Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kaybolan HADEP'liler Cudi Dağı'nda gömüldü.

Antimodes52

Öne çıkan mesajlar

elaidi said:

kim büyük ülke oldu senin tanımına göre?

Soru bu değil.

Hangi büyük ülke bu gibi hukuksuzluklarını çözdüğünden büyük ülke olmuş?

Amerika 11 eylül saldırılarından sonra öyle bi yasa çıkardı ki. Artık amerika da "terörist olabilir" şüphesiyle hiç bir mahkeme kararı vs. olmadan eyleme geçebiliyor yere kuvvetler. Evini arıyor, seni ve aileni süresiz göz altına alabiliyor. İşkenceye kadar yolu var.

Amerika'da da tonla faili meçhul cinayet oluyor. Faili meçhul olmasa bile devlet idam cezası verebiliyor; devleti temsil eden güvenlik güçleri yeri geldiğinde pat diye vurabiliyor adamı.

O yüzden 300 milyon farklı kökenden insan bir arada sıkıntısız yaşıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor, bütün insanlık tarihinde kendi çıkarı dışında bir seçim yapan tek bir insan evladı bile olmadığını iddia ediyorsan, teorini gözden geçir derim.
Seçimler sadece kendi varlığını korumakla ilgili olmak zorunda değildir, her zaman da öyle olmamıştır.
Modern çağın episteme'si genel anlamda bu yönde diye, tüm insanlık ve insan doğasının bu yönde olduğuna hükmedemezsin. Nitekim insan doğası dediğin anda genelgeçer, her insana uygulanabilir bir "öz"den bahsediyorsun. Autonomy'nin mümkün olmadığını, her insanın x durumunda y şeklinde davranmak zorunda olduğunu, başka türlüsünün mümkün olmadığını iddia etmiş oluyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

elaidi said:

ve bu ülkelerde artık bu tarz şeyler hiç yaşanmıyor?

Yaşanıyor da bilinmiyorsa? O zaman da büyük ülke olunuyor o zaman. yani hafdhds mantık buna çıkıyo bi yerde.

ilk mesajımdan alıntı yapıyorsun ve sanki o mesajı hiç okumamış gibi ikinci mesajıma cevap yazıyorsun. sanırım pati'de en dandik konunun bu kadar sayfa tartışılmasının sebebi bu.

ben diyorum ki: her devlet yeri geldiğinde bu yola başvurabilir ama bu bir devlet politikasıymış şeklinde ve yoğunluğunda yürümüyor. haliyle de aynen dediğin gibi duyulmuyor böyle şeyler.
Sosyal ağlarda paylaş

huun said:

elaidi said:

ve bu ülkelerde artık bu tarz şeyler hiç yaşanmıyor?

Yaşanıyor da bilinmiyorsa? O zaman da büyük ülke olunuyor o zaman. yani hafdhds mantık buna çıkıyo bi yerde.

ben diyorum ki: her devlet yeri geldiğinde bu yola başvurabilir ama bu bir devlet politikasıymış şeklinde ve yoğunluğunda yürümüyor. haliyle de aynen dediğin gibi duyulmuyor böyle şeyler.

evet doğru buna katılıyorum ben de.
Sosyal ağlarda paylaş

leoneo5 said:

Yanlış da iddia etmiyor.

Bu kadar kümülatif bir medeniyetle ilerleyen insan bu gün olmuş hala temelinde "vahşi doğadaki hayvan" gibi davranıyorsa bundan önce yaşamış olanların daha farklı olduğunu iddia bile etmek saçma olur.

Sen vahşi hayvan gibi davranıyor olabilirsin ama kendi bencilliğini ve benmerkezciliğini tüm insanoğluna bir "öz" ve kaçınılmaz bir kader olarak addedemezsin.
Ona bakarsan bugün bahsettiğin şekilde davranan toplumun neredeyse tamamının kimliğini yapılandıran şey, o şekilde davranılması üzerinden gücünü sağlayan iktidarlardır diyebilirim ben de sana. Farklı aile yapısı, farklı eğitim yapısı, farklı dünya görüşü, farklı dil yapısı ve her şeyiyle farklı kurumlara sahip bir iktidar yapısı içinde insanoğlunun ne olacağını öngöremezsin, bilemezsin. Günümüz iktidar yapısının bireye zorladığı kimliği bir kimlik olarak ele almak ayrı bir şey, bu kimliği bir "öz" olarak adlandırıp, insan doğası olarak iddia edip, geçmişteki ve gelecekteki tüm insanoğlunu bu kadere yazgılamak bambaşka bir şey.
Sosyal ağlarda paylaş

Kazançtan çok zarar elde etmek?

Açlık sınırında yaşıyorum, evim yok, yemeği bile zor buluyorum. Kışın soğuktan ölmemek için geceleri uyanığım.

Yetti artık diyip PKK ya katılıyorum ilk eylemimi yapıcam derken jandarma beni canlı ele geçiriyo.

Şu anki düzende kazancım zararımdan çok daha fazla.

Ömür boyu karnım doyacak, arkadaşlarım olacak koğuşta, kışın soğuk derdim yok. Hatta hobim bile olacak, tahtadan gemi falan yapıcam.
Sosyal ağlarda paylaş

Cevap veriyorum, sadece seninle beklentilerimiz ve isteklerimiz apayrı.
Benim derdim uluslararası platformda Türkiye'nin ne kadar medeni olarak görüldüğü ya da ne kadar vahşi veya hukuksuz olarak görüldüğü değil.
Beni bağlayan hukuksuzluk yapılabilmesi ya da yapılamaması. Yaptığı hukuksuzluğu gizleyebilen devletin toplumunun daha da üstüne yürümesi gerek, düpedüz açıkça hukuksuzluk yapan devlete de toplumun baskı yapması gerek. Amaç "uluslararası platformda ne kadar karizmatiğim" yarışması yapmak değil, belli standartların ve koşulların sağlandığı bir toplumda yaşamak. Banane amerika fransa ne diyor devlet hakkında, beni dağa çıkarılıp öldürülebileceğim ya da öldürülemeyeceğim konusu bağlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Antimodes52 said:

leoneo5 said:

Yanlış da iddia etmiyor.

Bu kadar kümülatif bir medeniyetle ilerleyen insan bu gün olmuş hala temelinde "vahşi doğadaki hayvan" gibi davranıyorsa bundan önce yaşamış olanların daha farklı olduğunu iddia bile etmek saçma olur.

Sen vahşi hayvan gibi davranıyor olabilirsin ama kendi bencilliğini ve benmerkezciliğini tüm insanoğluna bir "öz" ve kaçınılmaz bir kader olarak addedemezsin.
Ona bakarsan bugün bahsettiğin şekilde davranan toplumun neredeyse tamamının kimliğini yapılandıran şey, o şekilde davranılması üzerinden gücünü sağlayan iktidarlardır diyebilirim ben de sana. Farklı aile yapısı, farklı eğitim yapısı, farklı dünya görüşü, farklı dil yapısı ve her şeyiyle farklı kurumlara sahip bir iktidar yapısı içinde insanoğlunun ne olacağını öngöremezsin, bilemezsin. Günümüz iktidar yapısının bireye zorladığı kimliği bir kimlik olarak ele almak ayrı bir şey, bu kimliği bir "öz" olarak adlandırıp, insan doğası olarak iddia edip, geçmişteki ve gelecekteki tüm insanoğlunu bu kadere yazgılamak bambaşka bir şey.

Bu mu entelliğiniz hahahaa. Üstü kapalı hakaret ve demagoji. Argüman bitince hemen seviyeyi nası da aşağı çekiyorsunuz =)

Senin dediğin her kafadan ayrı ses çıkması. Öyle millet, öyle devlet olunmaz. Ortak bir kimlikte buluşacaksın ki bütün bir ülke olarak yaşayabilesin.

Bu ülke senin kafa yapına, kimliğine aykırıysa, başka ülkeye gidersin. Sonuçta sana uygun yaşama koşulları sunacak ülkeler de var.

Farklı dünya görüşlerini, dilleri ve kurumları tek bir ülke çatısı altında toplayamazsın. Ülke bölünür böyle bir amaca ulaşılacaksa...
Sosyal ağlarda paylaş

leoneo5 said:

Kazançtan çok zarar elde etmek?

Açlık sınırında yaşıyorum, evim yok, yemeği bile zor buluyorum. Kışın soğuktan ölmemek için geceleri uyanığım.

Yetti artık diyip PKK ya katılıyorum ilk eylemimi yapıcam derken jandarma beni canlı ele geçiriyo.

Şu anki düzende kazancım zararımdan çok daha fazla.

Ömür boyu karnım doyacak, arkadaşlarım olacak koğuşta, kışın soğuk derdim yok. Hatta hobim bile olacak, tahtadan gemi falan yapıcam.

Seni bir F tipine sokalım 3-5 ay, bak bakalım ShowTV'de magazin izlerken sıcak kakao servisi mi yapıyorlar orada.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...