di Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2009 Selam, Delirmek uzereyim. Kuracagimiz guncel linux disto'lari sunucular ustundeki ethernet kartlarini tanimiyorlar ve tek olay kernel'da bitiyor. Gidip custom cd'lerin paketlerini secmekle ugrasmak istemiyorum. Kolaya kacip mevcut ISO icindeki kernel versiyonunu upgrade etmek istiyorum. Su da olur; oturup makinalardan birine bi ethernet karti takarim. Prototip sistemimi kurarim, sonra o kurulu sistemi distro olarak build ederim. Lakin ikisi konusunda da yardim lazim. Uzerinde calistigim distro Debian Lenny. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 Makinanin birinde kernel derleyip sorunu hallettik lakin ayni kernel'i ayni ozellikteki ikinci makinaya cakinca dagildi makina. kanguruculeysins. Su sorunumu cozene durum ismarlicam lan! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2009 1. Yol CD'deki datayi once diskine kopyala ( normal cp ile ) Sonra herhangi bir prototip makinada kernelini derleyip ( direk image a gom driver'i ), sonra bu kernel imageini CD de kernellerin bulundugu noktaya koy - ister varolan bir image ile degistir, istersen yeni bir image yarat.. Yeni image yaratirsan tabii boot parametrelerinin degistirildigi dosyayi da degistirmen gerekecek. Sonra CD'deki datalari diske kopyaladigin directory nin rootunda ; mkisofs -o /path/to/new/iso/new.iso -b isolinux/isolinux.bin -c isolinux/boot.cat -no-emul-boot -boot-load-size 4 -boot-info-table -J -R -V “Debian Tim” . Olusturulacak new.iso dosyasini da yaz bi CD ye, oldu da bitti. DVD icin de ayni durum gecerli, illa CD olmasina gerek yok. 2. Yol Yeni makinaya eski bir ethernet karti tak. En son kerneli indir, otur derle. 3. Yol ( denemek lazim, hic denemedim ) Baska bir makinada yeni bir kernel derle. Kernel'de bahsettigin ethernet kartini module olarak derle. O modulu yeni makinaya bir sekilde kopyala ve modprobe la dene calistirmayi. Minor bir kernel version farki varsa, calisma ihtimali cok yuksek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2009 . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2009 Bu konuda epeyce yirtindim lakin her seferinde "This is not suitable Debian CD" mesajindan kurtulamadim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2009 Debian'a ozel bir kernel derleme falan vardi galiba ya. Ondandir belki. Kullanmayin boyle sacma distrolari, Slackware varken mis gibi :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar