Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

siirt de çatışma

nutella yerim

Öne çıkan mesajlar

cok kotu bir olay ailelerine sevdiklerine sabır selamet diliyorum,enteresan bir toplum olduk kahvedeyim haberi 40 saniye bir kanal verdi ve allahın kulu donup bakmadı son ses acık tv ye artık normal karsılıyoruz her gun 3-5 kisi ölüyor,insanlar ancak allah korusun yakınlarındaki birinin basına bu olay gelince anlayacaklar nasıl bir ateş düşürdügünü ailelerin ocaklarına,dunya zkmizde degil toplumsal olaylarda kör sagır dilsiz olduk ekonomik olarak canlansak toparlansak nolur olmasa nolur
Sosyal ağlarda paylaş

Şehitlerimize allah rahmet eylesin.

said:
Eruh'ta çatışma: 7 şehit
Siirt'in Eruh ilçesinde teröristlerle yapılan çatışmada 7 asker şehit oldu.

Siirt'in Eruh İlçesi'ndeki Çırav Dağı'nda operasyon düzenleyen güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çatışma çıktı. Terörist grubu etkisiz hale getirmek amacıyla bölgeye helikoperlerle takviye birlikler sevk edildi, ilçe merkezinde elektrik ve telefonlar kesildi. Çatışmada ölü ve yaralılar bulunduğu bildirildi.

Güvenlik güçleri Eruh'taki Çırav Dağı'nda operasyonlarını sürdürürken, bu akşam saatlerinde bir grup PKK'lı teröristle `sıcak temas' sağladı. Güvenlik güçlerinin `teslim ol' çağrısına teröristlerin ateşle karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Çatışma yoğun olarak sürerken Siirt'teki 3'üncü Komando Tugay Komutanlığı'ndan Sikorsky helikopterlerle özel eğitimli komandolar indirildi.

Operasyonun başlamasıyla birlikte ilçe merkezinde elektriklerin ve telefonlar kesildi.

Çatışmalarda 7 asker şehit ve 4 askerin de yaralı olduğu bildirildi.
Sosyal ağlarda paylaş

öncelikle şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dilerim.

Sonralıkla

NoTwisT said:

Benim anlamadigim olay, acilim vs yuzunden daha iliman olup sevgi kelebegi gibi gorunmek yerine niye daha azitiyorlar? Akilli adamin yapacagi is degil. Kurtlere pkkdan daha cok zarar veren birsey yok.

tam tersine süreç işlemeye başlamışken bazı şeylerin apar topar, alelacele, fazla deşilmeden kurcalanmadan yapılması için bir tehdit, bir silah olarak kullanılması da olası.

ne dedi egemen bağış, "bu sürece destek olmayanı tarih affetmeyecek".
Sosyal ağlarda paylaş

NoTwisT said:

Benim anlamadigim olay, acilim vs yuzunden daha iliman olup sevgi kelebegi gibi gorunmek yerine niye daha azitiyorlar? Akilli adamin yapacagi is degil. Kurtlere pkkdan daha cok zarar veren birsey yok.

bu olay bazinda konusmuyorum fakat soyle bir seyde oluyor. PKK tek tarafli ateskes ilan ettiginde, bu tip durumlarda, halkta sempati falan kazanmasin diye, birde ben istersem dururum istersem oldururum havasi vermesin diye asker ozellikle ustune gidiyor, ki catisma ciksin insanlar hani nerede ateskes desin. PKK da dogal olarak catisma ciktiginda karsilik veriyor boylece haberlere dusuyor.

edit: hatta bi olayda oyle gozukuyor.

said:
Siirt'in Eruh İlçesi'ndeki Çırav Dağı'nda operasyon düzenleyen güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çatışma çıktı. Terörist grubu etkisiz hale getirmek amacıyla bölgeye helikoperlerle takviye birlikler sevk edildi, ilçe merkezinde elektrik ve telefonlar kesildi. Çatışmada ölü ve yaralılar bulunduğu bildirildi.

TSK operasyon duzenliyor PKK lilarin barindigi yere, adamlar ya olecek ya da catisacak ya da teslim olacak. Catismayi tercih ediyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

hepsi askerin suçu yani, halbuki asker operasyon düzenlemese, teröristler kafalarına göre takılsa herşey güllük gülistanlık olacak.

misal şey de yapılabilir bu mantıkla, cem garipoğlu 3 aylığına adam öldürmeme sözü versin, biz 3 ay aramayalım onu.
Sosyal ağlarda paylaş

nedanko said:

ne alaka?

abi alakayı göremiyor musun, pes...

terörist dediğin adam suçlu, bi şekilde yakalanıp etkisiz hale getirilmesi, canlı ele geçerse adalete teslim edilmesi gerekir.

"ben ateşkes ilan ettim" diyen bir terör örgütüne ne kadar güvenebilirsin? ayrıca bu dönemler genelde toparlanma süreçleridir, esas darbe vurulması gereken dönemler bunlardır, yoksa dönüşleri çok daha acı verici olabilir.

bu operasyonlar elbette olacaktır, olmalıdır.
Sosyal ağlarda paylaş

olay operasyon olmasi gerektigi falan degil ki, mesajim hani acilim/ateskes diyenlereydi. Operasyon olmasi gerekiyosa olur, ama hem operasyon yapip hem nerede acilim/ateskes denmez. Denilse bile TSK ya denir hani nerede acilima destek diye. (yine tkerar ediyorum denilse bile ve bu tip olaylarda)
Sosyal ağlarda paylaş

tabii memnuniyetle..

said:
olay operasyon olmasi gerektigi falan degil ki, mesajim hani acilim/ateskes diyenlereydi. Operasyon olmasi gerekiyosa olur, ama hem operasyon yapip hem nerede acilim/ateskes denmez.

bu yukaridaki senin ilk/ikinci mesajina cevapti.

said:
Denilse bile TSK ya denir hani nerede acilima destek diye.

(yine tekrar ediyorum denilse bile ve bu tip olaylarda)

Bu yukaridaki de diyor ki, hani canin istedi, nerede acilim demek istedin boyle bir olaydan sonra. boyle birsey demek istersen, yani demek istiyorsan illa, bunun adresi PKK'dan once TSK olur. Cunku saldiran/saldirilan farki var. Ama tekrar ediyorum, illa "hani nerede acilim" demek istersen, demek istemessen amenna..
Sosyal ağlarda paylaş

sg-1 adam diyorki bu olayda pkk eylem düzenlememiş. Askeri birlikler pkkya operasyon yaparken çıkan çatışmada insnalar şehit olmuş. yani olaya kürt açılımı açısından bakıp pkk üzerinden yorum yapmak mantıksız, adamlar inmiş dağdan askerleri şehit edip kaçmış gibi göstermek manasız.

daha önce de çözümle ilgili uğraşıldığında hep şehit haberleri gündemi sarstı. özellikle 90'larda olanlar..Bknz; 30 askerin bir otobüs içerisinde silahsız olarak doğuda biryere yollanması, pkklı grubun otobüsü taraması sonucu çoğunun şehit olması, bir ikisinin esir düşmesi. Daha sonra esir düşenlerden biri aralarından kaçıyor ve olanları anlatıyor, internette bulabilirsiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...