Admin DynamicK Mesaj tarihi: Nisan 23, 2003 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2003 biz şimdi nerde cs oynucaz peki kral öldü..[hline]Grandmaster Hamburger www.dynamick.net Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonutopia Mesaj tarihi: Nisan 24, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2003 aman haa....[hline]A little less conversation a little more action please Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Lancelot_ Mesaj tarihi: Nisan 24, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2003 Ya abiler bakın 100de 80 snn tekrar açılıyor başka biri satın almış telif hakkını felams eski snanane gibi olmucak kopya oyunla giremicez:-( artık orjinal ile sananeye girebileceksiniz[hline]Olyden[Lancelot Ivanov] Nblden[Silver] Vestelden[Lancelot Ivanov] Diye Tanırlar beni... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Catscratch Mesaj tarihi: Nisan 24, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2003 Snn'nin bunu tek iken yapması gerekirdi. Geç kaldılar.[hline]This Cat Scratches Free. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Nisan 24, 2003 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2003 off ya.. ne sanıyorki bu esen midir ne daha dogru düzgün haklarını kullanamıyor.. şikayet etmek lazım sanırım.. neyse sanane kolay kolay kapanmaz sanmamda.. sonuçta esen snnden hıncını çıkardı sonuçta insanlar kendileri giziden server kuramayacak yani..[hline]===> orc_lord <=== *Çok sevdiği babannesini kaybettiği için üzgündür* *Balık katili olmuştur* Tıkla tıkla bak ne çıkacak ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Nisan 24, 2003 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2003 bende onu diyecektim şimdi :)[hline]===> orc_lord <=== *Çok sevdiği babannesini kaybettiği için üzgündür* *Balık katili olmuştur* Tıkla tıkla bak ne çıkacak ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Nisan 24, 2003 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2003 valla hepsi bi kenara snn kadar kaliteli cs serverı varmı şuan? istatistik olucak ve server sayısı en az 5-6 olucak[hline]Grandmaster Hamburger www.dynamick.net Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Nisan 24, 2003 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2003 hmm yok sanırım zaten orjinal olayına geçilirse olmasıda zor görünüyor biraz :)[hline]===> orc_lord <=== *Çok sevdiği babannesini kaybettiği için üzgündür* *Balık katili olmuştur* Tıkla tıkla bak ne çıkacak ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TheSilver Mesaj tarihi: Nisan 24, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2003 Bence orjinal oyuna geçerlerse şimdidki üye sayısının %2 sinin bile yakalayamazlar üye adamlarda kendi başlarına dolanıp italyada tavuk vurmaktan başka birşey yapamaz [Bu mesaj TheSilver tarafından 24 April 2003 19:18 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Nisan 24, 2003 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2003 doğru :) kendilerine staff bile bulmaları zor olur gibime geliyor :) ne olacak sanki bunun önüne geçseler bile gizli shardlar ne olacak :)[hline]===> orc_lord <=== *Çok sevdiği babannesini kaybettiği için üzgündür* *Balık katili olmuştur* Tıkla tıkla bak ne çıkacak ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Skymaster Mesaj tarihi: Nisan 24, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2003 Bu haberin aslı yoktur... SNN Yetkilisinden gelen haber; Sayın Yetkili, Aşağıdaki linkte bulunan Sanane ile ilgili haber yanlış bilgiler taşımaktadır. 6 ay kapatma ve 50000$ bilgisi gerçek olmayıp Esen yandaşları tarafından uydurulmuş bir haberdir. Gerekli çalışma yapılmakta ve sitenin tekrar yayına başlamasıyla gerekli açıklama yapılacaktır. Bu aşamaya kadar resmi bir açıklama olmadan butür haberler yayınlamamanızı ve bahse konu haberinizinde gösterimden kaldırılmasını arz ederim. Bahse konu haber: http://www.trgamer.com/haberler.asp?id=4247 Saygılarımla. Tocuh&Go --------------------------------- Buda bana Sandwaves 'den GELEN mail ; Sayin Gokhan Oksan, http://www.trgamer.com/haberler.asp?id=4247 adresinde yer verdiğiniz ve kaynağını http://www.clanexs.com/modules.php?name=News&file=article&sid=409 olarak gösterdiğiniz adresteki bilgileri araştırmadan bu şekilde haber yapmanız doğru değildir. Bu haberin alındığı kaynakta yazılan Sandwaves ile iligili cümleler ve düşünceler doğru değildir. "Hemen araştırdım ve olayın nasıl bir boyutta gerçekleştiğini görünce dehşete düştüm. Olay Sandwaves.org' un, Sanane.com ' u şikayet ederek kapattırmayı başarmasıyla oldu. Bunu nasıl yaptı ? Sandwaves.org yani ESEN ELEKTRONİK SAN.VE TİC.LTD.ŞTİ. Sierranın Türkiye Distirbitörülüğünü alarak dava açması ve oyunları illegal servelarda oynattığı sonucu ile kapttırması." Önyargı ve kişisel yorumun yanlış anlaşılmalarıyla büyüyen bir zincir bu. Bu konuyla ilgili açıklamayı http://www.sandwaves.org/forumx/viewtopic.php?topic=5863&forum=17 adresinden SANDWAVES DUYURUSU olarak bulabilirsiniz. QWERTY Sandwaves Dev. Team ------------- SANENE(SNN) SU ANDA BAKIM (GELİŞTİRME) AŞAMASINDADIR, KAPANMA YOLUNDAKİ BİLGİLER KESİNLİKLE YANLIŞTIR !!![hline]C++,Delphi,Php,Web Design,Sphere Devoloper. *************Mail-Icq************* See Ya... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Nisan 24, 2003 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2003 inşallah doğrudur..[hline]===> orc_lord <=== *Çok sevdiği babannesini kaybettiği için üzgündür* *Balık katili olmuştur* Tıkla tıkla bak ne çıkacak ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
QaQa Mesaj tarihi: Nisan 26, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2003 snn kalbimizdesin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Nisan 26, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2003 Kapalı basbaya SNN.İşallah gelir[hline]Silphatos Iceheart Synthetic Intelligent Lifeform Programmed for Harm/Android Trained for Observation and Sabotage OwO >Silphatos Iceheart - Locus@NBL >Grynn Iceheart - Ethernass >Grynn Uth Xare - Quaxis >Botanika - SNN,MedicGS,@net CS 6.2 - SNN HLDM ver.1.0.1.6 ~~[b]FORZA BEŞİKTAŞ~~ Pascal Nouma-21 kalbimizde yaşıyacaksın... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Nisan 26, 2003 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2003 snn bakımdadır lafı ve sanki dava olmamış şikayet gelmemiş gibi göstermesi yalancılık bence bakım olsaydı 6 ay gibi çok uzun bir süre(ki bu yaz tatiline denk geliyor..) kapalı kalıcagı belirlenseydi bu onceden duyuru yapılıp haber verilirdi artık herşey bir yana inşallah en kısa sürede tekrardan açılır, ve kaldıgımız yerden devam ederiz[hline]Grandmaster Hamburger www.dynamick.net Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Nisan 26, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2003 said: SwGC, 22 April 2003 13:09 tarihinde demiş ki: Senelerdir tekel zihniyetiyle yurutulen bir gaming havuzu icersinde yuzen bir kisi, su anda olusturulan yeni bir yapilanmayi da bu zihniyetin bir rakip olusumu olarak gorecektir. Dogaldir. Burada oyunculari endiselendiren nedir? Sandwaves in butun dunyayi ele gecirip tekel olmasi mi? Esen Elektronik'in butun oyunculari tarlalarda kole olarak calistirmasi mi? Bunlari zaten forumlarimizda defalarca konustuk. Defalarca onyargilari kirmayi denedik. Yanliz malesef insanlar bazi realiteler gerceklesmeden sorgusuz sualsiz yargilamalardan ve daha cok forumlarda ortaya cikan ego atmosferlerinden kurtulamamaktadirlar. Bu sebeple biz herseyi zamana birakmak tarafindayiz. Zamanla size bu olusumun dogrularini bir bir tanitmak yanlisiyiz. Umuyoruz bu tahminimizden daha yakin bir tarihte gerceklesecek. Herkese iyi oyunlar. [Bu mesaj SwGC tarafından 22 April 2003 13:11 tarihinde değiştirilmiştir] sizin forumlarinizda gozlemledigim, yoneticilerinizin oyun camiasina "paraniz yoksa ne yaparsaniz yapin" "begenmiyorsaniz yolunuz acik" gibi soylemleri insanlarin neden hoslanmadiginin ve onyargilarinin nedeni olsa gerek..[hline]www.mizzah.