Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kaybolan HADEP'liler Cudi Dağı'nda gömüldü.

Antimodes52

Öne çıkan mesajlar

"Kimlik" lafını türklük ya da kürtlük olarak algılayacak kadar yüzeysel yaklaşan sensin.
Benim kimlikten kastım özel mülkiyet merakı da, cinsellik anlamında çekilen sıkıntılar da, genel siyasi anlayış ve perspektif de, yani hayatımızın her anında işleyişte olan bir yapı. Sadece "türklük" değil. Kültür dediğin şeyin içeriği de buna dahil.
Sosyal ağlarda paylaş

adalet insan eliyle yaratilmis birsey o yzuden cok fazla kusuru var

devlet gibi adalette insanlar tarfindan isletiliyor, cinayet isliyen adam cezaevleri doldu diye affediliyor veya deliller karartilip insanlar haksiz yere icerde yatiyor PARDON deniliyor

veya daha kotusu seri cinayet isleyen adam devlet tarafindan ise alinip devletin pis islerini yapiyor veya fedailik yapiyor sirf turkiyede degil pek cok ulkede oluyor bunlar

cozelim diyelim adam gibi BM yi reforme eder amerikanin elindeki gucu bir sekil alir boluk porcuk durumda olan ulusarasi adaleti toparlarsin, devletleri vatandas olarak gorursun

ama gene cikar catismalari, baskilar rusvet ve siyaset carkinda adalet eriyip gider duzen benzer sekil devam eder

demokratik tek dunya federasyonu cok guzel fikir ama afriakdaki cocuklar doysun diye sen cifors almiycan sende savas cikmasin diye silah satmiycan diyemessinki kontrol eden guce :(
Sosyal ağlarda paylaş

leoneo5: O mesajı Viktor ve seninle çıkan "insan tabiatı" tartışmasına hitaben yazmıştım.

Viktor: doğru, adalet insan eliyle işletiliyor, HATTA insan icadı bir kavram, kusurları da var.
Ancak burada söz konusu olan adaletin tabiatı, kusurlarının olup olmadığı ya da herhangi başka bir konu değil.
Bana göre yasalaşmış ve adalet sisteminin temel çarkları olan bazı ilke ve tutumlar "adil" de olmayabilir.
Hatta belki adalete bile inanmayan birisiyim.
Önemli olan, "adil" olarak adlandırdığımız şeylerle "adalete aykırı" olarak adlandırdığımız şeylerin bir toplum konsensüsü çerçevesinde yasalaştırılmış olması, devletin de topluma "bak bu, bu ve bunun adil, şu, şu ve şunun adil olmadığına karar verdik, buna göre hareket edersen başın derde girmez, bunlara muhalif davranırsan ceza alırsın." demiş olması.
Bu, senin vatandaş olarak hayatında alacağın en önemli güvencedir.
Bu güvencenin içi boşsa, bir anlamı yoksa, kafasına esen kişiler buna aykırı davranarak kendi adaletlerini sağlıyorlarsa, zaten hukukun toptan HİÇ BİR anlamı yoktur. Çünkü güçte olan ve işine gelen herkes her şeyi yapabilir demektir. Bu sınırlara sağdık kalınmasını, bu güvencenin ayakta tutulmasını sağlayacak da toplumdur. Başka kimse değildir.
Sosyal ağlarda paylaş

leoneo5 said:

Yok arkadaşım ben suçsuzluk karinesi var diye bi yandan pis işler yapan adamları telore edemem senin gibi.

göze göz dişe diş.

Terörist "geliyorum" demeden saldırıp masum öldürüyorsa, bende onun anayasal haklarına saygı gösteremem kimse kusura bakmasın.

olsun ben senı yınede sevıyorum
Sosyal ağlarda paylaş

Baya uzadığı için okumadım tüm mesajları.

Öncelikle yazılan olayın "gerçek olup olmadığını mı?" , yoksa doğru ise "yanlış mı doğru mu ?" olduğunumu tartışıyoruz onu irdelemek lazım.

Gerçek olup olmadığına , delillere ve ifadelere göre tabiki yargı verecek. Tartışması biryere kadar yani.

