Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

hal.dll hatasi

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
bilgisayari kapatip yeniden calistirdigimda hep hal.dll hatasi almaya basladim.
boot.ini'de bir sorun var sanirim. her seferinde windows onarmadan komut sistemide gidip. bootcfg rebuild edip sorunu cozuyorum pc aciliyor ama 2 3 acip kapamadan sonra yeniden ayni sorun oluyor. bu sorunu kokten halletmenin bir cozumu varmi ?
Mesaj tarihi:
said:
Eğer win XP açılırken "hal.dll" gibi bi saçma hata veriyosa 1. kesin hdd partisyonlarını kurcalamışsınızdır (çok düşük bi ihtimalle bi virüste bunu yapabiir) -tıpkı benim gibi :) 2. panikleyip formata falan kalkışmayın, çözüm çok basit: "c:boot.ini" dosyasında win Xp nin kurulu olduğu parisyonu değiştirmeniz yeterli. Benim yaptığım hatadan yola çıkarsak:
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS="Microsoft Windows QB Edition" /fastdetect
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(4)WINDOWS="Windows Server 2003, Web" /fastdetect
olan durumu 2. bir disk bölümleme yazılımı ile değiştiriyorum yani "partition (1)" değil "(2)" olmalı. bu kadar basit.
sistemi kurulum Cd'si ile açarak komut isteminde varsayılan C:boot.ini dosyasını edit'leyerek sorunu çözebilirsiniz. Eğer yoksa gene korkamayın; çalışan bi WinXp den boot.ini dosyasını alıp düzenledikten sonra c: dizinine kopyalayabilrsiniz. Onu nasılmı yapıcaksınız? eh artık bilmiyosanız zaten böle bi hata verdirme olasılığınızda yok... :)
ilgilenen, ilgilenmeyen herkese iyigünler.
  • Yeni Oluştur...