Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Açılım süreci tıkanırsa ayrılığı konuşabiliriz.

|Joker|

Öne çıkan mesajlar

Sam said:

bu "onlar böyle yapıyorsa biz de öcünü böyle alırız" yaklaşımını zaten sağduyum nedeniyle reddediyorum, kürtlerin insan gibi yaşamaları beni vatandaşlarım ve dahası insan olmaları nedeniyle ilgilendiriyor. 1-2 politikacının lafına bakarak bütün bu insanlara karşı hasmane duygular beslemeye, "hepsini süreriz şuraya/buraya" demeye başlayan varsa, otursun kendi sağduyusunu bir gözden geçirsin.

dtp'nin pkk ile doğrudan bağı varsa da merak etmeyin, mahkemeler gerekeni yapar. adalet sisteminin ihmal etmediği yegane olay zaten.

ha saçmalama olayını da ırkçılar için söylemiştim, neden üstüne alınan oldu anlamadım.

Öcden bahseden kim yahu, bir parti çıkıp da "Devlet istediğimizi istediğimiz şekilde yapmazsa silahsızlanma olmaz" diyebiliyorsa, terör örgütünün sözcüsü konumuna koymuştur kendini.

Diyorum ki DTP'yle bir tuttuğun partilerin hangisi böyle bir konuma koymuş kendini de örnek olarak veriyorsun? Son derece basit bir soru.
Sosyal ağlarda paylaş

Boci said:

Şimdi vertical bu durumu kotaracak bişiler yazıyodur..

Edik. Ya tamam parti bizim sözcümüz ama her sözcü de bizim fikirlerimizi yansıtmıyo. Yani bazı sözcüler böyle her söyledikleriyle ehem öhöm...

valla hiç acımam koyarım dansöz resmini

edit: bi de sam'in kürtler için duyduğu insaniyeti ülkenin geri kalanı için de duyması dileğiyle.
terör örgütünün gelecek kurbanının kim olacağını kestirmek zor.

dtp'nin yaptığı da açık açık tehdit etmektir ayrıca, bunu göremiyorsanız tayyibin o çok sevdiği ayeti okuyabiliriz burada hep beraber.
Sosyal ağlarda paylaş

Sg-1 aradaki farkı bulun diyorsun da sen kendin bulamamışsın.

Türkçeyi de mi öğretmemiz gerekecek size her mesaj yazdığımızda.

horizon said:

dtp o bölgeden fazla oy aldı diye dtp nin her söylemi seçmenini bağlamıyor veya temsil etmiyor bunun altını çizmek lazım.

Parti oy verenlerin sözcüsüdür evet ama her söyledikleri seçmenini bağlar veya ağzından her çıkan söz seçmeninin isteği ve sözüdür diyebiliyorsanız , ozaman üzgünüm ben bilmiyormuşum.

Böyle basit kelime oyunları ile boş mesajla doldurtmayın forumu hakatten. Çok gereksizlik yapıyorsun şu an. Bu şuna benziyor , ben oy vereceğim bir partiye , sonra o partinin yetkilileri veya sözcülerinin her yaptığı iş doğru ya da yanlış , her söylediği söz doğru ya da yanlış , hepsi benim isteğimi dile getirmiş olacak. Nasıl bir mantık bu ?
Sosyal ağlarda paylaş

horizon said:

dtp o bölgeden fazla oy aldı diye dtp nin her söylemi seçmenini bağlamıyor veya temsil etmiyor bunun altını çizmek lazım.

horizon said:

Oradaki vatandaşların çoğunluğu bu partiye oy vermiş , yani parti resmi olarak onların sözcüsü.

Bu iki söylemin birbiri ile çatıştığını varsayıyorsanız , şurada size cevap yazmam bile benim için kötü birşey :). Sadece gülüyorum , okuma anlama kısmını nasıl geçtiniz türkçenin sormak lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

Hakaret yok sgoneım , şurada neysen ne yapıyorsan onu söylüyorum. Ben senin cümleleri çok iyi anladığını biliyorum ama senin herzaman yaptığın çarpıtma üzerinden laf atma sevdanı yenememiş olduğunu görüyorum.

Oraya birçok şey yazmışım , sen git basit bir cümleyi bile anlamamazlıktan gelip konuyu kabız ve saçma bir tartışma noktasına getir. Ayıp.
Sosyal ağlarda paylaş

aslında nerede yanlış yapıyorsun biliyor musun, o da zaten temsili demokrasiyi içselleştiremediğini gösterir, iki kavramı da savunmaya çalışarak hata yapıyorsun.

bugün söylediğin söz, yani dtp'nin her söyleminin kürtleri temsil edemeyeceği apaçık bir gerçek, bunu tartışmam bile. Ve bu gerçekten yola çıktığın zaman sözcü olma kısmı kesinlikle yanlış. bu sadece dtp için de geçerli değil, her parti için geçerli, yani bir partiye oy vermişsem o benim HER KONUDA sözcüm değildir, ürettiği HER FİKRE katılmak zorunda değilim. Bunu defalarca akp'nin (tescilli) dinci bir parti olması, ama %47'nin tamamının dinci olamayacağı gerçeği üzerinden hep beraber tartışmıştık. diyelim ki ben çevreci biriyim, A partisinin çevre politikasları konusundaki vaatlerini çok beğenerek ona oy verdim, A partisi iktidar olursa onların sağlık politikalarına da otomatikman destek verdiğim gibi birşey olamaz.
Senin bir ay önceki yorumuna göre A partisi benim sağlık politikalarındaki temsilcim de sayılıyor, bugünkü yorumunda ise sayılmıyor.

Açık açık, delikanlı gibi, kıvırtmadan çık de ki, "bir ay önceki yorumumda biraz fazla heyecanlanıp öyle yazmışım, halbuki dtp'nin seçmeninin, partinin ürettiği her fikre gönülden katılma gibi bir durumu yoktur, o nedenle bir ay önce söylediğim sözü geri alıyorum, DTP kendi seçmeninin öyle her konuda sözcüsü olamaz, bazı konularda duvarla da konuşulabilir".
Sosyal ağlarda paylaş

sg-1 , Sen dedin diye kıvırmış veya delikanlı olmamış olmuyorum bırak bu boş lafları öncelikle. Çok seviyeyi düşürüyorsun yaşına başına uygun değil.

Her iki söylediğimi de aynen savunuyrum ikisi birbiri ile çatışmıyor. Öncelikle parti seçmenlerinin sözcüsü dediğim konuda sen neden bu adamlarla görüşüyorlar diye bağırıyordun..

Oy vermiş insanlar meclise sokmuşlar , neden ? Diye bir sorayım sana istersen. Sen neden bir partiye oy veriyorsun sg-1 ? (evet senin kıt tartışmana giriyoruz şimdi) Temsil edilmek için diymi ? Bu demokrasinin ismi ne ? temsili demokrasi. Peki temsili demokraside senin isteklerini ortama dile getiren yani söze döken yani sözcün kim ? Oy verdiğin parti. Sen oy verdiğin partinin tüm eylemlerine ve dile getirdiklerine katılıyor musun ? Hayır.

Ben ne demişim bu parti onların sözcüleri evet ,
bugün ne demişim ? sözcüleri veya oy vermiş olmaları partinin her söylediğinin seçmenleri tarafından desteklendiğini göstermez. Ben ne önceden her konuda sözcüsüdür demişim , ne de şimdi..

