Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ödüllü master of orion 2 sp turnuvası

Zed

Öne çıkan mesajlar

eh, oynayan var mı buralarda bilmiyorum. bi aralar vardı bi kaç kişi, umarım hala oynuyolardır. neyse, kendi kendime gelin güvey olsam bile yapçam turnuvayı. gerçi ben pek oynayamayacağım ama işte elimden geldiği kadar...

turnuva single player turnuvası. "nası lan?" demeyin, daha önce yapıldığını gördüm, pek de zevkli görünüyo. amaç, aşşada belirttiğim şartlarla, oyunu en az turnde bitirmek. peki bitirip bitirmediğinizi nerden anlıycaz? burası tamamen iyi niyete bağlı. oynadıkça mümkünse her turn, değilse (oyuna kendimi bi kaptırdım mı dünyayı gözüm görmüyo modu) kilit olaylar sırasında (mutlaka ve mutlaka yeni ırklarla muhabbet, savaş öncesi sonrası, anlaşmalar, önemli researchler, yeni alınan sistemler gezegenler, antaranlarla ilk kontakt, vs. olacak) ufak bi log yazacaksınız. sonra oyunu bitirebilirseniz (şartlar cidden çok ağır, ben henüz bu şartlarda bitiremedim) logu buraya elinizdeki sslerle beraber postlayacaksınız, biz de okuyup mutlu olcaz. başkasının oyun loglarını okumak, özellikle de ayrıntılıysa çok zevkli oluyo. başka forumlarda gördüğüm kadarıyla bundan biraz daha hafif şartlarda 25 turnde bitirilen oyunlar var. kazanmak pek önemli değil, zaten ödül de bişey değil, maksat ödül olmuş olsun, ödüllü başlığını görünce atlayın. (öyle yaptınız di mi? :) )

Şartlar

1
oyunların hepsi moo2 windows 1.31 versiyonuyla oynanacak. 1.31 olması çok önemli.

2
oyunlar şu şekilde başlatılacak:
players: 8
galaxy age: average
galaxy size: huge
tech level: pre-warp
difficulty: impossible
+tactical combat
+antarans attack
+random events

3
- ırkınız custom olacak.
- picklerden istediğinizi alabilirsiniz, ama score 200% olacak (yani pek bişey seçmeyeceksiniz)
- şu özellikleri almak yasak:
- creative
- telepathic
- trans-dimensional
- lithovore
- stealth
- tipinizi istediğiniz gibi seçin :) ipucu: hangi tipi seçerseniz o ırkın oyunda olmayacağı garantidir.

4
yukarıda bahsettiğim şekilde log tutulacak.
örnek log:

Turn 3: Build freighter fleet. I move 3 farmers to workers. I now have 1 starvation on my home, but my production goes from 18 to 28. My second colony is makign trade goods.

Turn 7: Rush build cruiser, this is sped up a couple turns by the +100 BC bonuses. This cruiser has 12 2x shot nuclear missiles, and no computer. It costs 247 after the fuedal reduction. I start building another cruiser. I calculate that I can put all my people on working, and I will be able to rush buy the next cruiser one turn earlier, and it will happen just before the starvation would cause me to lose a population.

The Darloks are to the east of me, they are target #1 I am in the upper right. There are humans below me, but their world is 5 parsecs from my nearest, so I cant reach them.

Turn 8 cruiser built, Send the cruiser and a scout at the Darlok homeworld.

Turn 10: Cruiser reaches Darlok world. Cruiser moves up, fires twice and retreats, scout runs away (standard tactic for almost all battles). I take the homeworld. I set it to build a missile frigate (2 2x shot nukes). This takes 1 turn.

buna ssler de dahil olursa tadından yenmez, süper olur.

Edit: Oyunu yalnızca diğer bütün ırkları temizleyerek bitirmeniz gerekiyor, yalnızca siz kalacaksınız. Antaran ya da konsey falan sökmez yani :)

5
ödül 3 cdlik, 13 bölümlük serial experiments lain. "bu ne?" diyenlere: bu bir anime, yani japon çizgi dizisi. daha iyi bişey yollardım ama elimdeki 10 cdden az olan tek seri bu, diğerlerini de yarım gönderip sizi merakta bırakmak istemem :).

6
turnuvaya katılmak için buraya katılıyorum/oynuyorum gibi bi mesaj atmak yeterlidir. turnuvaya 5ten az kişi katılırsa ödül olayı iptal. ödül yalnızca türkiye içine gönderilecek ve kargo masrafları bana ait. turnuvayı ben kazanırsam ödül ikinciye verilecek. iki hafta boyunca hiç log atılmazsa turnuva bitmiş sayılacak ve kabul edilen en düşük süreli oyun birinci seçilecek. herhangi bir oyunun buraya yapıştırılan logunda bir mantıksızlık vs. görürseniz buraya yazacaksınız ve beraber inceleyeceğiz, log sahibine soracağız vs. iptal edilmesine karar verirsek o oyun turnuva dışı sayılacak ama oyuncu yeni oyunlarla turnuvaya katılabilecek.

