Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Direkt Doktora

Tarantababu

Öne çıkan mesajlar

Eksisi: Isteyip istemediginden emin olmadan cok buyuk bir commitmenta girismen. Master yaparsan grad school nasil birsey gorme imkanin olur, arastirma nasil birsey falan iyice anlarsin, doktora ogrencilerinin sefil hayatlarini falan gorursun euheuhe :)

Artisi: 2 sene kazanirsin. Eger yuksek ve doktorayi farkli okullarda yaparsan, doktoraya baslayacagin okuldan da master alacagin, yani ders alacagin icin, 2 senen bosuna gider.

Zaten doktoranin ilk 2 senesi Masterdir. Doktorayi Master yapmadan alma sansin yok yani :) ABD'de ozellikle, direk doktoraya baslanir mesela. Benim hedefim doktora yapmakti, 5 uni istiyodum 5 inden de red aldim, mastera cagirdilar onun yerine ben de "iyi iyi doktoraya daha kolay gecerim" diye gittim. Simdi kesinlikle yakin vadede oyle planlarim yok, ondan emin olmak acisindan guzel birsey master.

Bu arada Sabanci'da CS'te de direk doktora imkani var, yapan kisiler taniyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

fizban said:

boğaziçi'nde de var direkt doktora; yine prawler'dan bilmeden sallama örneği.

Prawler said:

Yuksek yapmadan sanirim Sabanci'da Isletme doktorasi yapiyorsun. Sadece orasi aliyor diye biliyorum.

Prawler said:
Yuksek yapmadan Sabanci'da Isletme doktorasi yapiyorsun. Sadece orasi aliyor.

Genel yonetici olarak iki quotation arasindaki farki bulun.
Benimle alip veremedigin ne?

Bogazici'nde oluyor yazmissin.
Daha acik yaz da insanlar ogrensin hangi bolumlerde boyle bir uygulama oldugunu.

@Fede: Doktora yapmak istiyorsun zaten burslu yapiyorsun. 4 sene daha okulda kalma olayi var. Amerika'da ortalamana, CV'ne, calistigin hocalara, GMAT'a (700 ustu) , GRE'ye ( GRE Sosyal ve Temel bilimler icin pek bir bilgim yok. Asistanlik ya teaching ya da research asistanligi seklinde geliyor. Sanirim TOEFL IBT 90 ustu olmasi lazim ama bu kriterler gene okuldan okula gore degisiyor. Ve en onemlisi seni alacak bir danisman hoca bulunmasi...
Sosyal ağlarda paylaş

girmek istediğin bölüm için farklı okullara bakacaksın izin verenlere başvuracaksın. fen edebiyat fakültesinde genelde direk doktora için bir sınava sokuyorlar seviye belirleme gibi ondan iyi bir şeyler yaparsan master'ı atlayıp direk doktoraya başlıyorsun. ama master derslerini bilmeden girmen zor gibi çünkü sorularda ordan geliyor :p
Sosyal ağlarda paylaş

fede said:

peki amerikada nasıl direk doktora. genelde gmattan toefldan filan kaç istiyolar? okul ücretleri neler? asistanlık almak kolay mı denildiği kadar?
abd'de okul ucreti vererek doktora yapicaksan yapma zaten, yaptirmazlar da zaten :) (ilk sene kredi alip verenler olabiliyor gerci bazen ilk sene icin burs cikmiyor onu direk okul karsiliksiz verdigi icin, ama sonrasinda hoca karsiliyor) Yillik ucret cok abi, 50 bin civari bisey olmasi lazim iyi bi okulda.

amerika'da sistem soyle: ilk sene okul karsiliyor okul ucretini ve maasini.
Ikinci seneden itibaren hocan karsiliyor, arastirma asistanligi yapiyorsun. ogretim asistanligi da yapabilirsin ama guzel olmaz senin icin, arastirma yapman gerekir yani, hoca falan bulamayan veya hocasiyal kavga eden tipler gecici olarak yapar ogretim asistanligi. tabi ogretim asistanligi derken sadece ogretim asistanligindan bahsediyorum, yksa supplementary ta mi ne oyle seyler var ekstra is olarak yapabilirsin.

GMAT bilmiyorum, muhendislik icin konusayim GRE'de sayisaldan ful cekmen veya 780 yapman lazim, sozelden de sicmaman lazim. TOEFL'dan da 110 uzerinde falan alsan iyidir heralde 120 uzerinden. Ama bunlarin bi onemi yok, asil olay GPA, referanslar ve cok iyi bi SOP. Sinavlarda sicmaman zaten gereken bisey, seni sokacak bisey degil guzel bi uniye doktoraya.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...