Fakat olay gerçek ise bunun doğru olup olmadığının tartışması bile yaşadığımız zamanda hala nekadar geride olduğumuzun göstergesi.

Dikkatimi çeken , öldürüldükleri iddia edilen insanların, yargılanıp terörist oldukları belirlenmiş insanlar olup öldürüldükleri gibi yorumlar oldu.

Afedersiniz , nereden biliyorsunuz bu insanların suçlu olduklarını ?

Bu soruya cevap olarak , ordu suçsuz , rastgele insanı öldürecek değil ya.. cevabı. OMG.. Ordu nedir ? 4-4 hata yapmaz fabrikasyon AI li robotlardanmı oluşuyor ? ki onlar bile hata yapıyor şu devirde.

Bunu doğru bulduk diyelim , tutuklanan insanların , yargılanmadan kesin suçlu bulunup idam edilmelerine ne dersiniz ?

Öldürülenler yargılanmadılar ama ordu biliyordu , deliller kesindi suçluydular diyelim. Biz vahşi bir kabilemiyiz türkiye olarak ? Ya da haberimiz olmadan orduya idam yetkisi mi verilmiş ? Dikkat edin burada bunlar olur olmaz , olabilirden bahsetmiyoruz. Bunun doğru olup olmadığından bahsediyoruz. O yüzden bazı arkadaşlar kıvırmasın bu konuda.

Burada çocuklarımıza ve torunlarımıza ibret olabilecek çok çılgın mesajlar var arkadaşlar :). Bir insan o devirde , o ülkede bu mesajları nasıl atar? , nasıl böyle düşünür diye kafa patlatılacak cinsten hemde.
Sosyal ağlarda paylaş

cüce hayatında hiç,doğu ve güneydoğu anadoluya gittinmi? özelliklede güneydoğununda güneydoğusu,mezralar da köylerde pkk ya bulaşmamış bir aile bir aşiret,bir toplum olduğunumu sanıyorsun oturduğun kristal şatoda? biraz gerçekçi olalım,bir oğlu dağda bir oğlu askerde olan aileler var bu memlekette,hatırlıyormusunuz 30 yıl önce bir oğlu sağcı bir oğlu solcu olan ana baba gibi siz bu senaryoyu bir yerlerden hatırlıyormusunuz? peki ya diyarbakır cezaevini? orada devlete karşı kine nefrete alıştırılan ve bilerek yapılan kitlelerin,salıverildiklerinde dağlara çıkmasının ironisini? beyler devlet sizsiniz biziz,ama devleti yöneten gizli güçler ne jitem ,ne ordu ne de hükümettir,o çok övündüğümüz askerimiz bile dünyanın her yerine barışı koruma gayesiyle gitmiyormu? bu dünya da paranın sözü geçiyor,o topraklarda bin yıl önce ipek yolu olduğu için rahat bırakmıyordu büyük devletler,şimdide petrol olduğu için,bir bakın etrafınızda hangi eşyanın petrol hammaddesiyle yapılmadığına,onun için komplo teorileri bana ortadoğuda ve küçük asya da çok gerçekçi geliyor..
Sosyal ağlarda paylaş

Asteroth said:

Haberdeki "İddia"yı kesin olarak doğru kabul etmeden bakarsak, konuda kaç mesaj kalır?

dikkatli okuyanlar gorecekler ki maalesef iddia tartisilmiyor topicte en bastan bu yana; bu topicteki yargisiz infaz yandasligi tartisiliyor

dolayisiyla yargisiz infaza karsi olanlar soz konusu iddiayi kesin dogru olarak kabul ediyorlar cikarimi epey zorlama olur. hani yanlis anlasilma olmasin diye tum iyi niyetimle duzeltiyorum
Sosyal ağlarda paylaş

Antimodes52 said:

Ama yönlendiren faktörlerden birinin de siz olduğunuzu unutmayın diyoruz sadece.
Boşverdik cenneti, kusursuz devleti, ülkeyi, toplumu ya.
Ne kurtarırsanız kârdır diye düşünün.
En basiti Cem Garipoğlu davasından örnek vereyim, bu kadar toplum üşüşmese medyanın odağı olmayacaktı, medyanın odağı olmasa bugün hala bu adamların banka hesaplarına vs. el konulacak mıydı? Örgütlenmek, hukuksuzlukları aydınlığa kavuşturmak için haksızlık yapanı sıkıştırmak topluma düşer. "Zaten Türkiye'deyiz" diyip salıp bırakırsanız zaten herkes sizin bu mantalitenize güvenerek umursamazca davranır.

ee hukuk devletiyiz, hesaplarına el konuldu vs. de yardım ve yataklık etseler kaçırsalar aile bireylerine ceza gelmiyor bu hukuk devletinde.

aynısı bir terörist çatışmada şehre girip evine girdiğinde, oğlum uyuyor dokunmayın diyen terörist annesi için de geçerli.

zaten interpol tarafından aransa da bulunamadı daha, hukuk ilahi adalet değil ki. bazı kusurlar insan eliyle düzeltilmeli.

ah dur onlar dağdayken terörist ama yerleşim birimlerinde siviller, binlerce sivil öldürmekten çekinmedi bu devlet zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:

neden sustunuz?

askerlik zorunlu mu? postundan sonra bir kitlendim ben de açıkcası. canlı yaşayanlar hala kendilerine gelememiş olabilirler.

devletlerin vicdanı olmaz ayrıca nefr, varlığını devam ettirmek için vahşileşebilirler. adalet sistemi kusursuz işliyor olsa, hayat bayram olsa din diye bir kavram çıkmaz, şehitlerimiz cennette şu an diye kendini avutmak zorunda kalmazdı yakınları.

bir iktidarın doneminde verilen karar oteki iktidarın doneminde bozulmaya ve telafi edilmeye çalışıyorken zaten hukukun üstünlüğü ve kusursuz bir hukuk devletinden bahsetmek oldukça zor.

bir sonraki iktidar döneminde sizin görüşlerinize ters şeyler muhabbeti vardı ya, öyle işte değişik işler bunlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:

Baya uzadığı için okumadım tüm mesajları.

Öncelikle yazılan olayın "gerçek olup olmadığını mı?" , yoksa doğru ise "yanlış mı doğru mu ?" olduğunumu tartışıyoruz onu irdelemek lazım.

Gerçek olup olmadığına , delillere ve ifadelere göre tabiki yargı verecek. Tartışması biryere kadar yani.

Fakat olay gerçek ise bunun doğru olup olmadığının tartışması bile yaşadığımız zamanda hala nekadar geride olduğumuzun göstergesi.

Dikkatimi çeken , öldürüldükleri iddia edilen insanların, yargılanıp terörist oldukları belirlenmiş insanlar olup öldürüldükleri gibi yorumlar oldu.

Afedersiniz , nereden biliyorsunuz bu insanların suçlu olduklarını ?

Bu soruya cevap olarak , ordu suçsuz , rastgele insanı öldürecek değil ya.. cevabı. OMG.. Ordu nedir ? 4-4 hata yapmaz fabrikasyon AI li robotlardanmı oluşuyor ? ki onlar bile hata yapıyor şu devirde.

Bunu doğru bulduk diyelim , tutuklanan insanların , yargılanmadan kesin suçlu bulunup idam edilmelerine ne dersiniz ?

Öldürülenler yargılanmadılar ama ordu biliyordu , deliller kesindi suçluydular diyelim. Biz vahşi bir kabilemiyiz türkiye olarak ? Ya da haberimiz olmadan orduya idam yetkisi mi verilmiş ? Dikkat edin burada bunlar olur olmaz , olabilirden bahsetmiyoruz. Bunun doğru olup olmadığından bahsediyoruz. O yüzden bazı arkadaşlar kıvırmasın bu konuda.

Burada çocuklarımıza ve torunlarımıza ibret olabilecek çok çılgın mesajlar var arkadaşlar :). Bir insan o devirde , o ülkede bu mesajları nasıl atar? , nasıl böyle düşünür diye kafa patlatılacak cinsten hemde.

işte sen ve senin gibiler bik bik bik ötmesin, düzen sağlanmaya çalışılırken köstek olmayasınız diye faili meçhul tutuluyor bu gibi infazlar...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...