7
turnuvaya katılmakla bu kuralları kabul etmiş sayılırsınız. Zed bu kuralları istediği zaman katılımcılara haber vermeden değiştirme hakkına sahiptir. Bu ahval ve şerait içinde dahi, turnuva kuralları katılımcıları bağlar :)

----

kurallar bunlar. şartların oyunu bitirmek için çok zor olduğunun farkındayım. hatta belki hiç birimiz bitiremeyeceğiz, büyük ihtimalle kimse de katılmayacak hatta. önemli olan başkalarının oyunlarını izleyip eğlenmek. oyunu bitiremeseniz bile lütfen oyunların loglarını yazın, biz de görelim.

iyi oyunlar.

[Bu mesaj Zed tarafından 26 April 2003 21:34 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj Zed tarafından 27 April 2003 12:55 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Eski pepelekçilerden bir arkadaşım master of orion 2 ustasıydı. Ama bazı dargınlıkları sebebi ile pek fazla siteye bakmıyor artık....
Eğer ikna edebilirsem bize eğlenceil loglar sunacağından eminim...
Birde ödül ayarladınmı ... ;)[hline]nebuchadnezzar, 04 Mayıs 2002 19:28 tarihinde demiş ki:
bana bir frp bug ı söyleyin

Reality Isn't What You See
Reality Is What You Feel
Sosyal ağlarda paylaş

moo2 yi yeterince karıştırmadım malesef, ama civ3 olsa sid meier kokan ne güzel yazardım. Vaktim olursa hazırlarım birşeyler olmazsa okurum sadece...
Güzel fikir gene de zed. Bu arada altar ında ki Robin Hood animelerini topluyor musun :)
zamanında çok severdim (ilkokul5 ahh ahh)
Sosyal ağlarda paylaş

Su an saat 7 ve resmen dumur oldum demek Turkiyede moo cu genclik varmis vay anasini daha gecen yaz moo2 yi impossible da bitirdim huge 8 players ama anlamadigim olay su yani zaten antaranlari yok etmek evreni ele gecirmekten daha zor ama konseyde secilmektemi yok ben hic konsey b askani secilmedim simdiye kadar ama olsa fena olmazdi.Bi de sı irk olayini bi acikliga kavusturalim yuzde 300 den kastin butun skiller varmi olucak yoksa hic bi skill olmayacakmi creative skilli benim icin supreme onem tasir yani bi de hediyesi Animeymis bastan baslarim oyuna....ha bi de o 25 turnde bitiren arkadasa selam soyleyin benim genelde 250 turn civarinda biter doom starlara stellar converter takar gezegen yok ederim yani oyunu bitiririp her turnu yazarsam sonlara dogru madalyada Bone u gecer ozel edebiyat odulu alir ustune moo2 madalyasi takarim :)ha bi de su screeshot olaylarini nasil yollayacam onu tam olarak bilemiyorum biri bos bi alan alsin benim icin beles yarin basliyim oyuna yada sorunsuz nerden alabilicegimi soyleyin....[hline]A little less conversation a little more action please
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Dragonutopia, 27 April 2003 07:31 tarihinde demiş ki:
ve su windows olayi ne alaka ole bi windows varmiki yani millenium da bitirsek sayilmiyormu?

oyunun windows ve dos versiyonu var. pek önemli olmasa da aralarında ufak tefek farklılıklar var. bu yüzden windows olsa daha iyi olur, ama dos olsa da sorun değil. ama 1.31 patch'inin yüklü olması çok önemli.[hline]open your heart | i'm coming home[/b]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Dragonutopia, 27 April 2003 07:27 tarihinde demiş ki:
Bi de sı irk olayini bi acikliga kavusturalim yuzde 300 den kastin butun skiller varmi olucak yoksa hic bi skill olmayacakmi creative skilli benim icin supreme onem tasir yani bi de hediyesi Animeymis bastan baslarim oyuna...

race picklerini seçtiğin ekranda sağ altta oyun sonu score'unun çarpanı var. ne kadar zor şartlarda oynarsan o kadar yüksek oluyo bu. işte onu 300% olarak ayarlayacaksın, yani baya bi kötü özellik seçmen gerekiyor. iyi özellikleri de sınırladım. creative lithovore falan kesinlikle yasak hehe. onlar olunca çok kolay olur iş.[hline]open your heart | i'm coming home[/b]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...