Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

KKTC Gumruk?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
gümrükde staj yapıyorum.

zorlu bir süreçten geçerek (biliyosun devlet dairesi o ona yönlendirdi,öteki başkasına yönlendirdi=)) öğrendim 2 farklı kişiye teyit de ettirdim,sınır yokmuş ama yine de sitesine bakmanı tavsiye ederim.
Mesaj tarihi:
Bella said:

gümrükde staj yapıyorum.

zorlu bir süreçten geçerek (biliyosun devlet dairesi o ona yönlendirdi,öteki başkasına yönlendirdi=)) öğrendim 2 farklı kişiye teyit de ettirdim,sınır yokmuş ama yine de sitesine bakmanı tavsiye ederim.

Sınır yoksa bile vergi alıyorlar. Geçen sene harddisk aldım Türkiye'deki KDV'ye yakın vergi kestiler. Gümrüğe gitmek gelmekte cabası tabi.
Mesaj tarihi:
valla şöle bişi var konuyla alakası varmı bilmiyorum bu işlerden pek anlamam ama
kıbrıslı bi arkadaş türkiyeden laptop aldı, kıbrısa girerken ödediği kdv yi buna geri ödediler gümrükte.yani 900 e aldıysa laptopu, paranın 100 ünü geri aldı. böle bişi var ama kıbrıs vatandaşları için olan bişi olabilir.
onun dışında türkiyeden kıbrısa bişi sokarken çok sayıda götürmüyosan ve çok şanssız diilsen kontrol olmuyo.
Mesaj tarihi:
Yahu adam kargo ile alıcam diyor hala havaalanı falan diyorsunuz...

@Mille
Kendi tecrübelerimizden aktarıyorum: Laptop için harddisk aldım hepsiburda'dan. (180-200ytl gibi) Gümrükte kaldı. Vergi aldılar. (yaklaşık %20) Arkadaşım TV aldı Türkiye'den (300ytl falandı galiba). Gümrükte kaldı. Vergi ödeyipte aldı. Metronom/Tuner aldım mydukkan'dan. (50ytl civarı) Elime sorunsuz ulaştı.

Bunların hepsinin içinde fatura vardı ama. O yüzden gümrüğe taktılar büyük ihtimalle. Benim fikrim, ne alıcağını bilmiyorum ama; satın alırken Türkiye'deki bir adrese yollat. Orda bi kutu içine bir iki giysi, kitap ile birlikte yerleştir. Öğrenci kutusu havasını yarat yani. Ürününde ambalajını, etiketini falan söksün göneren. (ikinci el olduğu havası yaratma amaçlı) Bu şekilde sorunsuz gelmesi lazım.

Çok garantiye almak istersen, kutunun içine hediye olduğunu belirten, ticari bir amaç olmadığını anlatmak için bir yazı yazabilirsin. Çoğu kargo şirketinde gerçi bu gift seçeneği olması lazım. Neyse. Üstteki kutu tipi zaten tipik öğrenci kutusu olduğundan kimse kıllık yapmaz büyük ihtimalle :) Ama dediğim gibi ne alıcağını bilmediğimden kesin birşey diyemiyorum.
Mesaj tarihi:
Valla kibrista okudum ben..kibristan gittigidiyordan bilgisayar satin aldim.. kargoyla yollandi bilgisayar ve gumruge takildi..gittim 1 milyara almistim bili..150 odedim gumruge aldim makinayi.. gumruklede baska isim olmadi..
  • Yeni Oluştur...