Esau Mesaj tarihi: Ocak 3, 2012 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2012 teşekkürler sağol, bir de ben herhangi bir kursa gitmedim o kısma yazmasam da olur sanırım?
AtlaraFisildayan Mesaj tarihi: Mart 29, 2012 Mesaj tarihi: Mart 29, 2012 illaki 2 kimlik belgesi muhabbeti nedir bilen var mı? bende sadece kimlik var. pasaport ya da ehliyet yok, giremiyecem mi yani?
fixmen Mesaj tarihi: Mart 29, 2012 Mesaj tarihi: Mart 29, 2012 Ben normal TC kimliğimle girdim. Ne pasaport ne ehliyet. TC noyu giriyorsun, tamam.
moonfall Mesaj tarihi: Ekim 20, 2012 Mesaj tarihi: Ekim 20, 2012 bugun izmir de yapılan akademik sınavına girdim. listening bölümü fena değildi 7 civarı bekliyorum. reading cok iyi gecti 7.5 8 olur. writing en cok stres yaptıgım bölümdü. yok kelime sayısıydı yok parça bütünlüğüydü yok zamanı yetiştircektim derken sacma sapan bişeyler karaladım beklentim baya düşük 6 gelirse iyi. speaking ise tam bir facia oldu. beklediğimden daha zorlu gecti sınav. sebebi hem soruların cok absürt ve pek ilgim olmayan konudan gelmesi, birazda benim heyecanlanmam sebebiyle ciddi gramer hataları yaptım. bazı kelimeleri hatırlamakta zorlandım. bi kac soruda cidden sıkıntı yaşadım. panik yapıp akıcılığımı kaybettim. 6 olur diye ümit ediyorum. sınava giren başka arkadaşlar olduysa umarım onların daha iyi gecmiştir.
moonfall Mesaj tarihi: Kasım 4, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 4, 2012 evet sınav sonucları siteden acıklandı. listening : 7.5 reading : 6.5 writing: 7 speaking: 7.5 overall: 7 düşündüğüm bir cok okula başvuru için yeterli olur sanırsam. umarım aynı şansı okullardan kabul görme aşamasında da yaşarım
fixmen Mesaj tarihi: Kasım 4, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 4, 2012 Ingiltere icin dert etme derim. Burda oyle tipler var ki, bize niye bu kadar kastiriyorlar, stress ediyorlar diyecen.
moonfall Mesaj tarihi: Kasım 4, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 4, 2012 paradan haber ver bize kac para harcıyosun ayda
fixmen Mesaj tarihi: Kasım 4, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 4, 2012 Ilk ay masrafli gecti o yuzden su an icin net bir rakam soyleyemem. Biraz daha zaman gecsin net rakami yazarim. Kabaca Cardiff icin aylik 450£ civari rahat yetiyor. Kira, kitap masrafi ve kiyafet alisverisi haric. Her gun disarda yemiyorum, genelde kendim yemek yapiyorum. Her Cuma ve/ veya Cumartesi disarda eglence ve haftaici ev partileri. Alkol icin disari her haftasonu cikma ortalama 10£ civari gidiyor. Ev partileri daha ucuza geliyor. Telefon aylik 15£. Ulasim genelde yuruyerek cunku hersey cok yakin bana. Taxiye binersekte arkadaslarla biniyoruz kelle basi 1£. Aklima gelen simdilik bunlar. Dedigim gibi detaylisini bu ay gecince yazarim.
yav Mesaj tarihi: Kasım 4, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 4, 2012 http://www.britishcouncil.org/tr/turkey-learning-exams-ielts-exam-dates.htm GT = Genel Eğitim AC= Akademik Eğitim böyle bir ayrımı da mı varmış ielts'in yav? geçerlilik süresi 2 yıl mıydı? ben kendi seviyemi anlayabilmek ve başkalarına (aka staj başvurularında) anlatacak olursam adını koyabilmek adına aralık-ocak gibi girmek istiyorum toefl veya ielts'e. En erken yüksek başvurusu yapacağım vakit hiç sanmamakla birlikte 1,5 yıl; ideal olarak 2-3 yıl sonra olur heralde ve o zamana kadar mutlaka tekrar girerim. AC'ye mi girmem lazım nedir yani? bilmiyodum bu ayrımı.
fixmen Mesaj tarihi: Kasım 4, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 4, 2012 AC girmen gereken kisim. Oburu self satisfaction gibi birsey.
