evilmaddox Mesaj tarihi: Eylül 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2009 Aramaya inanmış olmama rağmen bu konuyu bulamadım, eğer varsa aynen iptal ediniz rica ediyorum. Başlıkta da yazdığım gibi, metal camiası yeni bir oluşumla sarsılmış durumda. Aslında çok öyle yeni de değiller, yaklaşık 30 senedir müzik yapan, heavy metal in babaları sayılan insanlardan bahsediyorum. 2006 yılında kurulan Heaven And Hell in kadrosuna bir göz atarsak: Ronnie James Dio - vokaller Tony Iommi - gitar Geezer Butler - bas gitar Vinny Appice - davul Yani neymiş, Black Sabbath kadrosu bir araya gelmiş, yeni bir grup oluşturmuş, albüm yapmış. Önce ben de "nasıl olacak lan acaba" demiş idim, albümü dinledikten sonra amcaların ortalığın tozunu attığına ve Dio nun o soyadını gerçekten hakettiğine inandım. Projenin başlangıcında yine ilahi kişilik Dio var. Tony Iommi ile tekrardan çalıştığını belirten Dio, beraber iki şarkı kaydetmek üzere stüdyoya girer, o zamanlar projenin adı Black Sabbath - The Dio Years olarak belirlenmiştir. Fakat Black Sabbath isminin haklarına sahip olan Iommi, Ozzy nin BS ile kazandığı ünü de düşünerek karışıklık yaşanmasını istememiş ve grubun adının Heaven And Hell olmasını önermiştir(bu aynı zamanda BS kadrosunun Dio ile kaydettiği ilk albümün de adıdır). Davulcu olarak yine o albümün davulcusu olan Bill Ward çağırılmış, ancak kayıtlar bitmeden Ward gruptan ayrılma kararı almıştır. Onun yerine 1980 yılında orijinal Heaven And Hell turunda da çalmış olan Vinny Appice (ki 82 ye kadar grubun davulcusu olarak kalmış, 91 ve 92 de Dio grupla tekrar birleştiğinde o da geri gelmiştir) getirilmiş, kayıtlar bu şekilde tamamlanmıştır. 2007 de çıkılan H&H turu "bir kerelik" olarak nitelendirilmiş, Dio ve Iommi kendi gruplarına geri dönme isteklerini ve albüm kontratlarını belirtmişlerdi, ancak daha sonra Ekim 2007 de grup elemanları beraber çalışmaya devam edeceklerini ve albüm kaydedip 2008 de yayınlayacaklarını duyurdular. Albüm fikri aslında The Dio Years için kaydedilecek yeni şarkılardan çıkmıştı, ancak Iommi'nin dediğine göre 2007 turunda Japonya da iken bunu yeni bir grup oluşumunun albümü haline getirme kararını almışlar. 28 Nisan 2009 da yayınlanan albümün adı The Devil You Know olarak kondu, şarkılardan bazılarının isimleri: Bible Black, Fear, Rock And Roll Angel, Breaking Into Heaven. Şahsi görüşüm: Bible Black uzunca bir süredir dinlediğim en güzel şarkılardan biri, Dio 67 yaşında olmasına rağmen inanılmaz bir performans sergilemiş. Albümün geri kalanı da çok güzel ancak Bible Black yine de aradan sıyrılıp farklı bir yerde durmayı becerdiği için ikonik bir parça olmaya aday. Youtube da aratıp canlı performanslarını bulun, Dio nun Bible Black i canlıda nasıl söylediğini görün(ben aşağı bir örnek koyuyorum). Sonra o soyadını niye gerçekten hakettiğini söylediğimi anlarsınız sanırım. Ağzım açık kaldı gerçekten. 2009 yılı Rockpalast performansı http://www.youtube.com/watch?v=0Sdz7fP-p_0 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Eylül 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2009 dinlemiştim albümü bible black hoş(tu) albümden 1 yada 2 şarkıya daha sarmıştım unuttum şimdi uzun zamandır dinlemiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Eylül 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2009 ayrıca bu Geezer Butler ne harika adamdır ondan özenerek bass aldım (:P) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chambers Mesaj tarihi: Eylül 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2009 bu adamlar zaten belli bi seviyeye gelmiş adamlar yani bi yorum yapmak düşmez bize izleyip ders çıkarmak lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar