EagleEye Mesaj tarihi: Haziran 13, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2004 e-con marka routerı olan bi adsl modem aldım ve linuxtan nete çıkma hayallerim tekrar canlandı hehe Şimdi benim bu tür modemler hakkında merak ettiğim bişey var ie den ayarlarına girip yapıp saveledikten sonra bu ayarlar modemin hafızasında falanmı saklanıyor? Eğer öyleyse bu ayarları windowstan yapıp, linuxtan hiç bi ayar yapmadan nete çıkabilmem lazım değilmi? Ama sanırım önce bi etherneti falan tanıtmak gerekiyor Nasıl yapacağız bu olayı? mandrakenin donanım yöneticisi tarzında bi programı var arabirimli falan onu denedim olmadı (mandrake 9.2 kullanıyorum) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Haziran 13, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2004 1. Mandrake kullanmayarak 2. Ethernet kartinin modulunu ogrenerek. 3. Ethernet kartinin modulunu kernel compile ederek yukleyerek ( %90 yuklenmistir zaten, Mandrakeyi bilemicem tabii ) 4. /sbin/modprobe veya /sbin/insmod komutlarinin kullanimini ogrenerek 5. ifconfig komutunun kullanimini ogrenerek 6. route komutunun kullanimini ognenerek. 7. "Benim bilgisayarim internete baglanmiiooo!` diye cigirmadan once /etc/resolv.conf dosyasini gozden gecirerek.[signature][hline]Q: How many IBM cpu's does it take to do a logical right shift? A: 33. 1 to hold the bits and 32 to push the register. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Haziran 14, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2004 Söylediğin komutları falan bi kurcaladımda sonuç elde edemedim Bu ara ben mandrakeyi kurarken modem bağlı değildi(ama ethernet bağlıydı) Öğrendiğim kadarıyla bu tür modemlerde driver gerekmiyormuş Yani tek problem etherneti tanıtmak ---------------------------------- Tanım: nForce2 MCP Networking Adapter Modül: nvnet Ortam sınıfı: NETWORK_ETHERNET --------------------------------- Bu bilgileri kde nin aygıt yöneticisi tarzında bir arabiriminden aldım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Haziran 14, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2004 Bu arada kartı eth0 olarak görmesi gerekiyormuş sanırım ben ifconfig eth0 up dediğim zaman device not found diyor yani modülü kuramamışım ben sanırım : bu modül hangi klasördedir? nasıl kurabilirim? modprobe -o modül_adı komutunu denedim olmadı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Haziran 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2004 *! sighs * ethernet kartinin markasi ve modeli ne ?[signature][hline]Q: How many IBM cpu's does it take to do a logical right shift? A: 33. 1 to hold the bits and 32 to push the register. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Haziran 14, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2004 nforce2 MCP networking adapter yazıyor linuxun donanım listesinde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar