Alis Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 said: Bilgisayar dünyasının dev ismi IBM, akıl almaz bir buluş daha gerçekleştirdi. IBM adına çalışan bilim adamları, DNA moleküllerini temel alarak bir devre oluşturdu ve bunu daha güçlü bilgisayar çipleri üretimine kullanacaklarını açıkladı. Çipleri inşaat halinde birer bina olarak düşünürsek, bu inşaatın en temel parçalarını oluşturan tuğlalar, IBM'in geliştirdiği DNA dokuları olacak. Sonunda bu da oldu. IBM adına çalışan bilim adamları, temelinde DNA dokuları yer alan bilgisayar çipi üretti. Bu dokular, çipin yüzeyini oluşturacak ve bir nevi nanotüp ve nanoparçacık ağı oluşturacak. Bu nanotüpler de veri iletimini sağlayacak. Böylece temelinde DNA yatan sistem, bir bilgisayar çipi haline getirilecek. IBM'in DNA temeline dayanan buluşunun ardından ne gibi yenilikler bizleri bekliyor zamanla göreceğiz. Biyolojik bilgisayarlar için bir adım daha yakınız artık. Quantum chiplerde çikti nanotech neler getircek merak içindeyim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CusTodeM Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Metal Gear Solid comes to life Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alis Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Aslında bundan 10 - 15 yil öncec organic makine yapilmişti ama tamamen anologtu yani mekanikti şimdi bu çiplere geçirilmesi şaşırtıcı değil aslında. Benim beklediğim Crystal Solid Based Chips. Crystalleri kullanarak transistorlerın yerini kaldırıması. Ya aslında hardware gelişiyorda software çok geride kaldı kanımca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 "ilerde software o kadar gelişecekki, herkeze 50kb yeticek (50'yi attım şimdi)" demişti amcamın biri. düdük herif. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alis Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Sorunda orda ondan süphemiz yok ancak şuandaki gelişme hardware gelişmelerine bakilinca very very very x10 slow process development. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 oc performansı nasıldır acaba yanmaya gelir mi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 günaydın, günaydın sanaa http://en.wikipedia.org/wiki/DNA_computing said: In 2002, researchers from the Weizmann Institute of Science in Rehovot, Israel, unveiled a programmable molecular computing machine composed of enzymes and DNA molecules instead of silicon microchips. [4] On April 28, 2004, Ehud Shapiro, Yaakov Benenson, Binyamin Gil, Uri Ben-Dor, and Rivka Adar at the Weizmann Institute announced in the journal Nature that they had constructed a DNA computer.[5] This was coupled with an input and output module and is capable of diagnosing cancerous activity within a cell, and then releasing an anti-cancer drug upon diagnosis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alis Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2009 Ne alaka Günaydın ^^ Organıc makine olduğunu biliyorduk ama organic çip olduğunu yeni öğrendik.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2009 sana değil yazana günaydın http://www.brighthub.com/science/medical/articles/2967.aspx said: In 2002, scientists at the Weizmann Institute of Science in Israel unveiled a working microprocessor made not of silicon, but of protein structures and DNA molecules. bu bahsettiğim makineler yaparken zaten gene chip denen ve biyoteknolojide zaten kullanımda olan bir teknolojiyi kullanıyorlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2009 Günaydın Ardethcim :) http://www.ft.com/cms/s/0/2056a292-8ac1-11de-ad08-00144feabdc0.html?nclick_check=1 Organik chip ile alakası yok konunun. DNA parçacıklarını aynen "amele" olarak kullanacak bir teknikten bahsediyorlar. DNA parçacıkları ufak nanotube'lara yapışacak sonra chip'in üzerine belirli yerlere yapışıp nanotube'u precise olarak olarak bırakacak şeklinde gidiyor yapmak istedikleri şey. Tam olarak, zaten üretilmekte olan semiconductor chiplerin minimum feature size'larının daha da düşürülebilmesi ve daha da otomatikleştirilebilmesi için yapılan bir çalışma. DNAnın chip yüzeyine düzgün bir şekilde yapışabilmesi için kasmış adamlar. Üretilen bir chip değil bu, ya da hayata yarın geçebilecek bişey de değil bu arada. Bayagı yol var burdan gerçek bir CPU üretilene kadar. Özellikle carbon nanotube ya da daha düşük feature size'a sahip CMOS process (günümüzdeki chip üretim şekli) transistörlerin yerleştirmesine yardımcı olacak bir yöntem olabilir. Gerçi ben bunun hayate geçmesinden önce Intel'in yine her zaman olduğu gibi "siz kasın durun, biz 16nm single-tub CMOS process yaptık hacılar nabeer" diyeceğini düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2009 benim bahsettiğim dna bilgisayarlarında da zaten dna moleküllerini bilgi alış verişi için kullanmıyorlar mı farkı nedir anlayamadım said: DNA computing is fundamentally similar to parallel computing in that it takes advantage of the many different molecules of DNA to try many different possibilities at once. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2009 Senin dediğin farklı bir olay, bu farklı hakkaten. Yukarıdakinden daha basit nasıl anlatabilirim bilmiyorum :) Standart CMOS processin değiştirilmiş versiyonu işte, özellikle 22nm ve altı çözünürlüklere ulaşmaya çalışılırken bunu yapıcak litografi aletlerinin astronomoik milyar dolara vuran fiyatlarından kurtulmak için yapılmış. DNA computing ile alakası yok kısaca, günümüz işlemcilerine çok benzer şeyler olacak çıkan ürünler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2009 dna computingle alakası olmadığını bilmiyorum ben ikisi de üzerinde dna dokuları yer alan bilgisayar çipi değil mi sana onu soruyorum. yaptıkları iş açısında değil, dna'nın kullanılması açısından. ya da soruyu şöyle görmek istiyorsan, temelinde dna dokuları yer alan çipi ilk defa IBMdekiler mi üretti= Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2009 Hayır temelinde dna dokuları yok. DNA molekül yapılarını ço kküçük yapılarına tutunmak ve onları mantıklı bir şekilde dizmek için kullanıyorlar o kadar. Tam olarak inşaattaki amele oluyorlar yani, nanotube'lara yapışıyorlar önceden, sonra chip yüzeyindeki binding site'lara dogru orientation ile yapışınca, nanotube'u bırakıyorlar bu sayede o nanotube'u sanki orada "üretmiş" gibi oluyorsun. Makale özellikle bu taşıyıcı dna moleküllerinin orientation ve çok random yapışabilmesi sorununu çözecek bir binding site ile ilgili. Daha üretilen chipler, varsa bile, çok basit bir aşamada işlemci vs. yapamamışlardır bu aşamada. Bütün bu işlemler bittikten sonra chip'in yüzeyinde dna molekülü kalmıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2009 haberde öyle demiyo amaa Sonunda bu da oldu. IBM adına çalışan bilim adamları, temelinde DNA dokuları yer alan bilgisayar çipi üretti. işte sonuçta haklıyım sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2009 Ee, evet medyaya güveniyorsak bilimsel haberler konusunda o zaman harry potter'ın görünmezlik pelerini de gerçek oldu :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar