Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Monitöre görüntü gelmiyor, Yardım lütfen

davoodo

Öne çıkan mesajlar

Merhaba arkadşlar dün bir pc topladım, eve geldim tüm parçaları

titizlikle taktım. Bilgisayarı açtığımda monitörün ışığı

yanmıyor bile, ekran kapkara, bilgisayardan hiçbir uyarı sesi

gelmiyor biplemeler falan yok yani(anakarta speakerı bağladım).Parçaları çıkarıp taktim sistem şöyle
-Gigabyte MA770T-UD3P /DDR3 1666 S+GL+1394+16X 938p
-AMD Phenom II 550 X2 (3.1 GHz) 7MB 938p Black Ed.
-2 gb kingston ddr 1333mhz ram
-Sapphire HD4350 512 MB/1 GB 64Bit DDR2 HDMI 16X
-350 watt psu

Sorun ekran kartında diye düşünüyorum, sizler ne dersiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

Escobar yardımın için teşekkürler ekran kartını test ettim ve problem yok dediğin gibi.
Eve gidince kabloları tekrardan takıcam yine olmazsa artık neden kaynaklanıyordur sorun?
Bir de power düğmesinden çıkan anakarta bağlanan kablosunun (power led kablosunun) geniş ağızlı dişi ve eril 2 çıkışı var(power supllydan çıkan idelere bağladıgımız güç kablosu gibi) bunları biryere bağlamadım, acaba bir eyre bağlamak gerkiyor mu?
Sosyal ağlarda paylaş

escobar çok teşekkür ederim, resimler gerççekten çok faydalı oldu, ramin ordaki güç kablosunu takmışttım ama öteki ufak olanı takmamıştım, takınca çalıştı makina gayet güzel :)

bir sorum daha var o 2. dediğim,anakart üzerinde ufak olan güc kablosu girişinde 8li şu şekilde giriş var ....
....

benim power supplydan ise 4lü şu şekilde ..
..
boş kalan 4lüyede bi kablo takmak gerekir mi ? yeni power supply falan almam gerekir mi? makina şu anda sorunsuz çalışıyor gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

Yok sendeki de dogru. Kablodan kabloya degisiyor o. 8'li görünen kablo alsan bile icinde 4 pin olur. O baglantilarin 4'ü Gnd 4'ü +12V. Ama kullanilanlar kabloya göre 2 Gnd 2 +12V olur hep.
Ben de ilk defa aldigimda bu yeni kartlardan o kabloyu takmayi unutmustum eheh

Edit: 8'li de varmis ama, bu kartta kullanmak zorunda degilsin. Sanirim bazi güc kaynaklarinda 8'li var, millet yeni kablo almasin diye ona hazir yapmislar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...