunmak ? bu kadar aciz bir şey yok.. Seceba'nın dediği gibi Türkiye de ztn kaliteli bir vps bulamazsınız, UO sunucusu açmak isterseniz de doğal olarak UO sunucuları barındıran bir hosting firması seçmelisiniz, aşrı derecede ram sağlamayan fakat sunucu ihtiyacı kadar bağlantı sağlayabilen vs. burada kimse HostMaestro süperdir demiyor, şuan şartlar gereği HostMaestro da barındırılıyor sunucu, gelecek aylarda taşınacağı da bir gerçek.
Lord_Argos Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 TRSecondAge. Ben sizi suçlamadım ama siz kendinizi bir takım kimselere karşı aklamak için gayret ediyorsunuz. "UO sunucusu açmak isterseniz de doğal olarak UO sunucuları barındıran bir hosting firması seçmelisiniz" Böyle bir zorunluluğa inanıpda sunucuyu bu yüzden Hostmaestro'dan açtıysanız zaten baştan kaybetmişsiniz. Altın çağa giriyoruz ancak hala mitlerle yaşayanlar var... Egolarım yok diyipte, bir insana acıyayacak kadar ego ile çevrelenmek ise tam bir trajikomedi... "şuan şartlar gereği HostMaestro da barındırılıyor sunucu" Anlıyorum, aceleniz vardı ancak keşke bir piyasa araştırması yapsaydınız, dünya çapında olan proje bu durumlara gelmeseydi. Imvoid said: Dünya çapında olan projemizden söz etmek istiyorum
Cairne Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 Seceba said: Hostmaestronun datacenter'ı yok zaten, kendileri distribütörlük yapıyorlar. Hizmeti aldıkları hosting şirketi gayet sağlam ve güvenilir bir şirkey ancak, hostmaestronun verdiği hizmet bilgisizlik ve acemlik üzerine kurulu. Zaten türkiye lokasyonlu adam gibi vps bulmak mümkün değil. Türkiye Lokasyonlu iyi hizmet almak isterseniz yapabileceğiniz tek şey dedicated almaktan geçer. 200 ram yiyen bir oyun için de gidip ayda 350-400 lira vermek kadar luzumsuz birşey yok katılıyorum
Imvoid Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 Peki anladım ben ne kadar yazı yazacaksam boşuna olacaktır çünkü mutlaka bir cevabınız oluyor. Bahsettiğimiz şey bir oyun, eğlence merkezi ve bu kadar derin bir şekilde eleştirmek yerine insanların stres atıp eğlenmesi gerekiyor. Bahsettiğimiz oyun her ne kadar sıradan bir oyun olmasa da sürekli olumsuz yönlerinden bakmak, bir oyun için hayatı harcayacak derecede hırs yapmak yerine eğlenmenizi tavsiye ederim. Size söyleyebileceğim tek şey "keşke bahsettiğiniz sunucu kapanmış olmasaydı..". Şimdi konuyu daha fazla dağıtmadan ben bu konudan oyuncularıma veya oynayacak kişilere sunucu hakkında sorulan sorular için cevaplamaya ve oyun içi duyuruları yapmaya devam edeceğim. İyi günler. Bu arada eskilerde kalma isteğimizin kolaylıkla bir ilgisi olmayıp kesinlikle o zamanların Ultima Online'ını sevmeyle alakalı olduğunu bilmenizi de isteriz. Günümüzde bir çok eski oyun veya altın çağını yaşayan oyunlar hala daha yaşatılmaktadır. Bunun tamamiyle zevkle bir ilgisi var ve bu eskiyi de sevenlerin olacağını düşünüyorum.
Seceba Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 Lord_Argos said: TRSecondAge. Ben sizi suçlamadım ama siz kendinizi bir takım kimselere karşı aklamak için gayret ediyorsunuz. "UO sunucusu açmak isterseniz de doğal olarak UO sunucuları barındıran bir hosting firması seçmelisiniz" Böyle bir zorunluluğa inanıpda sunucuyu bu yüzden Hostmaestro'dan açtıysanız zaten baştan kaybetmişsiniz. Altın çağa giriyoruz ancak hala mitlerle yaşayanlar var... Egolarım yok diyipte, bir insana acıyayacak kadar ego ile çevrelenmek ise tam bir trajikomedi... "şuan şartlar gereği HostMaestro da barındırılıyor sunucu" Anlıyorum, aceleniz vardı ancak keşke bir piyasa araştırması yapsaydınız, dünya çapında olan proje bu durumlara gelmeseydi. Imvoid said: Dünya çapında olan projemizden söz etmek istiyorum Sen sanıyor musun ki "Second Age" Açıldığında En kaliteli hosting firmalarından alınan dedicatedlara kuruldu ? Server ilk açıldığında ilke 5 ay 15-20 player'ı geçememişti. Sitesini somee'de host ettiğini bile hatırlıyorum. Ayrıca piyasaya araştırmasını gerektiği kadar yapıldığını düşünüyoru. Zira Türkiyede adam gibi Gaming hosting firması olmadığı için bu işi önceden yapmış tecrübeli bir firma ile çalışmak en doğrusu olurdu zaten. Ha biz demiyoruz ki, Hostmaestro Süper; ancak kötünün iyisi olarak seçimimiz Hostmaestro oldu. Zaten bundan önce yazımda bunu belirtmiştim. Umarız server hak ettiği yerlere gelirde distribütör firmalardan vps almak yerine adam gibi Profesyonel bir firmadan Dedicated alabilelim... Ancak server daha 20 kişiyken yapılacak işler değiş bunlar.
Sintisyzer Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 server 20 kişi diye adam etmemize gerek yok diyebiliyosan zaten cok beklersin onun 21 olmasını
Cairne Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 serverı adam etmekle host firmasının ne alakası varki ?
Sintisyzer Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 server on kalamadan lagsiz calısmadan oyuncu barındırması beklenmiyo herhalde icinde? scriptten de ote en basic ihtiyac stabil bi server
Öne çıkan mesajlar