Nedense seninle herzaman , sen şurda şunu dedin , aslında şunu demiştin bak şimdi bunu diyorsun tartışması yapıyoruz. Bu boş laf ebeliğinden kurtul. Miğde bulandırdın artık.
Sosyal ağlarda paylaş

farkında değilsin de benim söylediğimin aynısını söylüyorsun.
X konusunda sözcüsü olabilir. aynı benim verdiğim A partisi örneğinde olduğu gibi.

ama Y konusunda sözcüsü olamaz.

bu durumda DTP'nin hangi konularda kimi temsil edip kimin adına konuşabileceğine, kimin adına konuşamayacağına kim karar verecek? Misal sen verebilir misin, çünkü şu alttaki mesajında bu konuda baya baya hevesli görünüyorsun.

Horizon said:

Gel gelelim ayrılırız söyleminin nekadar destek gördüğünü.. , dtp o bölgeden fazla oy aldı diye dtp nin her söylemi seçmenini bağlamıyor veya temsil etmiyor bunun altını çizmek lazım.Kürt kökenli türk vatandaşlarının ayrılık vs. şeklinde bir istekleri yok , içlerinde bu konuda azınlıklar olabilir ama genel itibari ile yok böyle birşey. Bunu günlük yaşantınızda etrafınızda kürt kökenli insanlar varsa , rahatlıkla anlayabilirsiniz. Bu tarz söylemler onlara da gayet saçma gelmektedir.

veya tayyip versin, ne de olsa başbakan. "dtp şöyle derse kürt halkını temsil eder, ama böyle derse temsil edemez" deyip çizsin çizgiyi.

edit: nedense sen de her tartışmanın sonunda bi kaçış noktası olarak lafı saptırıp olayı kişiselleştiriyorsun, sonra kabahatlisi ben oluyorum,
bir değil iki değil yav :(
üzülüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

1- Ben nezaman her konuda sözcüsüdür demişim ?

2- Bir konuda tartışırken bu parti oy verenlerinin sözcüsüdür demem , her konuda her dedikleri onları bağlar anlamında dediğimimi ortaya çıkarıyor ? Yoksa senin inatlı hüsnü kuruntu zorlamanla anladığınımı ortaya çıkarıyor ?

Benim başımdan beri söylediğim ve bulunduğum durumu konunun ortasında söyleyip , şimdi benim söylediğimi söylüyorsun demen beni yerlere serdi :).

Sen başından beri tek kelime üzerinde takılmış debeleniyorsun. Kimin kimi hangi konuda temsil ettiğine kimse karar veremez. Ona bakarsan yukarıda kendininde örneklediğin gibi hiç partiyi yaptığı herşeyi seçmenlerine yoramazsın. E siz bunu hergün yapıyorsunuz be kardeşim.. İşinize gelmeyincemi farklı oldu bu durum ?

Mesajımda ne diyorum ? Günlük yaşamınızda , etrafınıdaki kürt kökenli insanlardan ayrılmak istemediklerini anlayabilirsiniz. Demekki bu konuda tam anlamı ile temsil etmediklerini ben buradan anlıyor ve yorumunu yapıyormuşum.

Ama mesajları okurken amaç anlamak dışında "çevirip çevirip nasıl laf sokayım" olunca durum bu. Cidden bukadar kasma kendini birine laf atıcam , laf sokucam diye. Genel tartışmada tek kelime üzerinden kıt yerlere gelme sevdandan vazgeç. He sen böyle kıt şekilde anlıyorsan veya bunda ısrar ediyorsan da , nasıl anlarsan anla umrumda değil bu saatten sonra.

Amacını çok açık şekilde belli ediyorsun. Bakalım daha nekadar kasacaksın bekliyorum merakla.
Sosyal ağlarda paylaş

kürt açılımı gibi muğlak ve derya deniz bir konuda sözcüsü olduğunu söylüyorsun, yani bu konuda söyleyecekleri herşeyin dtp seçmeni adına olacağını iddia ediyorsun, bu konuyla ilgili bir muhattap aranıyorsa bu dtpdir diyorsun, "kimle konuşacaksın, duvarla mı?",
ondan sonra açılımın içinden bir yorum yapılınca "yok hayır, kürtler bu şekilde düşünmüyor, dtp bu konuda sözcüsü olamaz" diyorsun, duvarla konuşmayı tercih ediyorsun.
Kararsızsın.
dtp'yi neye göre muhattap alacağımızı neye göre almayacağımızı kayıtsız şartsız açılım yanlısı olarak sen de bilmiyorsun.

en başından beri böyle sıradışı tekliflerle gelecek bir dtp'nin kürtlerin sözcüsü olamayacağını söylüyorum.
Aslında dtp kürtlerin sözcüsü olabilir, ama daha yumuşaması ve en başta pkk'yı reddedip tehditlerden vazgeçmesi gerek.

sonra da tipik yok debelenmek, yok kasmak, yok inat etmek, standarda bağladın artık, neler yazacağını önceden tahmin edebiliyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

sg1, Sen resmi görüşmelerde senin yerine görüşme yapacak olan osmanı tayin ettin. Osman görüşmelerde senin düşüncelerini dile getiriyor , ama her ne varki bu adam aynı zamanda senin düşüncen olmamasına rağmen kendi çıkarına farklı şeyleri de söylüyor.

Şimdi resmi görüşmelerde senin tayin ettiğin adamı kimsenin sallamayıp hiçbirşekilde senin işlerinle ilgilenmemeleri mi lazım ? Yoksa öyle ya da böyle tek resmi temsilci osman diye görüşmelerimi lazım ? Ya da hiç görüşme yapılmasın ve senin tüm işlerin aksasın donsun yeni temsilci seçene kadar..

Sen diyorsun ya duvarla görüşseler daha iyi bazı konularda. Bu sözün bana gerçekçiliğini açabilir misin ? Gözümüzün önünde olanları öyle bir çarpıtıyorsun ki , dansöz vs. diye foto koyuyorsun buraya sana ne yakışır hiç düşünmedim..

Hükümet sadece dtp ile mi görüştü ? Öyle olsa hadi kesicem sesimi. Öyle birşey de yok , iş adamları , stk larla , gazetecilerle vs. birçok kesimden insanla görüşmeler yapıldı , görüşler alındı. Bunların hepsi ile görüşüp , dtp ile de görüşmek zarar mı verir ? Yoksa dile getirdikleri haklı ve doğru bazı şeyleri öğrenmek yarar mı getirir. Onların söylediği illegal veya ülkemizin bölünmezliğine aykırı söylemleri , istekleri kabulmu etmiş olacağız görüştük diye ?

Ben ülkemin bölünmezliğini , etnik ayrımcılığı vs. göz önünde şart olarak koyduktan sonra , karşımdakinin bunlara karşı getirdiği öneriler beni ilgilendirmez , ben karşımdakinin bana söyleyeceği diğer önerilere bakarım ve değerlendiririm. Sanki dtp ile görüşüldü diye adamların eline joyistik verdik her istedikleri olarak , her istediklerini yapacaklar...

E yok böyle birşey , kendi kendinize gelin güvey oluyorsunuz. Olmayada devam edin.

edit: NoTwisT , bu dediğine de katılıyorum. Daha geçen gün içişleri bakanının konuşmasından sonra ahmet türk çıkıp kürt halkı büyük hayal kırıklığına uğramıştır , güveni kalmamıştır vs diye yarım saat 1 saat sonra açıklama yaptı. Direk sallama saçmasapan ve yalan bir açıklamaydı. O akşam haber kanallarının muhabirleri diyarbakırda sokakta insanlarla konuştu , tam tersine yorumlar geldi.

Her konuda , her dedikleri ile kürt halkını temsil etmiyorlar. Kürtlerin istekleri dışında kendi siyasi isteklerini ve amaçlarını da araya sokuşturuyorlar sözde kürt kökenli vatandaşların isteği diye. Bizim görevimiz de bu tarz aldatmacaları yememek. Onları dinliyoruz diye bunları yemek zorunda değiliz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...