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Nisan 26, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2003 said: Szasstam, 22 April 2003 13:55 tarihinde demiş ki: Öncelikle burda kopya oyun olmalı diyen herkesi esefle kınıyorum.. Türkiyeye emek vermesinler diyenleri ise anlamıyorum.. Ben bilgisayar mühendisliği okuyorum ve oyun yazılımı üzerine çalışmak istiyorum benim emeğimi çalan ve haksız kullanan herkez Adi Şerefsiz Hırsızdır benim gözümde... Yasak olsun !!! kimse kopya oyun alamasın bence en doğrusu budur alamıyosan alma kardeşim , sigara içeceğine git oyun al yada dışarı çıkacağına sinemaya gideceğine git oyun al... Hangi hakla benim emeğimi çalıyosun sen ? Evet ben taraflıyım oyun üreticilerinin tarafındayım , çünkü bu işi bu kopya oyun yüzünden türkiyede yapamıycam ve ülkemden ayrılmam gerekicek peki neden , insanlar hırsız oldukları için ? Ben kimseye heryerde satılıyorken , yada bedeva serverları varken almayın , alırsanız haksızlık ediyosunuz demiyorum yanlış anlamayın. Ben bu kopyalar ortadan kalkmalı yasaklanmalı diyorum tabiki 2 milyona kopyası satılan bir oyunu gidip 60$ dürüstlük olsun diye almazsınız, ALMAM ama 2 milyona satılmıyorsa o oyun eliniz mahkum.... pasa, EMEGININ karsiligini alacaksin tabi. bu senin hakkin. ama sence IT sektorunde yazilimlar EMEGIN karsiligi fiyatlarla mi satiliyor ? bu kadar mi yuksek bir emek ki, cogu ticari yazilim bir buzdolabindan daha pahaliya satiliyor ? ki bir buzdolabinin uretiminde her tur muhendis, her tur yazilim ve her tur teknisyen ve malzeme kullaniliyor ? burada mevzu nedir biliyor musun ? ittirebildigime ittirebildigim kadar ittiririm mantigidir. ABD de bircok eyalette fahis fiyata karsi yasalar vardir. fabrikalar bir urunu satarken maliyet+yuzde kar hesaplar ve satarlar, eyalet kanunlari da yuzde karin en fazla ne kadar olabilecegini belirtir. bunun amaci tuketiciyi korumak, ve serbest piyasa ekonomisinin istismar edilmesini engellemektir. simdi bir de microsofta bakalim. ornek olarak. ne kadar cok emek harciyorlar degil mi herhangi bir isletim sistemini yapmak icin. evet. 1000 tane super programciya ayda 1 milyon dolar maas veriyorlar belki. evet gelistirme masraflari cok yuksek haklisin. AMA URETIM MASRAFI SIFIR !!! 2-3 tane saglam makina atinca bi odaya, bir saatte binlerce cd basarsin. netice itibariyle belli bir miktar cd-yazilim satinca, uretim masrafin cok az oldugu icin, gelistirme masrafi - ki bir seferlik bir costtur - cikmis olur. hele microsoft gibi tekelsen ve zilyonlarca satiyorsan. neticede ilk yildan sonraki yapilan satislar bana sorarsan, microsoftun sadece kar ettigi satislardir. hadi de ilk yil degil 1.5 yil olsun. e ? 3. yil niye ayni fiyatta peki ? ya da 6. yil niye fiyatini 4 te birine dusuruyolar yeni isletim sistemini cikarinca ? demek ki maliyet cok dusuk. bu ne demektir ? bu emek kavrami asiri oranda istismar ediliyor demektir. bu yazilim dunyasinin daha yeni bir ticari ortam olmasi nedeniyle kural ve kanunlarin henuz oturmamis olmasindan yararlanarak fahis fiyatlar ve tekelle piyasayi istismar etmek demektir. pasa, emeginin karsiligini kazan. ama EMEGININ karsiligini kazan. neticede bir yazilim, surulurken bir kere cikarilir. programcilik biliyorsun kesinlikle, dersin ki simdi sonra gelistirmesi var filan. sen de biliyorsun ki urun yamalari ve gelistirme urunun ilk tasarimi kadar maliyet ve zahmetli olmaz. bu neticede su sonuca variyor. eger bir kisinin emegini calan adam hirsiz, serefsizse, emegi tekel ve sair yollar vasitasiyla gerekce gosterip sistemi ve insanlari fahis fiyatlarla istismar edenler de ayni oranda sucludur.[hline]www.mizzah.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Nisan 26, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2003 said: dark-dr, 22 April 2003 16:42 tarihinde demiş ki: bir cok bilgi carpitilmis, istege gore degistirilmis vs. bir kere orjinal oyunlar 60-70$ degil. 30$ oluyor genelde ciktiktan 1-2 hafta sonra, 1 senelik oyunlarda 20 dolar civarina bulunuyor. sorun su ki, o kadar alismissiniz ki 3 milyona kopya oyun olayina size cok yuksek geliyor bu fiyat. halbuki 40 milyon ustune bu kadar emek verilmis bir oyun icin gayet uygun bir fiyat. 300 binlik 2 cdlik oyunun nerdeyse hicbir emek olmadan(sadece satis zahmeti) 5 milyona satilmasi normal geliyor da, ustunde senelerce ugrasilmis, hazirlanmasi sirasinda yuzlerce insana maas verilmis, bilgisayariydi elektrigiydi lojistigiydi binlerce dolar harcanmis oyuna 40 milyon vermek cok mu geliyor yahu? nasi bi mantiktir anlamam ki. ha bir de hic turkiyenin fakir insani, memur cocuu edebiyati yapmayin. buraya yazan herkes ayda bir oyuna 40 milyon verecek kadar imkana sahip. 