Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

hal.dll hatasi

Odeon

Öne çıkan mesajlar

bilgisayari kapatip yeniden calistirdigimda hep hal.dll hatasi almaya basladim.
boot.ini'de bir sorun var sanirim. her seferinde windows onarmadan komut sistemide gidip. bootcfg rebuild edip sorunu cozuyorum pc aciliyor ama 2 3 acip kapamadan sonra yeniden ayni sorun oluyor. bu sorunu kokten halletmenin bir cozumu varmi ?
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Eğer win XP açılırken "hal.dll" gibi bi saçma hata veriyosa 1. kesin hdd partisyonlarını kurcalamışsınızdır (çok düşük bi ihtimalle bi virüste bunu yapabiir) -tıpkı benim gibi :) 2. panikleyip formata falan kalkışmayın, çözüm çok basit: "c:boot.ini" dosyasında win Xp nin kurulu olduğu parisyonu değiştirmeniz yeterli. Benim yaptığım hatadan yola çıkarsak:
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS="Microsoft Windows QB Edition" /fastdetect
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(4)WINDOWS="Windows Server 2003, Web" /fastdetect
olan durumu 2. bir disk bölümleme yazılımı ile değiştiriyorum yani "partition (1)" değil "(2)" olmalı. bu kadar basit.
sistemi kurulum Cd'si ile açarak komut isteminde varsayılan C:boot.ini dosyasını edit'leyerek sorunu çözebilirsiniz. Eğer yoksa gene korkamayın; çalışan bi WinXp den boot.ini dosyasını alıp düzenledikten sonra c: dizinine kopyalayabilrsiniz. Onu nasılmı yapıcaksınız? eh artık bilmiyosanız zaten böle bi hata verdirme olasılığınızda yok... :)
ilgilenen, ilgilenmeyen herkese iyigünler.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...