Kithnos Mesaj tarihi: Haziran 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2004 Merhaba; ya gecenlerde xp home eng imde bi sorun oldu. hani xp acilirken altta bi bar dolar flm sonra acilir ya . Hah tam acilcakken mawis bi ekran geliyo. arada bisiler soluo yo pyschila damage flm altta da kronometre gibi bisi war 0-100 arasi hizlica sayio ve restart atiyo. Kurtulusu yok bi turlu acmio sadece guvenli kip te aciyo bilg i. bende F8 ile guvenli de acip dl lerimi doslayrimi cd ye cekip bastim formati.yeniden ayni isletim sistemini kurdum.Bugun win media player da sarkiyi calicaktim o sirada yine bu hata geldi . baska bisiler soluodu ama yine fizikil flm geciodu galiba arada. 100 e kadar saydi yine restart. ama bu sefer acildi win ki su an yaziorm :) . Bu olay nedendir nasi halletcez ? virus mirus mdr bi bilen warsa bu hata basina gelen warsa bligisini paylasirsa sevinirim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Catscratch Mesaj tarihi: Haziran 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2004 HDD'de Bad Sector olabilir. Önce ram'dan şüphelen. HDD imiş gibi görünsede ram'lardan da olabilir. iki tane ram'ın varsa, tek takıp dene. Yoksa bi şekilde başka bi yerden ram bulup dene. HDD hatasıysa my computer'da c:'ye sağ tıklıosun. Properties'e gidiosun. Tools sekmesinde Error-Checking teki Check Now'a tıklıosun, Çıkan penceredeki 2 kutucuğuda işaretliosun sonra kısa sürede bitmesini beklemiosun. Uzun sürebilir. Ama yapmakta fayda var. Sistem NTFS mi ? FAT32 mi ? winxp 'denmi format atıp tekrar kurdun (setuptan) ? Format atınca normalde işaretler bad sector'leri. Eğer normal format attıysan demekki sürekli çoğalıo bad sector. Doğal davranışıdır. Disk üzerinde hakkaten çizik var ve döndükçe disk büyüyor. Sorun devam ederse aldığın yere götür.[signature][hline]This Cat Scratches Free. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kithnos Mesaj tarihi: Haziran 15, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2004 said: Catscratch, 15 Haziran 2004 12:05 tarihinde demiş ki: HDD'de Bad Sector olabilir. Önce ram'dan şüphelen. HDD imiş gibi görünsede ram'lardan da olabilir. iki tane ram'ın varsa, tek takıp dene. Yoksa bi şekilde başka bi yerden ram bulup dene. HDD hatasıysa my computer'da c:'ye sağ tıklıosun. Properties'e gidiosun. Tools sekmesinde Error-Checking teki Check Now'a tıklıosun, Çıkan penceredeki 2 kutucuğuda işaretliosun sonra kısa sürede bitmesini beklemiosun. Uzun sürebilir. Ama yapmakta fayda var. Sistem NTFS mi ? FAT32 mi ? winxp 'denmi format atıp tekrar kurdun (setuptan) ? Format atınca normalde işaretler bad sector'leri. Eğer normal format attıysan demekki sürekli çoğalıo bad sector. Doğal davranışıdır. Disk üzerinde hakkaten çizik var ve döndükçe disk büyüyor. Sorun devam ederse aldığın yere götür. xp home cd sinden once repair i denemstm formattan once repair de de install da remain time 37 ye geldiinde ayni mawi ekran gelip restart yapiodu. Sonra xp setup dan quick format NTFS olarak (2 hard diskim war C ve D olarak ayirdi haliye) 2 sini de sekillendirdim sonra da kurdum. Baya oldu bu disk i alali bi bilg fuarindan almistim. Garantisi dolmustur heralde. Hatta nerden aldiimi bilem unuttum :( . Hatalar hep boyle devam edersen ve hic duzelmesse yeni hd almak gerekio heralde oyle gorunuo di mi ? Not : bi de ilk mawi ekran cikisnda fw***.sys flm da diodu bi yerlerde *** olan harflari hatirlamiom Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Catscratch Mesaj tarihi: Haziran 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2004 Genellikle hafıza hatası onlar. Yada birşekilde o dosyalar bozuluo. HDD yada RAM dır sebebi. Quick format yaptıysan olmaz. İşaretlemez bad sectorları. Sadece fat'i sıfırlar. O zaman o dediğim yere git. Check-error dediğim yere, orda iki kutuyuda işaretle sonra check etsin bakalım. Uzun sürer ama işe yaraması lazm. NOT: Her iki diskede yap bunu. [signature][hline]This Cat Scratches Free. [Bu mesaj Catscratch tarafından 15 Haziran 2004 14:24 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kithnos Mesaj tarihi: Haziran 15, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2004 D ye yani winxp nin oldugu yere yaptim Windows has finished checking The volume is clean simdi dier hd ye de yapicam bakalm nolcak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar