Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Football Manager 2010

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

hep tipini merak etmiştim işte karşınızda maxim tsigalko

maxim tsigalko

hayallerim yıkıldı hep karizmatik yakışıklı bir adam beklerdim
Mesaj tarihi:
guernica said:

daha önce verildi mi bilmiyorum ama ben yinede paste edeyim;

http://www.fm-britain.co.uk/2009/11/04/what-do-the-touchline-instructions-or-shouts-actually-do/

sadece birkaç sayfa geride epeydir de bu konu konuşuluyor.

sorun yok teşekkürler...
Mesaj tarihi:
cado said:

hep tipini merak etmiştim işte karşınızda maxim tsigalko

maxim tsigalko

hayallerim yıkıldı hep karizmatik yakışıklı bir adam beklerdim

adam ruski kökenli , ne bekliyordun ki :D
Mesaj tarihi:
oyunu her hafta save ederek sorunu çözdüm gibi şu ana kadar patlamadı daha. parmada mariga var orta sahaya fiziksel güç istiyorsanız iyi bir oyuncu. ball winning olarak çok güzel oynuyor.
Mesaj tarihi:
bu crash dumpları açabiliyor muyuz? o kadar hecanla oynadığım maçın ortasında göçtü bu seferde neyseki maçtan 2 gün once saveim vardı.
Mesaj tarihi:

Tanımıyorum ama üşenmedim baktım. Buyrun:

Görüldüğü gibi bu kardeş 176 PA ve dehşet progres rate ile ŞIK bir oyuncuymuş. Mevcut hali ile en iyi fast striker demiş ama sol kanatta da inside forvard oynar bence. Hatta sen ne oynatırsan o yönde gelişir. Deep lying forward veya "three quarter forvard" oynar bence, çok kısa çünkü.

ileride dripling crossing falan çok süratle gelişir ona uygun oynatırsan. Yani iyi striker bulmak kolay bu adamı winger yapmanı BEN öneririm. Hatta ben olsam üşenmem buna matias-str isimli bir anterman programı hazırlarım, hem AML position training veririm hem de intense strength çalıştırırım. Böylece 30larına gelmeden 12-13 str olur rakibin DR'si ile omuz omuza geldiğinde de orta çıkartabilir.

Son not, yaşına göre consistency'si de çok iyi, eğer bol bol oynatırsan consistency de gelişir o zaman al sana STAR PLAYER.

Mesaj tarihi:
ilk sezonda galatasaraya almıştım defedericoyu. 6 sezon oynadım, çılgın attı. aml olarak daha verimli(inside forward). attığı gol sayısı düşüyor ama 30 civarı assist yaptı poacher forvetle beraber oynayınca.

edit: composure 16 finishing 14-15 oluyor ileride.
Mesaj tarihi:
Tam düşündüğüm gibi AML oynar :D Ama ben İnside Forward taki adamımın ters ayaklı olmasını severim,defedericoyu da AMR olarak oynatsam nasıl olur?Hani Sol ayaklı ya içeri kat edip şut vurur filan...
Mesaj tarihi:
Bir soru da ben sorayım. Hiç 4-6-0 deneyen seven oldu mu? Şu anki kadromda vazgeçemediğim DM ve AM kadrom var. Biraz araştırdım 2 temel formasyon gördüm - birbirinen ÇOK farklı.

Birincisi

-------
AML AMC AMC AMR
----------
---DM DM---
DL DC DC DR
----GK----

ikincisi

-------
---AMC---
ML MC MC MR
---DM---
DL DC DC DR
----GK----

Bu kadar farklı yani... her ikisine de 4-6-0 diyorlar

birinci verdiğimi denemek istiyorum ama çok emek vermek lazım çok kafa yormak lazım. bi boş vaktimi ayrımam lazım ama önce deneyimli patilere bi sorayım dedim.
Mesaj tarihi:
Ingame olsa iyi olmazmış. Onun olmamasının olayı var. Kendin scout yollayıp biraz da şansa ve senin tecrübene kalıyor iş. Geniescout noob işi ve oyunun gerçekçiliğini, bence zevkini de, öldürüyor. Kimse kusura bakmasın. Fail transfer yapmanın keyfi de bir başka hani. Realism fw (tu)
Mesaj tarihi:
ben noobum zatende scouta yolluyorum baya scout var da ne biliyim ingame olsa olurmuş gibi geldi. zaten kontrol ettim bazı forumlardan scoutlarımın yüksek yıldız verdikleri genelde genç yetenekler ama işte bazı star playerlara 3 yıldız felan vermişler onu anlamanın imkanı yok sanırım.
Mesaj tarihi:
forumlarda var , ingame hidden attribitues ekliyor panellere. scout falan gerek kalmıyor kullanmak isteyenlere.

potansiyelini falan anlarım da ; ambition olsun , profesyonelliği olsun çirkefliği olsun , bunların hidden olması taraftarı bi adam değilim açıkçası.

sergen'in devamlılığının gizli özelliği olması gibi bi durum gayet saçma olurdu gerçek hayatta :)

bu arada ciddi ciddi , potansiyelden çok scoutların yıldızları etkili oyuncunun geleceği açısından. çok daha mantıklı adamları yıldız olarak gösteriyorlar. "her 180 potansiyelli adam iyi olucak diye bişey yok" muhabbetinin cuk oturması.

mesela kendi adıma , fiziksel özellikleri yeterli olmayan gençleri almıyorum takıma. yeri geliyor kupa maçlarında direk oynatıyorum 16 yaşında , teknik ve mental özellikleri çok iyi olmayan ama fiziği üst seviye futbola yetecek seviyedeki adamları. çok da güzel top oynuyolar , en azından ezilmiyolar rakipler karşısında.
Mesaj tarihi:
Sorduğum soruya dair kendim güzel bir yanıt buldum. paylaşayım sizlerle de. link

Ben bu rehberde OLMAYAN bir ama 4-6-0 Tactic I in MC yerine Çİft DMCile oynananından deneyeceğim sanırm Man City ile.Biri anchor diğeri Deep lying play maker olaraktan...
Mesaj tarihi:
o kadar mc varken tek dmc koy, anchor man yap
iki mc den birini ball wining birini box to box yap
öndeki amcyi de advanced playmaker yap
kanatları da inside forward yap
Mesaj tarihi:
@tunch: Karakterle ilgili herhangi extreme bir durum varsa zaten scout söylüyor o yüzden çok da gerekli değil bence onların hidden olmaması da. Ayrıca ben de genç oyuncuların fiziği yetersizse almıyorum. Oyun gidiyor technicalları mentalları harika regen çıkarıyor stamina 7. Ne anladım ben öyle topçudan? Halı sahada oynasın o =(
  • Yeni Oluştur...