Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

(Acil) Laptop Önerisi


Antimodes52

Öne çıkan mesajlar

Vaio serisi kadar uçmadıkça para sorun değil, mac tercih etmeyen bir insanım. Bu doğrultuda alabileceğim en iyi laptop markası ne olabilir? Toshiba iyi midir? Hangi markaların servisi iyidir, hangilerininki kötüdür? Bugün laptop alacağım, acil bir karar vermem gerekiyor da, belki paticik'ten anlayan biri çıkar dedim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sistem olarak daha deneyimli arkadaşlar bir şeyler söyleyebilir.

Aldığım 2 seneden bu yana Toshiba anakart yanması, klavyede bazı tuşların bozulması, fanda aşırı gürültü gibi sorunlar çıkardı. Ama işin güzel tarafı teknik servisi çok iyi, en ağır sorunu dahi bir hafta, on gün içinde çözüyorlar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Zaten bildiğim kadarıyla laptop olduktan sonra hangi marka olursa olsun öyle böyle sorunlar çıkarıyor. Önemli olan averajın üstünde problem çıkarıp çıkarmadığı bir de senin de dediğin gibi teknik servisinin hızlı ve effektif olması. HP'lerde hem baya fazla bir sorun çıkıyormuş, hem de servisi çok kötüymüş duyduğum kadarıyla, başta HP almak istiyordum şimdi Toshiba düşünmeye başladım. Ama ondan da iyi bir model/marka vs varsa onu da düşüneyim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

toshiba teknik servis fena değil sanırım


2000 tl altında vaiolar var, 1800 civarına vardı hatta.


benim sana tercih sıralamam şöyle:

1- dell
2- vaio
3- asus
4- acer

teknik servisi pek dahil etmeden konuştum, dell - asus - acer ların teknik servisleri nasıl bilmiyorum çünkü. vaio'nun teknik servisi iyidir ama (alacaksan da morfare'den al derim)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hiç araştırmam, etmem marka vs. de dikkatimi çeken bir şey oldu. Neden laptop tavsiyesi konularında dell'in adı bile geçmiyor? Çok mu kötü bir şey?

3 yıldır dell marka laptop (xps m1210) kullanıyorum, üstelik küçük. (2kg, 12.1") Ayrı geforce go 7400 ekran kartı falan var. Cici cici çalışıyor. Başına bir şey gelirse de yine almayı düşündüğüm makina bunun daha yenisi; xps m1330

edit: mesajı yazarken dell demiş birisi :) ben aldıktan sonra birisi çalıştığı zonguldak dell teknik servisinin çok iyi işlediğini söylemişti ama evdeki 2 dell laptopa rağmen hiç işimiz düşmediğinden bilemeyeceğim ;)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ya vaio'nun tam donanımlıları 2600-2700 liraya kadar çıkıyor diye biliyordum. 1800 falansa alırım tabii. Ancak hazır bir kere laptop alıyorken içinde oyun kaldıracak görüntü kartı, sıkı bir ses kartı, yüksek ram, büyük ekran, blue ray okuyucu falan da istiyorum. Hani şimdi bir kere laptop alayım da beni 2-3 sene götürsün hesabı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi ne icin kullanacaksin? Laptop isi biraz enteresan cunku, ortasini almanin anlami yok. Ya netbook tarzi takilicam diyosan ucuz ve hafif bisey alicaksin, ya da boyle oyun zart zurt da olsun ekran karti falan lazim diyorsan, bi sene sonra alet cop olmasin diye biraz daha paraya kiyip yuksek bir model alacaksin.

IBM Lenovo'lari seviyorum ben, bir goz gezdir. Gayet sorunsuz ve sade tasarimli aletler, Windows 7 ile kullaniyorum su an, hic sorun yasamadim. Fiyatini bilmiyorum sirketin, el koydum ehue. Bu arada Windows 7 baya guzel ya, Macbook Pro'm eski gelmeye basladi biraz, Snow Leopard bir an once ciksa bari aletten sogumadan :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

blurayli laptop bulamadım ilk bakışta, keza fiyatları da genelde 2.5k + olabilir onların.



vaio nun ekran olayının şaka gibi olduğunu aklında tut, düşük çözünürlükte oyun oynarken benim 2 katım çözünürlükte oyun oynayan adamın aklını aldım sadece görüntüsü ile.


http://www.hepsiburada.com/sony-vaio-vgn-cs31stq-intel-core-2-duo-t6500-2.1ghz-4gb-320gb-14.1-tasinabilir-bilgisayar/productDetails.aspx?categoryid=98&productid=bd750190



http://www.hepsiburada.com/sony-vaio-vgn-ns31sts-intel-core-2-duo-t6500-2.1ghz-4gb-400gb-15.4-tasinabilir-bilgisayar/productDetails.aspx?categoryid=98&productid=bd750168


http://www.hepsiburada.com/acer-timeline-as3810tg-944g50n-intel-core-2-duo-su9400-1.4ghz-4gb-500gb-13.3-tasinabilir-bilgisayar/productDetails.aspx?categoryid=98&productid=bd750050


http://www.hepsiburada.com/acer-aspire-as7720g-602g25mi-intel-core-2-duo-t7500-2.2ghz-2gb-250gb-17-tasinabilir-bilgisayar-parlak-ekran/productDetails.aspx?categoryid=98&productid=bd72532
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

aente said:

hazir laptop topici varken sorayim, icinde duzgun, ortalamanin uzerinde ses karti olan bir laptop bilen var mi. muzikle ugrasip bir yandan da laptopda duzgun bir performans isteyen bir arkadas varda..

En iyi sound processing teknolojileri genelde macbooklarda oluyor diye biliyorum, nitekim o yüzden bütün müzisyenler djler vs. canlı performanslara macbook'larla gidiyorlar. Belki detayını başka biri açıklayabilir.

Bu arada ilkecim gayet hardcore oyun oynayabileceğim sıkı bir laptop istiyorum. Ağırlığı önemli değil, zaten laptopla çok yer gezmeyeceğim, olur da götürmem gerekirse de bir yere, taşırım artık kaç kiloysa namussuz :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Asus dışında ne varsa olur. 30 gündür teknik serviste.Adamlara 2.5k lık alet bıraktım ne telefonu açıyorlar ne email cevaplıyorlar. 30 gün sorun değil ama böyle saçma bişey yok. Asusun kasaları sorunlu alan 5 arkadaşımında kasası aynı yerden çatladı. Benimde çatladı daha sonra ekran kartı mort oldu. HP kötü diyen çok olabilir ama malzeme olarak kesinlikle sağlam ve dayanıklı. Şu an kardeşimin HP den yazıyorum, böyle laptoplar varken aman Asus falan yakma kendini. Toshiba al HP al Vaio al.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
hp almayi dusunuyorsanir bir daha dusunun derim cunku hp'ler cok cabuk bozuluyor. gecen sene eylul'de aldigim hp'yi bu sene haziran'da servise verdim. temmuz ortasinda bana cok ama cok daha dusuk donanima sahip bi urun onerdiler ama para iadesi istedim. para iadesi icin gerekli islemleri yaptim ancak para yurt disindan geliyormus. eylul'u bulacak galiba, kisacasi ugrastirdi biraz :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...