2 gunde bir oyun oynayacaginiza efendi gibi ayda bir iki ayda bir oyununuzu alir oynarsiniz. ha yok ben kopya alirim bosverin diyosaniz da kimsenin lafi yok zaten ama bunun savunulacak hic bir tarafi yok, efendi efendi kopyanizi alir oynarsiniz susarsiniz, gelip sacmasapan savunmayin su konuyu allahaskina forum koselerinde. [Bu mesaj dark-dr tarafından 22 April 2003 16:42 tarihinde değiştirilmiştir] [Bu mesaj dark-dr tarafından 22 April 2003 16:43 tarihinde değiştirilmiştir] abi bu masraflari cok abartiyosunuz. bakiniz arcelik yeni bulasik makinesi fabrikasina projesinden kurulumuna milylarlarca dolar harcadi, fabrika avrupanin en otomize fabrikasi oldu, hala bulasik makineleri 700 milyon fiyatla satiliyor. ha diyeceksiniz cok satiliyor ondan. e abi oyun az mi satiliyor ? en basit iktisadi gerceklerden biri. fiyati dusuk olan seyin surumu artar. adamlar tutmasin 40 dolar fiyat, versinler 10 dolar, herkes peynir ekmek gibi alir.[hline]www.mizzah.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Nisan 26, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2003 said: Ageera-SwGC, 22 April 2003 17:05 tarihinde demiş ki: Selamlar; Eğer parasızlıktan şikayet edip kablo.net,adsl, dial up vb gibi bağlantılarla girenler hemen sussunlar. Aylık 75-80 milyon ödeyebiliyorsanız (oyun ve forum için) 32 milyona bir wc3, 16 milyona HL alabilirsiniz demektir. burada tek masraftan bakmamak lazim. o adsle 75-80 milyon odeyenlerin cogu telekoma 150 milyon dialup odememek icin adsl aliyor. ve bir insanin sadece adsl masrafi olmuyor. kirasi, benzini, elektrik su gibi birsuru masraf da var yok mu ? butun bunlari da hesaba katmak lazim. belki adam ancak denklestiriyor butceyi.[hline]www.mizzah.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Catscratch Mesaj tarihi: Nisan 26, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2003 Bir sektörde tekel oluşmuşsa o sektör bozulmuş demektir. Ne kadar "kaliteli" olursa olsun.[hline]This Cat Scratches Free. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Nisan 26, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2003 son derece dogru. tekel denilen sey 17. yuzyil merkantilizminden farksizdir. tekele karsi abdde tonla yasa varken herhangi bir alanda herhangi bir seyin tekel olmasinin turkiyede kabul edilebilmesi geri kalmislik zihniyetidir.[hline]www.mizzah.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arlooax Mesaj tarihi: Nisan 26, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2003 Tekellik kavramı şu şekilde: Bir servis veya hizmeti veren sadece bir veya iki şirket varsa bu Tekel demek değil. Eğer bu bir iki şirket, finansal veya başka alanlardaki güçlerini kullanarak başka girişimcilerin o alanda hizmet vermesini dolaylı yoldan engelliyorsa Tekel bu demek oluyor. Microsoftun PC OS yazılımlarındaki gücünü Explorer piyasasında kullanmaya kalkması gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Nisan 26, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2003 maalesef esen elektronigin giristigi tesebbus, online oyun olarak kendi sattiklarindan baska pek secenek birakmiyor. yaygin olarak oynanan oyunlardan bir tek uo kaliyor geriye sanirim.[hline]www.mizzah.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arlooax Mesaj tarihi: Nisan 26, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2003 Bence oyun dünyası girişimcilere açık bir dünya. Bizde olmayan şey benim fikrimce ülkemizdeki şirketlerin irili ufaklı bu alana yatırım yapmamaları, ben canı gönülden istiyorum, girişimciler çıksa, distribitörlükler alsalar, yatırım yapsalar, yatırımlar gelse filan ... Çok isterdim bir EA official sunucu açılsın ülkemizde, bende girip oynayayım bu işin profosyonelce ele alındığı bir ortamda. İşallah olur bunlar da, benim şahsi fikrim ve temennim bu yolda.. Arlooax The Elven Mage Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Nisan 26, 2003 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2003 ülkemizde geçen bir adventure oyunu yapcaksın ingce,türkçe,almanca versiyonları olucak yok satar bütün dünyada.. ülke tanıtımına katkıdada bulunur sağlam girişimciler olsa bu konuda biter olay[hline]Grandmaster Hamburger www.dynamick.net Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar