Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

distro iso'su icindeki linux kernel versiyonunu degistirmek ?

di

Öne çıkan mesajlar

Selam,

Delirmek uzereyim. Kuracagimiz guncel linux disto'lari sunucular ustundeki ethernet kartlarini tanimiyorlar ve tek olay kernel'da bitiyor.

Gidip custom cd'lerin paketlerini secmekle ugrasmak istemiyorum. Kolaya kacip mevcut ISO icindeki kernel versiyonunu upgrade etmek istiyorum.

Su da olur; oturup makinalardan birine bi ethernet karti takarim. Prototip sistemimi kurarim, sonra o kurulu sistemi distro olarak build ederim.

Lakin ikisi konusunda da yardim lazim. Uzerinde calistigim distro Debian Lenny.
Sosyal ağlarda paylaş

1. Yol

CD'deki datayi once diskine kopyala ( normal cp ile )

Sonra herhangi bir prototip makinada kernelini derleyip ( direk image a gom driver'i ), sonra bu kernel imageini CD de kernellerin bulundugu noktaya koy - ister varolan bir image ile degistir, istersen yeni bir image yarat.. Yeni image yaratirsan tabii boot parametrelerinin degistirildigi dosyayi da degistirmen gerekecek.

Sonra CD'deki datalari diske kopyaladigin directory nin rootunda ;

mkisofs -o /path/to/new/iso/new.iso -b isolinux/isolinux.bin
-c isolinux/boot.cat -no-emul-boot -boot-load-size 4
-boot-info-table -J -R -V “Debian Tim” .

Olusturulacak new.iso dosyasini da yaz bi CD ye, oldu da bitti. DVD icin de ayni durum gecerli, illa CD olmasina gerek yok.

2. Yol
Yeni makinaya eski bir ethernet karti tak. En son kerneli indir, otur derle.

3. Yol ( denemek lazim, hic denemedim )
Baska bir makinada yeni bir kernel derle. Kernel'de bahsettigin ethernet kartini module olarak derle. O modulu yeni makinaya bir sekilde kopyala ve modprobe la dene calistirmayi. Minor bir kernel version farki varsa, calisma ihtimali cok yuksek.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...