nedanko Mesaj tarihi: Kasım 4, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 4, 2012 self satisfaction degil tabii, diploma kursuna gidecekseniz akademik istemiyolar. general daha kolay akademige gore. oturum izni vs alirken de general istiyolar. ama akademik de kabul oluyo tabii. universite/master da vs akademik gerekiyor. bu arada gayet iyi puanlarin, akademikse girersin her uni ye au da. eger doktora vs ise sanirim 7 each band isteyenler var. oturum icin min 7 each band, 8 each band alirsan oturum alman kolaylasiyor fazla puan aliyosun point testte. birde tr de halletmeye calisin, au da mesela writing ve speaking daha dusuk geliyor. insanlar kendi ulkelerinde girmeyi tercih ediyor o yuzden mumkunse. cunku writing ve speaking subjektif, reading listening objektif bakiliyor. okuyan/dinleyen insanlarin beklentileri daha yuksek oluyor buralarda. tr gibi ulkelerde girenler hep turk oldugu icin, turkler arasinda yarisiyosun gibi oluyor. psikolojik bisi. ben yeni zelanda da girdim onda bile farketti mesela, en kotu konusmalarimdan birini yaptim en iyi puanlarimdan birini aldim. 3 defa girdim ben toplamda farkli amaclar icin, oturum okul vs. edit:ingilizce kursu degil diploma kursu dicektim ilk cumlede. 2 senelik okullardan da istemiyolar.
Fly Mesaj tarihi: Kasım 28, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 28, 2012 basvuruya 5 is gunu icinde donmemeleri normal mi ?
nutella yerim Mesaj tarihi: Ocak 21, 2013 Mesaj tarihi: Ocak 21, 2013 istanbulda gidilecek cok pahalı olmayan bi ielts kursu önerebilecek var mı ?
eliffffff Mesaj tarihi: Şubat 8, 2013 Mesaj tarihi: Şubat 8, 2013 arkadaşlar slm.. ben geçen yaz döneminde 10 haftalık genel ingilizce programıyla İngiltere'ye gitmiştim fakat ıletsa girmeden geri dönmek zorunda kaldım,türkiyede üds ve kpds gibi sınavlara hazırlanıyorum fakat istediğim sonucu alamıyorum.. bu yüzden yaz sürecinde tekrardan ingiltereye gitmeyi düşünüyorum, 8 haftalık ielts kursu yeterli olur mu? ve türkiyede ıletse gi,renlerin ingilizce seviyeleri neydi? ve nasıl hazırlandılar? cevap verirsneiz sevinirim, teşekkürler
pontipati919 Mesaj tarihi: Şubat 8, 2013 Mesaj tarihi: Şubat 8, 2013 yerlerimizi alalım. bu arada ingilizce için pınar yılmaz ı tavsiye ederim elif hmpfs
Fin Mesaj tarihi: Şubat 8, 2013 Mesaj tarihi: Şubat 8, 2013 eliffffff said: arkadaşlar slm.. ben geçen yaz döneminde 10 haftalık genel ingilizce programıyla İngiltere'ye gitmiştim fakat ıletsa girmeden geri dönmek zorunda kaldım,türkiyede üds ve kpds gibi sınavlara hazırlanıyorum fakat istediğim sonucu alamıyorum.. bu yüzden yaz sürecinde tekrardan ingiltereye gitmeyi düşünüyorum, 8 haftalık ielts kursu yeterli olur mu? ve türkiyede ıletse gi,renlerin ingilizce seviyeleri neydi? ve nasıl hazırlandılar? cevap verirsneiz sevinirim, teşekkürler gerçekten isteyerek öğren bi yerlere ulaşmak için dil öğrenilmez çünkü.
Playbook Mesaj tarihi: Şubat 15, 2013 Mesaj tarihi: Şubat 15, 2013 ben hazırlarım bebeyim şaka bi yana ingiltereye şamata yapmak için gideceğine burda 8 haftalık kursa gidersen kendinde boş zamanlarında biraz çaba gösterirsen çok rahat halledersin
Playbook Mesaj tarihi: Şubat 15, 2013 Mesaj tarihi: Şubat 15, 2013 ingiltereye şamata yapmaya gideceğine burda 8 haftalık bir kursa gidersen ve boş zamanlarında kendin de çaba gösterirsen rahatlıkla halledeceğini düşünüyorum
Deathblade Mesaj tarihi: Şubat 15, 2013 Mesaj tarihi: Şubat 15, 2013 IELTS için ingiltere'ye gitmek ne sdf.
Deathblade Mesaj tarihi: Şubat 15, 2013 Mesaj tarihi: Şubat 15, 2013 Baba ben GRE için Rusya'ya gitmeyi planlıyorum.
Öne çıkan mesajlar